وزیر ارشاد: خدمات آیت‌الله ری‌شهری در تاریخ معاصر این مرز و بوم مانا خواهد بود

تهران-ایرنا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پی رحلت آیت‌الله ری شهری نوشت: مطمئنا خدمات آن عالم مجاهد و استاد اخلاق که پس از عمری مجاهدت علمی و عملی، دعوت حق را لبیک گفت در تاریخ معاصر این مرز و بوم مانا خواهد بود.

به گزارش ایرنا، محمدمهدی اسماعیلی روز سه شنبه در پی رحلت آیت‌الله محمد محمدی ری شهری در پیامی با ابراز تالم و تاثر از درگذشت این عالم پرهیزگار و مجاهد انقلابی، پژوهشگر سختکوش علوم اسلامی و معارف اهل بیت علیهم السلام تاکید کرد: آن عالم وارسته علاوه بر خدمات علمی و اجرایی پس از پیروزی انقلاب اسلامی، نقش بسیار مهمی در مبارزه با جریان‌های منحرف و ضدانقلابی دهه ۶۰ داشت.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: مطمئنا خدمات آن عالم مجاهد و استاد اخلاق که پس از عمری مجاهدت علمی و عملی، دعوت حق را لبیک گفت در تاریخ معاصر این مرز و بوم مانا خواهد بود.

اسماعیلی خاطرنشان کرد: اینجانب با تجلیل از خدمات آن فقیه دانشمند در عرصه‌های مختلف و سنگرهای گوناگون انقلاب اسلامی، ارتحال آن مجاهد مخلص را به حضرت ولی عصر ارواحنا فداه و رهبر معظم انقلاب (دام ظله) و حوزه های علمیه و دوستداران و ارادتمندان ایشان به خصوص مردم شهرری و خادمان آستان حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام تسلیت گفته و از درگاه حضرت احدیت برای روح پرفتوح آن عالم، علو درجات  و رحمت واسعه مسالت می‌کنم.

به گزارش ایرنا،   «محمّد محمّدی نیک ری‌شهری» هفتم آبان ماه ۱۳۲۵ در خانواده‌ای متدین در شهر ری دیده به جهان گشود و در سال ۱۳۳۹ پس از پایان تحصیلات ابتدایی وارد حوزه علمیه شهر ری شد و در سال ۱۳۴۰ برای ادامه تحصیل به قم رفت و تا پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ ـ به‌جز مدّت کوتاهی که به دلایل سیاسی به حوزه‌های علمیه مشهد و نجف مهاجرت کرد ـ به گذراندن مدارج تحصیلی و تدریس در حوزه علمیه قم اشتغال داشت و پس از سال‌ها حضور در دروس خارجِ فقه و اصول، به درجه اجتهاد نایل آمد.

وی از ابتدای نهضت اسلامی به‌ویژه در جریانات ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ به جمع نیروهای انقلاب پیوست و بارها در این مسیر دستگیر، محاکمه، تبعید و زندانی شد و پس ‌از پیروزی انقلاب اسلامی نیز همچنان به ‌فعالیت‌های اجتماعی ـ سیاسی اشتغال داشت و مسئولیت‌های مختلفی همچون حاکم شرعی دادگاه‌های انقلاب، ریاست دادگاه انقلاب ارتش، دادستانی کل کشور و دادستانی دادگاه ویژه روحانیت را بر عهده گرفت و در ششم شهریور ماه ۱۳۶۳، با کسب آرای اکثریت قاطع نمایندگان مجلس شورای اسلامی به‌عنوان نخستین وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی ایران انتخاب شد.

دبیرکلّی جمعیت دفاع از ارزش‌های انقلاب اسلامی و تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی (ع)، نمایندگی مردم استان تهران در مجلس خبرگان رهبری، عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام، نمایندگی ولیّ فقیه و سرپرستی حجاج، ریاست مؤسسه علمی ـ فرهنگی دار الحدیث و ریاست دانشگاه و پژوهشگاه قرآن و حدیث از دیگر مسئولیت‌های مرحوم حجت‌الاسلام والمسلمین محمدی ری‌شهری بود. وی شب گذشته در بیمارستان خاتم الانبیاء به دیار حق شتافت.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha