عاطفه رشنویی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: امسال گردشگران نوروزی از بناهای تاریخی و جاذبههای گردشگری استان بویژه زیگورات چغازنبیل استقبال بسیار خوبی داشتند و از ۲۵ اسفند سال گذشته تا پایان روز۱۳ فروردین جاری حدود ۹۰هزارنفر از این بنای تاریخی بازدید کردند.
وی ادامه داد: گردشگری یکی از عرصههای توسعه اقتصادی در استان خوزستان است و زیگورات چغازنبیل یکی از عناصر رونقبخش این صنعت بویژه در شهر تاریخی شوش به شمار میرود.
رشنویی گفت: برنامههای متنوعی در مجموعه میراث جهانی چغازنبیل و موزه هفت تپه برای ایام نوروز تدارک دیده شده بود که شامل محتوای روایتگر موزه هفت تپه به عنوان تخصصی ترین موزه ایلام شناسی در کشور و استفاده از برنامه دیجیتال راهنمای دیداری و شنیداری در معرفی میراث جهانی چغازنبیل بودند.
وی افزود: ایجاد امکانات رفاهی برای گردشگران و استقرار ون کافه، راه اندازی بازارچه خوداشتغالی جوامع محلی و اسب و شتر سواری پیرامون مجموعه از دیگر اتفاقات گردشگر پسند در مجموعه میراث جهانی چغازنبیل و موزه هفت تپه بودند.
مدیر پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفت تپه اظهارداشت: علاوه بر آن 2 جشن پسین نوروزگاه با محوریت کودک و میراث فرهنگی و میراث ناملموس و ملموس بشری با حضور پرشور گردشگران و هنرمندان برگزار شد.
وی افزود: لازم است فرمانداران، شهرداران و دهیاران بیش از پیش بحث گردشگری را جدی بگیرند و به آن به عنوان منبع توسعه منطقه و درآمدزایی نگاه کنند.
معبد زیگورات چغازنبیل که نخستین اثر باستانی ایران است که به ثبت جهانی رسیده در فاصله ۴۰ کیلومتری جنوب شرقی شوش و ۲۰ کیلومتری هفت تپه در شمال خوزستان واقع است.
این سازه در سال ۱۹۷۹ میلادی در فهرست میراث جهانی یونسکو جای گرفت.
نظر شما