به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری بلومبرگ، نگرانی ها از گسترش ویروس کرونا در چین به عنوان یکی از واردکنندگان عمده نفت، سبب کاهش بهای جهانی انرژی در آستانه نشست اوپک شد.
بهای سبد نفتی "وست تگزاس اینترمدیت" پس از افت ۷ درصدی در روز دوشنبه، کاهش یافت و نزدیک به ۱۰۵ دلار در هر بشکه معامله شد. گزارش ها حاکی از آن است که چین در حال مقابله با شدیدترین شیوع ویروس کرونا از زمان شناسایی ویروس جدید کرونا در ووهان و اعلام آغاز همه گیری کووید-۱۹ است.
ظهور مجدد ویروس در چین همزمان با جنگ میان روسیه و اوکراین و تنش ها در خاورمیانه از جمله عوامل تاثیرگذار بر روی بهای نفت اعلام شده است.
شانگهای به عنوان یکی از شهرهای مهم چین، جدیدترین شهر این کشور است که درگیر شیوع سویه اومیکرون شده است.
شرکت تحقیقات "ریستاد انرژی" (مستقر در نروژ) تخمین زده است که قرنطینه سرسام آور در سراسر شانگهای می تواند تقاضا برای نفت را از سوی چین تا ۲۰۰ هزار بشکه در روز کاهش دهد.
بر اساس محاسبات بلومبرگ، نزدیک به ۶۲ میلیون نفر در چین یا در قرنطینه هستند یا به زودی باید به قرنطینه تن دهند.
«دانیل هاینس» استراتژیست ارشد کالا در "گروه بانکداری استرالیا و نیوزلند" در این مورد گفت: نمی توان به این زودی شاهد کاهش نوسانات بهای نفت باشیم. بازار به دلیل شیوع کووید-۱۹ در شانگهای و پیامدهای آن نگران کاهش تقاضای چین برای نفت خام است.
پس از تهاجم روسیه به اوکراین و تحریم نفتی این کشور که بازارهای جهانی را متلاطم کرد، میانگین ماهانه بهای نفت همچنان در حال افزایش است و به رغم تلاش های دیپلماتیک برای دستیابی به توافق صلح، جنگ در حال شدت گرفتن است. این درگیری که در پی آرامش بازارها پس از کاهش همه گیری به وقوع پیوسته است سبب شدت گرفتن تورم و افزایش قیمت تمامی کالاها از مواد غذایی تا سوخت شده و هزینه زندگی را در بسیاری از مناطق جهان بالا برده است.
«جوزف مکمانیگل» دبیرکل "مجمع بینالمللی انرژی" (IEF بزرگترین محل گردهمایی وزرای انرژی کشورها است) در مصاحبهای با بلومبرگ گفت: «ما همچنان در انتظار نوسانات و قیمتهای بالاتر نفت در چند ماه آینده هستیم و انتظار می رود بهای نفت به ۱۵۰ دلار در هر نیز بشکه برسد.
نظر شما