تاکید امامان جمعه بر اقتصاد دانش بنیان برای رهایی از بیکاری جوانان

استان‌ها - ایرنا - امامان جمعه سراسر کشور توجه به اقتصاد دانش بنیان را مولفه اصلی اقتصاد کشور در سال ۱۴۰۱ برشمردند و تاکید کردند: با توجه به جمعیت جوان و فارغ التحصیلان دانشگاهی که با مشکل بیکاری روبرو هستند، توسعه شرکت‌های علم محور می تواند به ریشه کنی بیکاری و توسعه اقتصادی منجر شود.

به گزارش خبرنگاران ایرنا، نخستین نماز جمعه سال ۱۴۰۱ امروز در مصلی های سراسر کشور برگزار شد و خطیبان جمعه با اشاره به نامگذاری سال جدید از سوی رهبر معظم انقلاب به «تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرینی» به تبیین الزامات و مولفه های اقتصاد دانش بنیان پرداختند که خلاصه خطبه های نماز جمعه در مراکز استان ها به شرح زیر است:

حجت الاسلام محمد حیدری‌زاد امام جمعه موقت ارومیه گفت: توسعه علمی و دانش‌بنیان، مهمترین نیاز امروز کشور به شمار می رود و باید همه در این خصوص، به صورت جهادی وارد شوند زیرا قدرت علمی، مولفه ای مهم در قدرت کشورهای مختلف دنیا به شمار می رود و این امر، همواره باید مدنظر مسوولان مربوطه، محققان و پژوهشگران باشد.
وی اضافه کرد: رهبر معظم انقلاب در پیام نوروزی امسال خودشان، به خوبی به جایگاه اقتصاد دانش بنیان و تولید بر مبنای دانش تاکید فرمودند و بخش مهمی از شعار امسال را به این موضوع مهم اختصاص دادند. بر این اساس تولید بر مبنای دانش و همچنین توجه به اشتغال آفرینی در حوزه تولید باید در دستور کار جدی مدیران حوزه های مرتبط و مردم باشد.

حجت الاسلام و المسلمین دکتر سید محمد علی آل هاشم نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز گفت: افزایش تولید، کارآفرینی و توسعه علوم دانش بنیان در کشور رشد اقتصادی، کاهش تورم و ایجاد اشتغال را به دنبال داشته و به خصوص آثار روانی در جامعه دارد، به طوری که اعتماد ملی را افزایش می دهد.
وی افزود: تولید، کارآفرینی و علوم دانش بنیان در کنار اعتماد به تولید ملی ایجاد عزتمندی بین مردم را افزایش می دهد البته به شرطی که بنا به فرموده مقام معظم رهبری از کار های ویترینی پرهیز کنیم و با تبیین شعار سال و مزایای تولید به دنبال افزایش تولیدی باشیم که مبنای آن کارآفرینی، اشتغال و بهره گیری از دانش و علوم دانش بنیان باشد.

آیت الله سید حسن عاملی خطیب نماز جمعه اردبیل شعارهای سال مقام معظم رهبری را منشور عمل مسوولین و نقطه تمرکز و اهتمام ملت عنوان کرد و گفت: نتیجه شعارهای اعلام شده باید در سفره مردم معلوم شود.
وی افزود: اعلان شعار سال برای رساندن این مطلب است که در موضوعات مطروحه نباید به صورت عادی عمل کرد و دولت برای معماری اقتصادی کشور باید روی مقدمات این موضوعات برنامه‌ریزی کند.

آیت الله «سید محمدمهدی حسینی همدانی» نماینده ولی فقیه در استان البرز و امام جمعه کرج با اشاره به اینکه نیروی متخصص و خلاق رکن اصلی اقتصاد کشور است ، اظهار داشت : هر قدر این نیرو ها ی متخصص و متعهد داشته باشیم  استحکام اقتصاد دانش بنیان ما محکم تر خواهد بود.
وی افزود: دانش بنیان نوع جدیدی از سرمایه و کسب ثروت از راه علم و فناوری است و اگر کشوری شاخص های لازم برای دانش پایه بودن را داشته باشد می تواند اقتصاد خود را دانش بنیان کند؛ دانش بنیان عمل از روی علم است که دین نیز بر آن تاکید کرده است.

حجت الاسلام و المسلمین سید مجتبی میردامادی امام جمعه موقت اصفهان درباره نامگذاری سال ۱۴۰۱ به سال "تولید دانش بنیان و اشتغال آفرینی" اظهار داشت: دانشمندان ما باید حمایت و تشویق شوند و به جای شعار و تابلونویسی در ارگان‌ها، باید دانشگاه‌ها را متحول کرد تا دانشمندان مجبور به خروج از کشور نشوند.
وی با اشاره به ضرورت حمایت و پشتیبانی از نیروهای مسلح، یادآور شد: قدرتمند شدن تنها به قدرت نظامی و سلاحی نیست بلکه باید به لحاظ اقتصادی، علمی، هسته‌ای و فرهنگی نیز قدرتمند شد.

حجت الاسلام یوسف جمالی امام جمعه موقت بوشهر گفت: این استان ظرفیت‌های بی شماری در خود جایی داده است که باید از این ظرفیت بخوبی برای تحقق شعار سال رهبر معظم انقلاب مبنی بر "تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین" بکارگیری شود.
وی با تاکید بر اینکه تنها راه اقتصاد مقاومتی و بازدارندگی در برابر تحریم‌ها تحقق دستور رهبر معظم انقلاب است، افزود: بوشهر استانی جوان است و سرمایه عظیم جوان متخصص بومی، جامعه نخبگانی و صاحب‌نظران سرمایه اصلی استان بوشهر است.

حجت‌الاسلام سید ابوالحسن فاطمی امام جمعه موقت شهرکرد با اشاره به ضرورت تقویت تولید برای خودکفایی کشور در همه زمینه‌‎ها گفت: افزایش تولید داخلی منجر به خودکفایی کشور می‌شود که تولید همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری قرار دارد.
وی افزود: تقویت تولید در حوزه‌های مختلف علمی، صنعتی، کشاورزی همراه با اشتغال و افزایش تولید داخلی ، همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری قرار دارد و باید در عرصه تولید از تمام ظرفیت‌ها استفاده کرد تا بتوان به خودکفایی کشور در همه عرصه‌ها دست یافت.

حجت الاسلام محمدباقر فرزانه امام جمعه موقت مشهد گفت: ایران اسلامی با عدالت خواهی خود بزرگترین گام و اقدام را در طول تاریخ برای ظهور منجی عالم بشریت برداشته است؛ نخستین عامل امیدآفرین در حرکت ملت ایران، وعده های الهی است و در راهی که ما هستیم همه ذرات آفرینش با ما همراه هستند چرا که ما بر حق هستیم و ما بارها در این مسیر، وعده‌های الهی را مشاهده کرده ایم.
وی، مردمی بودن و رهبری ویژه و الهی در جامعه اسلامی را دومین مایه امید به آینده در کشور عنوان کرد و افزود: نظام اسلامی ما که توانسته است اسلام را در قالب یک نظام اجتماعی شکل دهد امید دیگر جامعه است و این نظام و اسلام توانسته شعله های استکبار ستیزی را در جبهه مقاومت اسلامی برافروزد و ایران را در منطقه به قدرت درجه یک سیاسی و نظامی و تاثیر گذار تبدیل کند.

حجت الاسلام رضا نوری نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی و امام جمعه بجنورد گفت: همه باید برای عملی کردن شعار سال همت کنند تا این شعار به گفتمان غالب در کشور تبدیل شود.
وی اظهار داشت: خواست امام جامعه را مردم از مسوولان مطالبه و از شعار سال حمایت کنند و فعالان فرهنگی، رسانه ای، تریبون دارها، منبر دارها و اساتید حوزه و دانشگاه به میدان بیایند و جریانی را در داخل جامعه ایجاد کنند که مسوولان را به سمت عملیاتی کردن این شعار حرکت دهند و به شکل عملی شعار سال را پیاده کنند.
وی با بیان این که عملی کردن شعار «تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین» برای خنثی کردن تحریم هاست افزود: ما برداشتن تحریم ها را در مذاکره دنبال می‌کنیم اما شعار امام جامعه متوجه خنثی سازی تحریم هاست و اگر تحریم ها ادامه داشته باشند با تحقق شعارهای سال تحریم دشمن خنثی می شود.

حجت‌الاسلام سیدمحمدنبی موسوی‌فرد امام جمعه اهواز با بیان اینکه راه نجات کشور تقویت اقتصاد و بنیه اقتصادی است، گفت: طبق فرمایش مقام معظم رهبری محور نجات کشور، تقویت اقتصاد و بنیه اقتصادی است به این معنی که اگر می‌خواهیم در مقابل آمریکا قد علم کنیم، راه حل آن رونق تولید داخل و رفع مشکلات آن است.
موسوی‌فرد با بیان اینکه امروز بیکاری در جامعه مشهود است، اظهار داشت: اگر در تولید رکود ایجاد شود، به این وضع کنونی که اشتغال کم شده و خانواده‌ها و جوانان گله‌مند هستند خواهیم رسید اما اگر تولید دانش‌بنیان باشد، اشتغال آفرین خواهد بود و می‌تواند مشکل بیکاری کشور را حل کند.

حجت الاسلام علی خاتمی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه زنجان گفت: نوشتن شعار سال در سربرگ های اداری کفایت نمی کند، هدف رهبر معظم انقلاب از نام گذاری سال این است که در آن جهت اقدام و عمل کنیم.
وی با بیان اینکه مونتاژ کردن، صنعت دانش بنیان نیست، اظهار داشت: تولید دانش بنیان یعنی اینکه مبنای تولید علم و دانش داخلی و متکی به آن باشد و از سرمایه عظیم علمی و انسانی در کشور استفاده درستی داشته باشیم.


حجت‌الاسلام والمسلمین مرتضی مطیعی امام جمعه سمنان با بیان اینکه توجه به اقتصاد دانش بنیان سبب اشتغال آفرینی برای فارغ التحصیلان دانشگاهی می شود، اظهار داشت: علت توجه به مسایل اقتصادی در انتخاب شعار سال، فشار دشمن بر اقتصاد کشور است زیرا دشمن می خواهد مردم از نظام و کشور ناامید شوند.
نماینده ولی فقیه در استان سمنان افزود: باید اقتصاد کشور جان بگیرد و این مساله با تمرکز بر تولید محقق می شود، به عنوان نمونه در استان سمنان بسیاری از منابع حیاتی خام فروشی می شود یعنی با تولید و صادرات می شود ارزش افزوده برای آن ایجاد کرد.

آیت الله لطف الله دژکام نماینده ولی فقیه در فارس و امام جمعه شیراز، با تاکید بر بسیج ظرفیت ها برای تحقق شعار امسال گفت: فارس به عنوان اولین استانی است که نقشه مهندسی فرهنگی در آن تنظیم و ۸۶ عنوان برنامه اجرایی برای سال ۱۴۰۱ برای ۴۵ دستگاه اجرایی مشخص شده است که باید اجرا کنند. وقتی به نامگذاری سال و نقشه مهندسی نگاه کردیم دیدیم که با هم هماهنگ هستند و آنچه که امروز رهبری فرموده‌اند با همه آنچه که قبل به عنوان برنامه و سیاست ابلاغ فرموده اند تطبیق دارد.
امام جمعه شیراز، فرهنگ کار و تولید را از بخش های مهم فرهنگ دانست و بیان کرد: باید روح فرهنگی و خط مشی نظام اسلامی در همه فضاها حاکم شود و این به نوعی به هم پیوستگی گوشه های مختلف زندگی ما را نشان می‌دهد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدمهدی خضری امام جمعه موقت قزوین گفت: نسخه شفابخش کشور تقویت اعتماد به نفس ملی و همچنین حرکت بر مدار اقتصاد مقاومتی است که یکی از شاخص‌ها و راه‌های رسیدن به آن توجه به شعار سال یعنی و حمایت از تولید دانش بنیان می‌باشد.
وی اظهار داشت: داشتن اعتماد به‌نفس ملی و تقویت خودباوری از برکات و دستاوردهای انقلاب اسلامی است و تحقق شعار سال بیش از هر چیز نیازمند باور و نیز اقدام و عمل مسوولان دارد. 

آیت‌الله علیرضا اعرافی امام جمعه موقت قم با اشاره به شعار سال جدید گفت: صنعت کشور باید دانش بنیان شود، فن‌آوری‌های پیشرفته نیز رشد روزافزون کند و با تکیه بر توانایی‌های داخلی گام‌های اساسی در این زمینه برداریم.
وی افزود: تاکید پیوسته رهبر معظم انقلاب بر شعارهایی با جان مایه و درون مایه اقتصادی بسیار راهگشا و پیشران و قابل توجه است، در میان همه مفاهیمی که امسال در شعار سال مورد توجه قرار گرفته، تولید و دانش بنیانی از اهمیت بالایی برخوردار است، باید هم اقتصاد و هم سایر برنامه‌های اجتماعی و فرهنگی بر مبانی و پایه‌های درست علمی استوار شود.

حجت الاسلام حسن علیدادی سلیمانی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان گفت: زمانی از علم و تولید دانش بنیان می گوییم، یعنی به کار گیری چندین میلیون عالم تحصیل کرده ای که در رشته های مختلف دانشگاه های کشور فارغ التحصیل شدند و این ظرفیت بایستی در اختیار کشور قرار گیرد.
وی با یادآوری اینکه یکی از اصول اصلی موفقیت ها در دنیای امروز نیروی انسانی و کارآمد است، افزود: اگر به آنچه که می دانیم عملیاتی نکنیم و اگر دولت مردان در عمل ضعیف عمل کنند با مشکلاتی مواجه می شویم که هرکدام می تواند پیشرفت کشور را مختل کند و در این زمینه بیکاری، رکود، زندگی دشوار و آسیب اجتماعی می تواند جلوی پیشرفت کشور را بگیرد.

ماموستا فایق رستمی امام جمعه سنندج گفت: استان کردستان ظرفیت‌های بسیاری در حوزه‌های نیروی انسانی، معدن و گردشگری دارد که اگر از این بسترها به خوبی استفاده شود مشکلات اقتصادی و کمبودهای آن رفع می‌شود.
وی با تاکید بر اینکه استان کردستان محروم نیست و دارای ظرفیت‌های کم نظیری است اما تاکنون آنگونه که باید از این ظرفیت‌ها استفاده نشده است، افزود: نیروی جوانان تحصیلکرده نخبه و توانمند از دیگر ظرفیت‌های ویژه استان کردستان است که می‌توان با عملیاتی کردن شعار سال زمینه بهره‌گیری از توان این نیروی جوان را فراهم کرد.
وی اضافه کرد: اگر مسوولان زمینه تحقق شعار سال را به معنای واقعی فراهم کنند بسیاری از مشکلات اقتصادی و بیکاری در استان کردستان و کشور برطرف می‌شود.

حجت‌الاسلام «احمد خانلری» امام جمعه موقت کرمانشاه، تولید و اشتغال زمینه‌ساز را افزایش اقتدار و استقلال کشور دانست و گفت: بر همین مبنا نیز رهبر معظم انقلاب امسال را سال تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین نامگذاری کردند.
وی با تاکید بر اینکه برای داشتن استقلال و خودکفایی باید به موضوع تولید و اشتغال که ارتباط مستقیمی با هم دارند توجه کنیم، افزود: مسئولان کشور باید نهایت اهتمام خود را به کار گرفته و از موضوع اشتغال و کارآفرینی که لازمه افزایش تولید است، حمایت کنند.

آیت الله فلاحتی نماینده ولی فقیه و امام جمعه رشت با بیان اینکه انتخاب هوشمندانه شعار سال توسط رهبر معظم انقلاب نقشه راه برای تمام مدیران است تاکید کرد: نباید به هیچ وجه تاکیدات رهبری در هر حوزه ای مورد غفلت مدیران قرار گیرد.
وی با اشاره به توان و دستاوردهای علمی کشور اظهار داشت: دانشمندان خوبی نیز داریم که مایه اقتدار هستند و کشورمان می‌تواند در سایه فعالیت مراکز دانش بنیان به رشد و شکوفایی برسد.
آیت‌الله فلاحتی با بیان اینکه با مراکز دانش‌بنیان محصولات جدید توسعه پیدا می‌کند، اظهار داشت: از اثراتِ مثبت توجه به مراکز دانش بنیان را می‌توان تشخیص ظرفیت‌های کارآفرینی بیشتر، تولید محصولات با استفاده از فناوری جدید و تجاری سازی، توسعه صنعت دانش‌محور و بین‌المللی کردن این دانش‌ها برشمرد.

آیت الله سیدکاظم نورمفیدی نماینده ولی فقیه در گلستان و امام جمعه گرگان گفت: محور تحولات اقتصادی ایران در سال‌های آینده تولید دانش بنیان است که توسعه آن منجر به توسعه و پیشرفت کشور می‌شود.
وی با اشاره به ظرفیت‌های کشاورزی گلستان اظهار داشت: محور اقتصاد گلستان کشاورزی دانش بنیان با تکیه بر علم و دانش است و رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز در سال‌های اخیر بر محورهای معیشت، زندگی مردم و مباحث اقتصادی تاکیدات فراوانی داشتند.
وی افزود: ۹۵ درصد زعفران دنیا را ایران تولید می کند  ولی به دلیل خام‌فروشی فقط ۶۰۰ میلیون دلار از صادرات این محصول نصیب ایران می‌شود و بخش عمده تجارت ۹ میلیون دلاری به کشورهای دیگر می‌رسد که جبران این ضعف با بهره‌بردن بیشتر از علم و فرآورده‌های دانش بنیان امکان‌پذیر است.

حجت الاسلام و المسلمین سید احمدرضا شاهرخی نماینده ولی فقیه در لرستان و امام جمعه خرم‌آباد گفت: تولید دانش بنیان بهره وری، اشتغال و کارآفرینی را افزایش می دهد و رونق اقتصادی را به دنبال دارد.
وی با اشاره به اینکه اقتصاد مولفه های خاص و پیچیدگی هایی دارد، یادآور شد: تولید جایگاه خاصی دارد چرا که باعث رشد اقتصادی و اشتغال می شود و تورم را کاهش می دهد و رفاه عمومی و عزت و شرافت استقلال مملکت می شود و اگر دانش بنیان باشد، اشتغال بیشتری ایجاد کند پیشرفت تحول آفرین خواهد داشت.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدباقر محمدی لایینی نماینده ولی فقیه در مازندران و امام جمعه ساری گفت : تحقق شعار سال رهبری باید فصل‌الخطاب و اولویت کاری مسوولان دستگاه‌های اجرایی باشد و برای تحقق آن از تمام ظرفیت‌ها و امکانات نیز به شکل مطلوب استفاده شود.
وی اظهار داشت: برای تحقق فرامین رهبر معظم انقلاب اسلامی، اقتصاد دانش بنیان باید جایگزین اقتصاد سنتی نفت محور شود و تنها در این صورت می‌توان به اهداف مورد نظر دست یافت.

آیت‌الله قربانعلی دری نجف‌آبادی نماینده ولی فقیه در استان مرکزی با اشاره به وجود بیش از سه هزار واحد صنعتی در این استان گفت: واحدهای صنعتی به خصوص شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور استان تمام ظرفیت خود را برای تحقق شعار سال بکار گیرند.
وی بیان کرد: واحدهای صنعتی استان مرکزی باید درسال جدید به گونه‌ای عمل کنند تا پایان سال فناوری و تکنولوژی در استان حداقل ۱۰ درصد رشد داشته باشد و آثار آن در تولید، کیفیت و مرغوبیت تولید مشهود باشد.

آیت الله حبیب الله شعبانی موثقی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه شهر همدان با اشاره به شعار سال به نام «تولید دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین» گفت: هدف از راه اندازی شرکت های دانش بنیان هم افزایی بین علم و ثروت، تجاری سازی علم، افزایش اختراع و نوآوری ها و توجه بیشتر به نخبگان است.
وی افزود: با توجه به دغدغه مندی رهبر انقلاب اسلامی نسبت به تولید و اشتغال انتظار می رود همه متولیان به خصوص دولت به دور از شعارگرایی، نصب بنر و هزینه کرد بیت المال در این راستا، نسبت به تحقق شعار سال تلاش کنند.

حجت الاسلام و المسلمین محمد عبادی زاد نماینده ولی فقیه در هرمزگان وامام جمعه بندرعباس با اشاره به نامگذاری سال جدیدبه نام تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرینی گفت: رهبر معظم انقلاب بیش از ۱۰ سال است که در شعار سال مساله معیشت و اقتصاد را برای برنامه ریزان وکارآفرینان بعنوان سرلوحه برای رفاه عمومی مردم نشانه گذاری می‌کنند.
وی یکی از مشکلات هرمزگان را بیکاری جوانان عنوان کرد و رفع این مشکل را از وظایف مهم همه مدیران و دیگر مسوولان بخش‌های مرتبط با توسعه کار و فرهنگ آن در استان دانست.

آیت‌الله محمدرضا ناصری نماینده ولی‌فقیه در استان و امام‌جمعه یزد گفت: فرهنگ اقتصاد مبتنی بر شرکت‌های دانش‌بنیان باید از مدارس و بین دانش‌آموزان شروع شود.
وی با بیان اینکه زمینه مهم و محوری تحقق شعار تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین مدارس است، افزود: آموزش و پرورش و عموم فرهنگیان باید در قالب یک برنامه مدون و منسجم تمامی هم و غم خود را صرف فرهنگ‌سازی و گسترش تولید دانش‌بنیان کنند.

   

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha