در این بیانیه که نسخه ای از آن شامگاه سه شنبه در اختیار خبرگزاری ایرنا قرار گرفته، آمده است: ارتحال جانسوز آیتالله سیدمجتبی رودباری (رض) آن عالم ربانی، فقیه وارسته، معلم اخلاق، شاگرد و مرید معمار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) و یاور وفادار مقام معظم رهبری حضرت امام خامنهای (مدظله العالی)،گیلان را یکپارچه عزادار و مغموم کرد و موجب تاثر و تالم مردم مسلمان، انقلابی و شهیدپرور استان به ویژه روحانیت معزز، حوزههای علمیه، ارادتمندان و شاگردان ایشان شد.
در این بیانیه آورده شده است: آیتالله رودباری دانشمندی وارسته، زاهدی باتقوا، مظهر اخلاق عملی، اسوه مردمداری و سادهزیستی و نمونه برجسته عشق وافر به ساحت اهلبیت (ع ) در دوران معاصر بشمار میآمد که عمر پرثمر خویش را وقف خدمت به اسلام، مکتب تشیع، انقلاب اسلامی و مردم خداجوی استان گیلان کرد.
در ادامه این بیانیه بیان شد: نگارش و تالیف کتابهای متعدد، تاسیس کتابخانه عمومی امیرالمومنین(ع) رشت، تعلیم و تربیت شاگردان بیشمار در حوزه علمیه، برپایی مجالس پرشور و به یادماندنی عزاداری سیدالشهدا (ع) و پیشتازی در امور خیریه بخشی از اقدامات و میراث به جامانده این عالم فقید و محبوب مردم گیلان است.
شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی گیلان در بیانیه خود آورده است: ضمن تسلیت ارتحال این عالم عامل به محضر بقیه الله الاعظم، رهبر معظم انقلاب اسلامی، حوزههای علمیه، خانواده معزز و شاگردان ایشان و عموم مردم ولایی گیلان، از درگاه خداوند متعال برای آن عالم فرزانه و فقید سعید، علو درجات و برای دوستداران و بازماندگان ایشان صبر جزیل خواستار است و امید که روح مطهر ایشان با ارواح اهلبیت عصمت و طهارت (ع) امام راحل عظیمالشان و شهدای گرانقدر انقلاب اسلامی محشور گردد.
آیت الله سیدمجتبی رودباری یکی از روحانیون برجسته گیلانی امروز سه شنبه پس از چند دهه تدریس، تبلیغ و ترویج معارف و احکام دین به دلیل ایست قلبی در سن ۸۹ سالگی دارفانی را وداع گفت و به ملکوت اعلی پیوست.
آیت الله رودباری متولد ۱۳۱۲ در نجف اشرف بود که در سال ۱۳۱۹ همراه با پدرش به رشت عزیمت کرد که آن مرحوم به مدت ۲۳ سال نیز، شاگرد امام خمینی (ره) بود.
این روحانی برجسته شرحی بر کتاب تجارت لمعه دمشقیه دارد که در دهه چهل در قم به چاپ رسید، وی موسس کتابخانه عمومی امیرالمومنین (ع) است و شاگردان بسیاری را در حوزه علمیه رشت تعلیم و تربیت کرد.
آیت الله رودباری پس از گذراندن دوره ابتدائی در رشت، در سال ۱۳۲۶ شمسی به طلبگی ورود کرد و به همین منظور در نزد آیت الله ضیابری کتاب جامع المقدمات را فرا گرفت و در سال ۱۳۲۹ جهت ادامه تحصیلات به حوزه علمیه قم رفت و ۱۴ سال در جوار مرقد مطهر حضرت معصومه (س) به فراگیری دروس مشغول شد و در سال ۱۳۴۳ حوزه علمیه قم را به قصد عزیمت به حوزه علمیه نجف اشرف ترک و مدت ۱۵ سال در جوار مرقد حضرت علی(ع) به فراگیری فقه و اصول پرداخت.
از دیگر اساتید وی میتوان مرحوم آیت الله حاج سید محمود ضیابری، حاج شیخ محمدعلی امنیان،آقا میرزا جعفر سبحانی تبریزی، میرزا محمد تقی ستوده اراکی، حاج سید عبدالکریم اردبیلی، شهید مفتح همدانی، علامه طباطبایی، آیت الله العظمی بروجردی، آیت الله العظمی میرزا هاشم آملی، آیت الله خوئی و آیت الله العظمی حکیم را نام برد.
در پی رحلت آیت الله رودباری فردا چهارشنبه در استان گیلان عزای عمومی اعلام شد.
نظر شما