منطقه ویژه خلیج فارس توان تولید ۱۰میلیون تن فولاد دارد

بندرعباس- ایرنا- مدیر منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس گفت: منطقه ویژه خلیج فارس با احداث زیرساخت‌های جدید به دنبال جذب سرمایه‌گذار و ایفای نقشی پررنگ‌تر در توسعه اقتصادی کشور به ویژه با تولید ۱۰ میلیون تن فولاد خواهد بود.

حسن خلج‌طهرانی روز سه شنبه با اعلام این خبر به رسانه ها افزود: سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) اعتبارات بسیار خوبی را جهت توسعه زیرساخت‌های منطقه ویژه خلیج فارس برای جذب سرمایه‌گذاری‌های جدید اختصاص داد و این اعتبار بتدریج در چهار تا پنج سال آینده هزینه خواهدشد تا بستری مناسب برای ترغیب سرمایه‌گذاران جهت حضور در این منطقه فراهم آورد.
وی بیان داشت: در ۲ سال گذشته در منطقه ویژه خلیج فارس در رابطه با زیرساخت‌ها و جذب سرمایه‌گذاری اتفاق های مثبتی رخ داده است، به طوری که برای سرمایه‌گذاری در خصوص زیرساخت‌های سایت توسعه و سایت قدیم منطقه به‌ویژه در حوزه حمل ونقل دریایی، ریلی و زمینی و به صورت کلی ترکیبی، طرح‌های توسعه متعددی اجرا شده است.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس با بیان اینکه در خصوص احداث زیرساخت‌های آب، برق و گاز نیز اقدام‌های متعددی صورت گرفته است، خاطرنشان کرد: از جمله این اقدام‌ها می‌توان به طرح انتقال پساب شهر بندرعباس به منطقه ویژه خلیج فارس و طرح‌های ایستگاه‌های ۱۰۰ هزار و ۳۰ هزار مترمکعبی اشاره کرد که امیدواریم در سال ۱۴۰۱ یک ایستگاه جدید گاز با ظرفیت ۵۰ هزار مترمکعب در روز به ظرفیت‌های موجود اضافه کنیم. ضمن اینکه سال گذشته منطقه ویژه خلیج فارس به خط هفتم سراسری گاز کشور وصل شد و یک انشعاب جدید دریافت کرد.
خلج ‌طهرانی اضافه کرد: علاوه بر این، اتفاق های مثبتی در زمینه زیرساخت برق در منطقه ویژه افتاده و قرار است با مشارکت منطقه ویژه و نیز برخی شرکت‌های فولادی در منطقه ۲ هزار مگاوات نیروگاه جدید افتتاح شود که البته این طرح در راستای تفاهم شرکت‌های بزرگ فولادی و معدنی با دولت جهت احداث ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه برق خواهد بود.
وی تاکید کرد: توسعه سایت جدید یکی از مهم‌ترین اولویت‌های منطقه ویژه خواهد بود و در این زمینه نیز به دنبال احداث و تکمیل راه‌های دسترسی به ویژه پل دسترسی سایت قدیم به سایت جدید هستیم تا با اتصال این ۲ بخش به یکدیگر، زمان حضور سرمایه‌گذاران در سایت جدید کاهش یابد.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس تصریح کرد: برای چشم‌انداز خود برنامه جامع داریم که آن را مورد بازنگری قرار داده و در شورای عالی مناطق آزاد در مراحل تصویب است؛ در صورتی که این برنامه تصویب و اجرایی شود، به مرحله اجرا می‌رسیم. 
خلج طهرانی ادامه داد: همچنین برای منطقه ویژه اهدافی کلان و به صورت کلی در نظر گرفته شده است، از جمله این اهداف تولید ۱۰ میلیون تن فولاد در این منطقه و تبدیل شدن آن به قطب نخست تولید فولاد در کشور و همچنین افزایش ظرفیت تولید آلومینیوم به ۵۰۰ هزار تن خواهند بود. با برنامه‌ریزی‌هایی که در پنج ساله آینده داریم، فضای بسیار مناسبی را برای جذب سرمایه‌گذاری ایجاد خواهیم کرد.

منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس با دارا بودن اسکله اختصاصی مجهزبه نوارمتحرک تخلیه و بارگیری به طول ۳۲ کیلومتر به عنوان قطب تولید فولاد، آلومینیوم و فلز روی با جذب چهار میلیارد دلار سرمایه گذاری در یک دهه گذشته و ایجاد اشتغال پایدار برای ۱۱ هزارو ۵۰۰ نفر در ۱۳ کیلومتری غرب شهر بندرعباس قرار دارد.

فراهم آوردن شرایط  جذب سرمایه‌گذار داخلی و خارجی و هدایت آنان در جهت احداث واحدهای صنعتی و معدنی انرژی بر و فرآوری مواد معدنی و همچنین رشد توسعه اقتصادی، افزایش فرصت‌های شغلی، افزایش و توسعه فنآوری های جدید حوزه تولید، مهارت‌های مدیریتی، ارتقای کیفیت تولیدات و افزایش توان صادرات به منظور رقابت در بازارهای جهانی ازجمله مهم‌ترین اهداف ترسیم شده این منطقه است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha