به گزارش ایرنا، شیرینیهای لذیذی که علاوه بر اینکه زینتبخش سفرههای هفتسین است، کام گردشگران این دیار را شیرین میکند و به عنوان سوغات و تحفه کرمانشاه همواره همراه مسافران است.
نان برنجی و کلوچه شکری از تولیدات معروف و بسیار خوشمزه و مقوی استان کرمانشاه است که بیش از یک قرن است که سوغات شهر کرمانشاه به حساب میآید.
تولیدکنندگان اولیه به منظور توشه راه زوار عتبات عالیات از بهترین مواد اولیه آنها را فراهم میساختند و از طریق همین مسافران در داخل ایران و در عراق شهرتی به سزا یافته است.
میتوان از پیشکسوتان در این امر از مرحوم حاج «امیدعلی کلوچه پز»، مرحوم «حاج حیدرعلی فوائدی»، مرحوم «علی اکبر شکرریز»، مرحوم حاج «عباس جعفری» و بسیاری اساتید دیگر یاد کرد که اکنون با شاگردانی که خود استادکار قناد هستند بهترین ارمغان شهر را به مهمانان نوروزی هدیه میکنند.
نان برنجی یا کلوچه برنجی را از ترکیب آرد برنج، روغن، شکر و تخم مرغ، روغن حیوانی یا نباتی، زعفران، هل، آب، گلاب و دانه حرفه تهیه میکنند.
برای تهیه نان شکری هم از آرد گندم به جای آرد برنج استفاده می شود. نان برنجی انواع گوناگونی نیز دارد که از آن میان می توان به نان برنجی ساده و نان برنجی زعفرانی اشاره کرد.
کلوچه پزان در راسته کلوچه پزی بازار سنتی کرمانشاه از گذشته تاکنون به شیوه سنتی و گروهی مشغول به تهیه این نوع شیرینی خوش عطر و بو می باشند. این پیشنیه، موروثی و نسل به نسل از پدر به پسر و از استاد به شاگرد منتقل شده است.
نان برنجی با کیفیت بالا علاوه بر راسته بازار سنتی کرمانشاه در بعضی مناطق دیگر از جمله چهار راه مدرس و چهار راه جوانشیر کرمانشاه تهیه و توزیع می شود. کاک تخم مرغی از دیگر شیرینی های کرمانشاه است که از بیش از ۳۰ سال پیش در کرمانشاه مرسوم شده است و امروز در کنار نان برنجی و نان شکری تولید و عرضه می شود.
شیرینی کاک، سبک، خوش مزه و پر انرژی است، کاک را از آرد گندم، شکر، تخم مرغ، دارچین، روغن، هل و آب درست می کنند. کاک پزان کرمانشاه در تهیه این نوع شیرینی سلیقه به خرج داده و روی کاک را با پودر پسته، نارگیل و خلال بادام تزیین می کنند. شیرینی کاک را معمولا در کنار و به همراه نان برنجی و خرمایی در اعیاد مختلف استفاده می کنند.
نوع دیگری از شیرینی های خوشمزه کرمانشاه نان خانقی یا نان خرمایی است که ترکیبی از آرد گندم، شکر، روغن، زعفران، آب، گلاب، تخم مرغ و خرما است. در گذشته فروشندگان با ذوق و سلیقه داخل نان خرمایی سکه های ده شاهی می گذاشتند و به این ترتیب برای مشتریان بخصوص بچه ها بازار گرمی می کردند. نان خرمایی را هم در مغازه نان برنجی پزها عرضه می کنند.
انواع نانهای نامبرده با روغن کرمانشاهی (روغن حیوانی ) که شهرت جهانی دارد به طور سفارشی و با روغن نباتی به طور روزمره تهیه می شود. میزان تولید روزانه نان برنجی بین ۱۲ تا ۲۰ تن در فصول مختلف سال میرسد.
از دیگر سوغاتی های کرمانشاه که بسیار معروف است روغن حیوانی است که فرآورده دامی استان کرمانشاه بوده و بسیار خوشبو و معطر است. استفاده از روغن حیوانی در پخت شیرینیهای کرمانشاه طعمی فراموش نشدنی به این شیرینی ها می دهد.
بژی هم یکی از شیرینی های معروف کرمانشاهی است که معمولا توسط خانواده ها برای مناسبت های مختلف در منزل تهیه می شود. شیرینی بژی معمولا در جشنها و مراسم عزای کرمانشاهی ها پخته می شود و به خاطر ماندگاری بالا و طعم بی نظیرش مورد استقبال بسیاری از مردم شهر قرار دارد.
نظر شما