استاندار : تمامی اراضی اوقافی مازندران باید حدنگاری شود

ساری - ایرنا - استاندار مازندران حل بخشی از مسایل مرتبط با اوقاف استان از جمله تعیین تکلیف اراضی اوقافی را از طریق ورود این مجموعه به ساختار مدیریت اجرایی استان قابل حل دانست و تاکید کرد: تمامی اراضی اوقافی مازندران باید در چارچوب اجرای طرح کاداستری استان حدنگاری شود.

به گزارش ایرنا ، سید محمود حسینی پور روز چهارشنبه در نشست مدیران مجموعه اوقاف مازندران از اوقاف به عنوان یک مجموعه ارزشمند و امانتدار مردم و اهل بیت (ع) نام برد و افزود : وقف در طول تاریخ در میان آحاد مردم در کشورمان بدون تشکیلات اداری و بر اساس آموزه دینی و فرهنگی  رواج داشته و نهادینه شده است و قابل پذیرش نیست که ما شاهد ساخت وسازهای غیرمجاز در زمین های اوقافی توسط مردم باشیم در حالی که می توان این مشکل را با حدنگاری برای همیشه حل کرد.

 وی تاکید کرد : در صورتی که اراضی اوقافی حدنگاری شود و مردم هم در باره وقفی بودن اراضی آگاهی داشته باشند هیچگاه شاهد ساخت و سازهای غیرمجاز در اراضی اوقافی و تبعات بعدی آن نخواهیم بود چرا که ارزش و اهمیت وقف در کشور ما بویژه استان مازندران در میان مردم نهادینه شده است.

نماینده عالی دولت در مازندران گفت : سازمان ثبت اسناد و املاک طرح حدنگاری را در مازندران در دست اجرا دارد و اوقاف باید با استفاده از این طرح تمامی اراضی خود را با همه مشخصات حدنگاری کند تا نیازی نباشد مردم برای هر ساخت و سازی از اوقاف استعلام بگیرند چون در این طرح اراضی اوقافی مشخص خواهد شد و مشکلات مردم هم به حداقل می رسد.

وی ورود اوقاف به ساختار اجرایی استان را جهت حل مسایل و مشکلات ضروری برشمرد و افزود : به طور یقین با این کار مجموع امکانات نظارتی و بازرسی که در سامانه اجرایی استان مازندران وجود دارد می تواند در اختیار اوقاف استان قرار بگیرد.

حسینی پو ر اعتماد مردمی را سرمایه بزرگ و اصلی اوقاف برشمرد و تاکید کرد : در امور وقف افرادی که مرجع اعتماد عمومی هستند ، معتمدترین افراد جامعه محسوب می شوند و امروز ارزش مسوولان اوقاف مازندران با توجه به اهمیت موضوع باید تقویت شود.

استاندار مازندران با تقسیم بندی فعالیت های اوقاف به سه بخش حقوقی ، فقهی و اقتصادی ، تصریح کرد : هر یک از این سه بخش از ماموریت اوقاف در استان باید دقیق و کارشناسی مورد توجه قرار بگیرد و دست اندرکاران اوقاف استان باید به گونه ای عمل کنند تا این کار نیک و ارزشمند بزرگ در جامعه این خطه بیش از پیش ترویج   شود.

حسینی پور مهم ترین رسالت اوقاف را صیانت از منافع وقف و عمل به نیت واقف برشمرد و اظهار داشت : در حوزه وقف به هیچ عنوان نباید برخلاف نیت واقف عمل کرد. ممکن است در  دیگر مدیریت های اداری بودجه و اعتبار را بر اساس اولویت ها جا به جا کرد ، اما در درآمدهای اوقافی به هیچ عنوان نباید نیت واقف را تغییر داد.

قویت فعالیت‌های  فرهنگی 

استاندار مازندران همچنین به اهمیت فعالیت های فرهنگی در اماکن و بقاع متبرکه به خصوص در امامزادگان هایی که در مسیر محورهای مواصلاتی استان قرار دارند، اشاره کرد و گفت : مازندران قطب گردشگری کشور است و این امر مهم هم از فعالیت های اجتماعی جدایی ناپذیر و محور رونق اقتصادی استان است و اوقاف باید با استفاده از ظرفیت های مو جود در این زمینه بدرستی  ورود پیدا کند.

نماینده عالی دولت در مازندران وضعیت فعالیت های فرهنگی متناسب به حضور گردشگران را در بقاع متبرکه و امامزادگان استان نامطلوب توصیف کرد و افزود : انتظار داریم اوقاف متناسب با نیازهای امروز گردشگران فعالیت های فرهنگی و دینی تعریف و اجرا کند .

وی با توضیح این نکته که هنوز بسیاری از بقاع های متبرکه  مازندران که حتی در محورهای مواصلاتی استان براحتی قابل دسترس گردشگران هستند بدرستی معرفی نشده اند و تبلیغاتی در این زمینه صورت نگرفته است ، گفت : بهره گیری از امکانات روز و پیشرفته می تواند مورد توجه مسوولان اوقاف قرار بگیرد.

حسینی پو ر نقش اوقاف مازندران را در تقویت گردشگری جهان اسلام و جذب گردشگران مسلمانی که به ایرا نسفر می کنند ، محوری توصیف کرد و گفت : اگر مسایل فرهنگی و دینی در گردشگری اسلامی استان مورد غفلت قرار بگیرد ، دیگر موضوع های غیر فرهنگی ، دینی و اسلامی جایگزین می شود.

وی با ذکر این نکته که اوقاف باید در ساختار و سامانه فعالیت های فرهنگی و دینی و اقتصادی دستگاه های اجرایی وارد شود، افزود : تعامل مجموعه اوقاف با مدیریت اجرایی استان را باید گسترش بدهیم.

استاندار مازندران همچنین به طرح های اوقاف و رویکرد جدید نیت های واقفان اشاره کرد و گفت: این که امروز وقف  به طرح های خدمات اجتماعی به خصوص حمایت و کمک به حاشیه نشینان ، کاهش طلاق  و اعتیاد و ترویج سبک زندگی و ازدواج های اسلامی و فرزند آوری ، بهداشت و درمان بیماران سوق یافته است ، بسیار عالی و قابل تحسین است.

حسینی پور به فعالیت فرهنگی و دینی واقاف در  ماه مبارک رمضان اشاره کرد و اظهار داشت : ترویج فرهنگ قرآنی باید با اجرای برنامه های محافل قرآنی و جزء خوانی در مساجد ، امامزادگان و بقاع متبرکه استان به صورت جدی در دستور  کار قرار گیرد.

در این نشست مدیرکل اوقاف و امور خیریه مازندران به همراه معاونان و مدیران این مجموعه فرهنگی استان مسایل و مشکلات و خواسته های خود را با استاندار در میان گذاشتند.

طبق آخرین آمار اوقاف و امور خیریه استان مازندران تاکنون یک هزار و ۳۶۱ امامزاده و ۱۴هزار و ۲۸۹ موقوفه در قالب ۲۰۷ هزار و ۷۷۲ رقبه در استان ثبت شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha