به گزارش ایرنا، شامگاه سه شنبه آیین اختتامیه چهارمینمین جشنواره سراسری ههلپهرکی بانه در تالار دریا این شهر با اجرای ۱۲ گروه انتخابی و معرفی بهترین های هر بخش از لحاظ هماهنگی درست گروه، اجرای صحیح بزم ها، انتخاب موسیقی، سرچوپی، گاوانی، جل و برگ (لباس)، خوانش مقاله و کودکان پایان یافت.
هیات داوران چهارمین جشنواره هه لپه رکی بانه جایزه "گاوانی" را به فریاد پوری در گروه "روژ مهرگهوان" ارومیه اهدا کردند.
در بخش لباس گروه ههلپهرکی "دیلان" از اورمیه و "سیجاری دانیکهش" از مریوان با رای داوران این جشنواره انتخاب شدند و در بخش کودکان نیز آرتین حسینی از گروه "دیلان" ارومیه مقام نخست و آریان محمد نژاد از گروه "روژان" مهاباد مقام دوم را کسب کردند که جایژه ویژه تندیس جشنواره و لوح تقدیر به آنان اهدا شد.
در بخش "چوپیکیش" این جشنواره با رای هیات داوران ارسلان نوروزی از گروه "گووند" ارومیه مقام نخست، جمال همتی از گروه "سیجاری دانیکهش" از مریوان به طور مشترک مقام دوم و کامیل کریمیان از گروه "سابلاغ "مهاباد مقام سوم را کسب کردند.
در این جشنواره از گروه "ایلامیان" ایلام و "سیجاری دانیکهش" توسط هیات داوران به صورت ویژه تقدیر شد.
با رای هیات داواران در بخش موسیقی چهارمین جشنواره هه لپه رکی بانه گروه "چالاک" بانه، "سیجاری دانیکهش" مریوان و "بهروژه" بانه به ترتیب مقام های اول تا سوم را کسب کردند.
با رای مردم نیز گروه ههلپهرکی "سیجاری دانیکهش" مریوان، "چالاک" بانه و" بهروژه" بانه انتخاب شدند همچنین با رای شرکت کنندگان( مردم) در جشنواره گروه "چالاک "بانه مقام اول گروه "گووند" ارومیه دوم و گروه "بهروژه" بانه به ترتیب مقام های اول تا سوم را کسب کردند.
سید احمد توکلی به عنوان مسوول کمیته داوران و داور جشنواره، همچنین عبدالکریم سروش، عمرده دوست، امید زارعی و فرشید ابراهیمی به عنوان داوران این جشنواره معرفی شدند.
۵۷ اثر به دبیرخانه چهارمین جشنواره داستان بانه ارسال شده که پس از بازبینی اجرایی این آثار ۱۲ اثر به مرحله نهایی جشنواره راه یافت و این گروه های در سه روز هنرنمایی کردند.
نخستین جشنواره ههلپهرکی بانه سال ۱۳۹۰ به صورت استانی برگزار شد.
ههلپهرکی نوعی رقص کردی است که در مراسم های مختلف و در زمان شادی و عزا به شیوه های مختلف اجرا می شود و هر نوع ههلپهرکی پیامی را به مخاطب می رساند.
ههلپهرکی یا همان حرکات آیینی و حماسی موزون کُردی با زیبایی خاص خود بخشی از همان میراث ناملموس فرهنگی این مردم و آئینه ای تمام نما از زندگی گذشته آنهاست که به صورت زنده در زمان حال در وجود آنان در حرکت و جریان است و تاریخچه آن به هزاره های دوم تا سوم قبل از میلاد بر می گردد.
نفر نخست در ههلپهرکی "چوپیکیش" ناو دارد که دستمالی در دست راست دارد، هدایت گروه را بر عهده داشته و سایر اعضای گروه در حرکات موزون باید از وی پیروی کنند و نفر آخر نیز "گاوانی" است که وی نیز دستمالی در دست چپ دارد و با هنرنمایی خود ابتدا و انتهای ههلپهرکی را با هم هماهنگ می کند.
شهرستان مرزی بانه با ۱۵۸ نفر در ۲۷۰ کیلومتری غرب سنندج مرکز استان واقع شده است.
نظر شما