آرش آریانژاد چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: برای جلوگیری از بروز خطر برای سلامت مسافران و همینطور حفاظت کیفی آب، حضور مردم در حاشیه سدهای کردستان ممنوع است.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه اغلب سدهای استان استفاده شرب دارند، بنابراین این ممنوعیت در راستای حفاظت از کیفیت آب و البته حفظ جان خود مردم است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کردستان ادامه داد: با وجود اعلام این شرکت مبنی بر ممنوعیت اتراق و حضور در حاشیه سدها، این مهم در کنار برخی منابع آبی به ویژه سد قشلاق سنندج رعایت نمی شود.
آریانژاد به بارش های خوب سال آبی جاری در استان اشاره کرد و یادآور شد: سد گاران در اسفند پارسال سرریز کرد و سد بانه نیز به احتمال زیاد بزودی سرریز می کند.
کردستان، استانی کوهستانی و اقلیم آن متاثر از تودههای هوای گرم و مرطوب مدیترانهای است که موجب بارندگیهایی در بهار و ریزش برف در زمستانها میشود.
میزان بارندگی سالانه در شرایط عادی اقلیمی معادل ۴۵۵ میلیمتر است، بیشترین میزان بارندگی سالیانه مربوط به شهرهای مریوان و بانه با حدود ۸۰۰ میلیمتر و کمترین میزان بارندگی در شرق استان حدود ۴۰۰ میلیمتر است، میزان بارش در قسمت مرکزی یعنی سنندج نزدیک به ۵۰۰ میلی متر است.
از حوضه های آبریز اصلی استان کردستان میتوان به خلیج فارس و دریای عمان، دریای خزر و دریاچه ارومیه و حوضههای آبریز نیز به سفیدرود شامل رودخانههای تلوار و قزل اوزن، مرزی غرب شامل رودخانههای سیروان و زاب کوچک، کرخه شامل رودخانه رازآور و دریاچه ارومیه شامل رودخانه های زرینه و سیمینه اشاره کرد.
تعداد دشتهای استان ۹ مورد است که پنج دشت آن در نیمه شرقی، ۲ دشت در غرب و ۲ مورد دیگر در جنوب استان واقع شده است، دشتهای قروه، دهگلان و چهاردولی در شرق استان جزو دشتهای ممنوعه محسوب میشود.
۱۸ سد در کردستان وجود دارد که از این تعداد مدیریت ۱۲ سد در اختیار استان و بهرهبرداری مابقی سدها در اختیار استانهای همجوار از جمله آذربایجانغربی و کرمانشاه قرار دارد.
نظر شما