۱ فروردین ۱۴۰۱، ۹:۵۷
کد خبر: 84692013
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

روایت خبرنگار ایرنا از لحظه تحویل سال در کربلا + فیلم

کربلا- ایرنا- فریاد لبیک یا حسین(ع) در حرم حسینی و بین الحرمین نشان از نزدیک شدن لحظه تحویل سال می‌داد که همزمان با اذان مغرب در کربلا شد. حالا همه فریاد میزدند «حول حالنا یا حسین(ع)».

به گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا به کربلا، چشمانم را که باز می‌کنم به نور گنبد و بارگاه سیدالشهدا روشن می‌شود. در آخرین روزهای سال ۱۴۰۰ که قصد حرکت با یک کاروان خانوادگی ۱۴ نفره به اضافه چهار طفل معصوم را داشتیم بسیاری از روی خیرخواهی ما را از سفر در چنین وضعیتی منع می کردند ولی دست تقدیر بر این قرار گرفت که جشن نیمه شعبان و تحویل سال نو را در جوار حرم سیدالشهدا نفس بکشیم. حال و هوای برنامه‌های مردم کربلا بماند برای بعد که مفصل است ولی شور و حال زائران حسینی در لحظه تحویل سال دیدنی و شنیدنی است.

برخی از زائران و مجاوران حسینی از ساعت‌ها قبل از تحویل سال خود را به حرم رساندند برخی در حرم عباس و بعضی هم در خیمه گاه.  بین الحرمین هم که نامش داغ هر دل حسینی را تازه می‌کند جریانی مفصل دارد. برخی زیارت عاشورا می‌خوانند، بعصی دعای سلامتی امام زمان (عج). تلاوت قرآن و روضه و مداحی و حدیث کساء از دیگر برنامه‌های عاشقان حسینی بود.

روایت خبرنگار ایرنا از لحظه تحویل سال در کربلا؛ حول حالنا

در این میان بعضی کنار سفره هفت سین مشغول دعا یا صحبت با یکدیگر بودند. برخی هم ارتباط تصویری می‌گرفتند تا بساط عاشقی را برای دوستان و آشنایان خود هم پهن کنند و دیگران را در زیارت خود شریک. گرفتن عکس خانوادگی و سلفی هم چند سالی است که باب شده. ساعتی به لحظه تحویل سال نمانده ولی رفت و آمد در بین الحرمین سخت‌تر می‌شود به طوری که بیشتر زائران ایرانی با پهن کردن زیرانداز و سفره هفت سین بخش اعظمی از بین الحرمین را پر کرده‌اند.

پخش شکلات و میوه را می‌توان در گوشه گوشه بین الحرمین دید. یکی از زائران می گفت چه سالی شود سالی که با امام حسین(ع) شروع شود. مجری برنامه لحظه تحویل سال به زائران این مژده را داد که هر شب در ایام عید از ساعت ۱۱ تا یک و نیم بامداد با سخنرانی و مداحی در بین الحرمین برگزار می‌شود. فریاد لبیک یا حسین در حرم حسینی و بین الحرمین نشان از نزدیک شدن لحظه تحویل سال می داد که همزمان با اذان مغرب در کربلا شد.

برخی نماز را در حرمین اقامه کردند و برخی در بین الحرمین اما برخی نیز مشغول دعا و نیایش و قرار و مدار سالانه خود با ارباب شدند. در دعاهایشان زیاد از شهید سلیمانی و ابومهدی المهندس و مدافعان حرم یاد می‌شود

هنوز ساعتی تا تحویل سال به وقت ایران مانده و در انتهای بین الحرمین قبل از ورود به حرم حضرت عباس خانواده‌ای به دور سفره‌ای نشسته‌اند. با یکی از آنها به گفت‌وگو می‌نشینم. اهل کاشان است. نامش مصطفی فاطری است. می‌گوید قبل از شیوع ویروس کرونا هر سال کارش این بود که ایام نوروز در جوار حرم سید الشهدا و در بین الحرمین بساط سفره هفت سین را خیلی مختصر و خلاصه برپا کند. می‌گوید همین که خوشحالی مردم را از دیدن این سفره می‌بیند برایش برکت می‌آورد. در زندگی تحولات بسیاری نصیبش شده که به نظرش به برکت همین کارهای کوچک است.

اهل فضای مجازی نیست و معتقد است حضور در کربلا چیز دیگری است که باید تجربه کرد. مهمترین دعایش در کنار حرم سید الشهدا ظهور امام زمان(عج) و در مرحله بعد سلامتی پدر و مادرش و خانواده‌اش و حفظ آبرو و رونق کسب و کار. او که معتقد است برای ظهور امام زمان کاری نکرده است گفت همه ما دعا می‌کنیم که حضرت ولی عصر ظهور کند ولی کاری برای آمدن آن حضرت نمی‌کنیم. 

وجیهه کریم‌زاده همسر این مرد کاشانی هم دعا کرد تا کرونا از بین برود تا مردم دوباره بدون ترس و لرز کنار هم جمع شوند و صفا و صمیمیت بین مردم رواج یابد.

روایت خبرنگار ایرنا از لحظه تحویل سال در کربلا؛ حول حالنا

عمار کفاشیان که به همراه خانواده راهی کربلا شده با لهجه عربی ولی به فارسی گفت ما دوست داریم لحظه تحویل سال کنار امام باشیم. چون بر اساس اعتقاد مردم ایران هر چیزی که در ابتدای سال مرتب باشد، در طول سال نیز مرتب خواهد بود و چه جایی بهتر از حرم امام حسین برای آغاز سال جدید. تقریبا هر سال، برای سال تحویل به کربلا می‌آید. اصلیتش ایرانی است ولی متولد کربلاست. تحویل سال هم بهانه‌ای است برای حضور در کربلا. یکی دو سال اخیر هم به خاطر کرونا توفیق حضور نداشتند و اگرچه آشنایانی در کربلا داشتند ولی حاضر نبودند آنها را به زحمت بیاندازند.

وی که زندگی در کربلا را در دوران  صدام تجربه کرده می‌گوید امام حسین(ع) ما را حفظ می‌کند. وقتی خواستم با همسرش گفت و گو کنم کانال را عوض کرد و به زبان عربی برایش توضیح داد ولی نکته جالب این بود که حورا اشیاع اصلا لهجه عربی نداشت. او متولد تهران و اصلیتش مربوط به اصفهان است ولی اجدادش ساکن کربلا بودند. 

گفت در ایام فاطمیه و شهادت ائمه سفره هفت سین پهن نمی‌کنم ولی با هم بودن اعضای خانواده در کنار سفره هفت سین باعث برکت زندگی می‌شود. وی کربلا را قطعه ای از بهشت نامید و گفت تمام آرزوی ما این است که چنین لحظاتی را اینجا باشیم. مهمترین دعای او نیز ظهور امام زمان بود و وقتی پرسیدم برای ظهور چه گامی برداشته گفت تلاش می‌کنم تا فرزندانم را بر اساس اصول دین تربیت کنم. امیرسجاد ۱۱ ساله و محمدامین هفت ساله فرزندان این خانواده بودند که با ظاهری آراسته و مرتب در کنار سفره هفت سین نشسته بودند.

روایت خبرنگار ایرنا از لحظه تحویل سال در کربلا؛ حول حالنا

وقتی خواستم با محمد مهدی صحبت کنم از پدرش اجازه گرفت تا چند دقیقه‌ای برای مصاحبه از سفره هفت سین و اعضای خانواده جدا شود تا صدایش بهتر شنیده شود. در حالی که جایش را عوض می‌کرد یکی از زائران که بر سر مردم شکلات می‌ریخت و او هم برای جمع کردن شکلات‌ها وقت را غنیمت شمرد و گویی فراموش کرد که قرار است مصاحبه کند.

می‌گفت به عشق ارباب به کربلا آمده و وقتی پرسیدم در لحظات تحویل سال و در کنار حرم ارباب و حضرت عباس چه دعا و آرزویی دارد گفت امیدوارم هر کسی که آرزوی دیدن این صحن و بارگاه را دارد آرزو به دل نماند و خودش هم اربعین توفیق پیدا کند تا به زائران حسینی خدمت کند. وی که برای اولین بار چشمانش به گنبد و بارگاه حسینی روشن شده بود گفت وقتی زیر قبه قرار گرفتم از کارهای بد خود خجالت کشیدم و خیلی چیزهای دیگر. گفت باید به مردم روحیه داد. با پدر و مادر هوایی آمده بود کربلا. پدرش هم با گفتن التماس دعا منظورش را رساند که علاقه‌ای به مصاحبه ندارد.

روایت خبرنگار ایرنا از لحظه تحویل سال در کربلا؛ حول حالنا

مراسم اصلی سال تحویل بعد از نماز مغرب و عشا در حرم حسینی برگزار شد و پس از تلاوت کریم منصوری حجت الاسلام حسینی قمی طی سخنانی کوتاه گفت چه کنیم که حال و هوای زیارت در طول سال داشته باشیم که یکی غلبه بر هواهای نفسانی است و دیگر این که وقت ما به چیزی نگذرد که رضای خدا در آن نباشد.

حسینی قمی این یادگاری را به زائران داد که یکی از آداب زیارت خواندن قرآن و اهدای آن به امام حسین(ع) است. 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha