سیدحسن قدسیپور در گفتوگو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا درباره ازسرگیری آموزش حضوری دانشگاهها گفت: امتحانات به صورت حضوری برگزار خواهد شد که قبلا هم این را اعلام کردیم. همچنین قبل از عید اعلام کردیم کلاس های کارشناسی ارشد حضوری است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر مشکل خوابگاه داریم، گفت: اگر بخواهیم همه مقاطع را با رعایت پروتکلهای بهداشتی حضوری کنیم، با مشکل خوابگاه مواجه هستیم چرا که قبل از کرونا خوابگاههایی داشتیم که ۱۰ نفر در آن اسکان داده می شدند و الان این خوابگاه ها با ظرفیت دو تا سه نفر فعال هستند.
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه برای تشکیل کلاس های حضوری به طور متوسط ۵۰ درصد مشکل خوابگاهی داریم، افزود: از پنج هزار دانشجویی که متقاضی خوابگاه هستند، با درنظرگرفتن موضوع رعایت پروتکلها تقریبا می توان ۲۵۰۰ نفر از آنها را اسکان داد. بنابراین ۲۵۰۰ نفر مشکل خوابگاهی خواهند داشت.
وی افزود: البته برنامه ریزی کردیم به احتمال زیاد کلاس ها را توامان یعنی هم حضوری و هم مجازی برگزار خواهیم کرد به این صورت که دانشجویان تهرانی که مشکل خوابگاه ندارند و واکسن زده اند، به صورت حضوری سرکلاس ها حاضر شوند و دانشجویان شهرستانی که مشکل خوابگاه دارند، به صورت مجازی در کلاس ها شرکت کنند تا کم کم خوابگاه ها برای آنها مهیا شود.
قدسی پور ادامه داد: ظرفیت کارشناسی ارشد و دکترا دانشگاه امیرکبیر ۲۵۰۰ نفر است؛ بنابراین به همه مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا گفته ایم که کلاس ها حضوری است و خوابگاه ها آماده تحویل است.
وی خاطرنشان کرد: طبق برنامه ریزی قبل از عید قرار بر این بود که هشت هفته بعد از عید به دو بازه تقسیم شود. چهار هفته اول دانشجویان ارشد و چهار هفته دوم مقطع کارشناسی حضور پیدا کنند. اما در حال حاضر برنامه این است که دانشجویان کارشناسی ترکیبی حضور داشته باشند تا کم کم مشکل خوابگاه ها حل شود.
رییس دانشگاه امیرکبیر بار دیگر مشکل اصلی حضوری شدن کامل کلاس های این دانشگاه با تمام ظرفیت را کمبود خوابگاه اعلام کرد و گفت: گلوگاه ما فعلا خوابگاه ها هستند. البته باید بگویم گلوگاه های دیگری هم مثل کمبود کلاس ها نیز داریم چرا که برخی کلاس ها دانشگاه با جمعیتی بالغ بر بالای ۵۰ تا ۶۰ نفر برگزار می شد که اگر بخواهیم با رعایت پروتکل های بهداشتی دانشجویان در کلاس ها حضور پیدا کنند، فضای کافی در کلاس با فاصله دو متر امکان پذیر نیست.
وی افزود: امیدواریم با توجه به اینکه تابستان در پیش رو است، بتوانیم از فضاهای آزاد دانشگاه مثل راهروها استفاده کنیم که البته سخت است.
قدسی پور ادامه یادآور شد: در کشور اکثر مشاغل مانند کارخانجات ها، فروشگاه ها و ادارات در دوران کرونا تعطیل و مجازی نشد، حضوری بودند و هستند اما متاسفانه آموزش مجازی شد که باعث افت کیفیت آموزش و تحصیلات شد. در کشورهای اروپایی و آمریکا مساله آموزش مجازی به شدتی که ما داشتیم نبود؛ بنابراین باید تحولی در بحث آموزش صورت بگیرد و باید بتوانیم با کرونا زندگی کنیم که این امر نیاز به تغییرات و لوازمی دارد.
روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز با انتشار اطلاعیه ای اعلام کرد: کلاسهای مقاطع تحصیلات تکمیلی (کارشناسی ارشد و دکتری) از ۱۴ فروردین به صورت حضوری برگزار می شود. کلاسهای مقطع کارشناسی بلافاصله پس از عید فطر و ماه مبارک رمضان به صورت حضوری برگزار خواهد شد. در صورت تمایل اساتید با هماهنگیهای لازم، امکان تشکیل ترکیبی کلاس (دانشجویان ساکن تهران حضوری و دانشجویان ساکن شهرهای دیگر الکترونیکی) در مقطع کارشناسی از ۲۰ فروردین ماه وجود دارد.
این اطلاعیه می افزاید: تمام آزمونهای پایان نیمسال در تمامی مقاطع کارشناسی و تحصیلات تکمیلی در نیمسال دوم ۱۴۰۱-۱۴۰۰ به صورت حضوری برگزار میشود. آزمونهای مقطع کارشناسی در هفته ۱۷ و ۱۸ و مقاطع تحصیلات تکمیلی در هفته ۱۹ و ۲۰ برگزار خواهد شد.
روابط عمومی دانشگاه در این اطلاعیه یادآور شد: اقدامات لازم برای ثبت نام دانشجویان تحصیلات تکمیلی برای استفاده از خوابگاهها (سراهای دانشجویی) شروع شده است. لذا، دانشکدهها نیز تمهیدات لازم برای اطلاع رسانی را اتخاذ کنند.
در ادامه این اطلاعیه آمده است: کلاس های پر جمعیت و حل تمرین با هماهنگیهای لازم میتوانند همچنان به صورت الکترونیکی ارائه شوند. همچنین برگزاری کوئیزها و آزمونها در طول نیمسال به استثنای آزمونهای پایان نیمسال میتواند به تشخیص اساتید و با هماهنگی های لازم به صورت حضوری یا مجازی برگزار شوند.
روابط عمومی دانشگاه امیرکبیر تاکید کرد: لازم است اعضای هیات علمی، کارکنان و دانشجویان کارت تزریق حداقل دو دوز واکسن را به همراه داشته باشند. دانشجویانی که تاکنون موفق به تکمیل واکسیناسیون نشده اند، هر چه سریعتر به این امر اقدام کنند تا نتایج منفی تزریق نکردن واکسن شامل آنها نشوند. برخی دانشجویان و همکاران نگرانیهای قابل اعتنایی را اعلام میکنند، لیکن با عنایت به جمیع موارد قطعا همدلی همه اعضای خانواده امیرکبیر به عبور ملایم از این مشکلات کمک خواهد کرد.
در پایان این اطلاعیه آمده است: این تصمیم ناظر به مصوبات ستاد ملی مدیریت کرونا بوده و هرگونه تغییرات در برنامه متعاقبا به اطلاع خواهد رسید.
به گزارش ایرنا، معاونت آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری روز دوشنبه ۲۷ دی ماه در بخشنامهای به همه دانشگاهها جزییات حضوری شدن نیم سال دوم تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ را ابلاغ کرد.
در این بخشنامه آمده است: با عنایت به مصوبه نشست ستاد از سرگیری آموزش حضوری دانشجویان در تاریخ ۲۰ دی ۱۴۰۰ در خصوص حضوری شدن آموزش در مقاطع مختلف تحصیلی در دانشگاهها و موسسات آموزش عالی و نیز حاصل مذاکرات بهعمل آمده در نشست روسای دانشگاهها و موسسات آموزش عالی با حضور وزیر علوم در روز ۲۳ دی ۱۴۰۰ مستدعی است هماهنگی لازم برای اقدامات مرتبط با در نظر گرفتن همه شرایط و الزامات اختصاصی آن دانشگاه، موسسه آموزش عالی در اجرای مصوبه انجام شود.
بر اساس این بخشنامه، همه کلاسهای آموزشی دانشجویان در دانشگاهها و موسسات آموزش عالی در تمامی مقاطع تحصیلی نیم سال دوم ۱۴۰۱-۱۴۰۰ به صورت حضوری برگزار می شود.
طبق اعلام دانشگاه ها از ورود دانشجویانی که واکسن تزریق نکردهاند به خصوص به خوابگاهها جلوگیری میشود بنابراین دانشجویانی میتوانند وارد دانشگاه شوند که حداقل یک مرحله واکسن زده باشند.
بر این اساس، کلاسهای درس دانشگاههای تهران و خواجه نصیرالدین طوسی بعد از تعطیلات نوروز از ۱۴ فروردین ماه به صورت حضوری برگزار میشود.
کلاسهای دانشگاه صنعتی شریف نیز طبق اعلام رسول جلیلی رییس این دانشگاه بر اساس شرایط کرونایی و مصوبات ابلاغی از روز شنبه ۲۰ فروردین حضوری برگزار میشود.
همچنین محمدمهدی طهرانچی رییس دانشگاه آزاد اسلامی از آمادگی کامل این دانشگاه برای حضوری شدن کلاسهای درس از ۱۴ فروردین ماه ۱۴۰۱ خبر داده است.
نظر شما