سلمان حسینی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با اشاره به غربالگری کودکان ۲ تا ۵ سال از نظر اختلال طیف اتیسم افزود: هدف از برنامه غربالگری اختلال طیف اتیسم پیشگیری از روند پیشرفت بیماری یا بروز علایم بیشتر و یا اقدام به موقع برای توانبخشی و درمان به منظور کاهش هزینهها برای خانوادهها و جامعه است.
وی با اشاره به خدمات تشخیصی در سامانه غربالگری اختلال طیف اتیسم اضافه کرد: چنانچه والدین توانخواه به هر نحو مایل به مراجعه حضوری به ادارات بهزیستی یا پایگاههای غربال نباشند میتوانند نسبت به تکمیل آزمون هیوا در سامانه autism.behzisti.net اقدام کنند و گزارش وضعیت فرزند خود را از سامانه دریافت کنند.
این مسوول ادامه داد: خانواده به عنوان عامل مهمی در افزایش سطح مداخلات در این اختلال به حساب می آید و برنامه غربالگری به عنوان برنامه ای خانواده محور در نظر گرفته شده و لذا پس از تشخیص قطعی اختلال طیف اتیسم برای تمامی خانواده هایی که دارای کودکان مبتلا به این طیف هستند، برنامه و بسته آموزشی تهیه شده به نام "روزنه" ارایه می شود.
به گفته وی، تا روند مداخلات در درون مرکز و نیز در درون خانواده همپای هم پیش رود که این بسته شامل پنج کتابچه آموزشی و اسباب بازی های هدفمند است.
حسینی خاطرنشان کرد: مرکز آموزشی-توانبخشی اتیسم کوشان زنجان تنها مرکز تخصصی بهزیستی در استان است که به امور کودکان مبتلا به اوتیسم در امر غربالگری، تشخیص، درمان، آموزش، مددکاری و ... خدمات لازم را ارائه می کند.
نظر شما