به گزارش ایرنا، سید علی قاسمزاده درباره شعار سال با عنوان تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین افزود: انتخاب هوشمندانه شعار سال فرصتی کم نظیر دانشگاهها برای حضور جدی در صنعت و جامعه است زیرا از یک سو نشانه اعتماد رهبر معظم انقلاب به دانشگاهها و حمایت ویژه ایشان از دانشمندان است و از سوی دیگر هم موجب ورود جدی دانشگاه ها به عرصه صنعت و اقتصاد است و مقاومت صنایع را از ورود دانشگاهها به حوزه تولید را به نوعی میشکند.
وی ادامه داد: دانشگاهها سالهاست که با تاسیس مراکز رشد و فناوری و کارآفرین به سوی دانشگاه های نسل سوم و چهارم در حال حرکت هستند و قطعا با امکانات و توانمندیها و خلاقیت اندیشمندان و پژوهشگران خود می توانند مشکلات تولید کشور را حل کنند و مراکز صنعتی را از رویکرد سنتی و تولید معمول و مشابه مکرر دور کنند.
سرپرست دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) تاکید کرد: قطعا ورود دانشگاه ها و پژوهشگران زمینه تبدیل ایده به ثروت و پس از آن تولید به روز و کیفی و در نتیجه تحول اساسی و بنیادین را مهیا می کند.
قاسم زاده با بیان اینکه استان قزوین به سبب ماهیت صنعتی و فرهنگی آن فرصتی کم نظیر برای ورود دانشمندان و پژوهشگران ما ایجاد کرده است، افزود: امیدواریم با فرمان رهبری امکان مشارکت جدی و فعالانه دانشگاه ها در تولید دانش بنیاد بیش از پیش شکل بگیرد.
وی ادامه داد: دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) به عنوان دانشگاه جامع معین استان و دارابودن آزمایشگاههای به روز و بسیار کم نظیر و ظرفیت نیروی انسانی خلاق، ماهر و اندیشمند و دارابودن مرکز رشد و فناوری و کارآفرینی و استقرار شرکت های دانش بنیاد در کنار حضور مقتدرانه پارک علم و فناوری استان و توفیقات انجام پروژه های بزرگ در صنایع استان می تواند محور رفع مشکلات و نیازها و مساله های اصلی صنایع استان باشد.
سرپرست دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) تاکید کرد: در راستای تحقق شعار سال و بنا بر همین ضرورت، تصمیم گرفتیم قرارگاه و ستاد استانی فناوری و تولید دانش بنیان در دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) برای رصد نیازها و مسائل منطقه ای و ملی شکل بگیرد که ساختار این قرارگاه با اعضای حقوقی و حقیقی شروع به کار خواهد کرد.
قاسم زاده گفت: با همت پژوهشگران و اعضای ستاد و حمایت و همکاری مدیران ارشد استان چون استاندار و نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی این قرارگاه نقش خود را در تحقق دغدغه نظام و رهبری و حل مسائل صنعتی استانی و کشوری فعالانه ایفا کند.
وی افزود: امیدوارم که این قرارگاه در سایه ستاد اقتصاد دانش بنیاد- که از سوی وزارت کشور و وزارت عتف ابلاغ شده با محوریت استاندار انجام وظیفه کند.
سرپرست دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) اظهارداشت: متاسفانه مطابق آخرین آمارها کمتر از یک درصد از تولید اقتصادی کشور دانش بنیاد است. تولید دانش بنیاد و کارآفرین میتواند تولید ناخالص داخلی را در یک بازه زمانی مشخص به سرعت افزایش دهد. درحقیقت شاخص GDP (تولید ناخالص داخلی) براساس تولیدات نهایی منطقه یا جغرافیایی خاص تعیین میشود و قطعا تقویت این گونه تولیدات باعث افزایش سطح رفاه و درآمد خانواده ها می شود.
وی افزود: نکته مهم این است که تولیدی که بنای دانش بنیاد داشته باشد ما را مطابق شاخص جی دی پی از فعالیت های غیرمجاز و غیرقانونی و سطحی و کلیشه ای دور می کند و به تولید کنندهها کمک می کند مطابق نیاز روز مشتریان عمل کند و پسند و ناپسند آنها را درنظر بگیرد. در سایه چنین فضایی و چنین بازاری، رقابت موجبات افزایش کیفیت کالاها و خدمات می شود.
نظر شما