به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از تارنمای شبکه تلویزیونی تلهسور، دور دوم انتخابات کاستاریکا در حالی روز یکشنبه برگزار شد که طبق پیشبینیها از بلاتکلیفی شهروندان این کشور، بیش از ۴۷ درصد آرا ممتنع بود.
پس از مبارزات انتخاباتی شدید، چاوز در حالی خوسه ماریا فیگرس که سابقه یک دوره ریاست جهوری کاستاریکا (۱۹۹۴- ۱۹۹۸) را در کارنامه داشت، شکست داد که سپری شدن بیشتر دوران حرفهای این اقتصاددان در خارج از کشور سبب شده تا از او به عنوان یک «بیگانه» یاد کنند. به نوشته تلهسور بیشترین تمرکز چاوز در برنامههای تبلیغاتی حمله به مدیریت قبلی احزاب سنتی در این کشور بود.
چاوز یک اقتصاددان حرفهای است که از زمان حضورش در بانک جهانی، درگیر جنجالهای متعددی بوده است. اخذ مدرک دکترای اقتصاد از دانشگاه اوهایو آمریکا و دریافت بورسیه تحصیلی از دانشگاه هاروارد برای مطالعه موضوعی فقر در آسیا از جمله سوابق رئیسجمهوری منتخب کاستاریکا است.
رئیسجمهوری منتخب در نخستین پیام خود بر اتحاد تاکید کرد و خواستار حمایت مخالفان شد.
وی اطمینان داده است که اتهامات وارده به او مربوط به وقایع سالهای بین ۲۰۰۸ و ۲۰۱۳، شوخی و سوء تفاهمهایی بود که سبب شد بانک جهانی او را از مقام اجرایی این نهاد تنزل دهد. وی مدیر دفتر اندونزی در این نهاد بینالمللی را بر عهده داشت.
چاوز که ۲۷ سال در بانک جهانی فعالیت داشت، در سال ۲۰۱۹ به دلیل اتهامات سوء رفتار جنسی از سمت خود کناره گیری کرد.
رئیس دولت جدید کاستاریکا بیشتر به عنوان دوره کوتاه و زودگذر شش ماهه تصدی وزیر اقتصاد دولت کارلوس آلوارادو که تلاش کرد تا اقتصاد به شدت آسیب دیده این کشور را احیا کند، شناخته میشود.
چاوز، مبارزه با فساد را یکی از پرچمهای اصلی وعدههای انتخاباتی خود قرار داد و دولت قبلی را به باد انتقاد گرفت. اعمال مالیات بر درآمد بر کسانی که اقدامات مفسدانه در کشور را انکار کنند از جمله اقدامات و البته مجازاتهایی است که چاوز طبق شعارهای تبلیغاتیاش علیه این گروه افراد اجرایی خواهد کرد.
او همچنین اعلام کرد که قصد دارد در صورت لزوم اصلاحات دولتی را از طریق همه پرسی اعمال کند.
بر اساس گزارش کمیسیون اقتصادی آمریکای لاتین و کارائیب (سِپال)، ۲۳ درصد جمعیت کاستاریکا در وضعیت فقر قرار دارند و در بازه زمانی ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۰، این کشور همپای پرو شاهد بیشترین میزان از دست رفتن اشتغال بود. هچنین بدهی کاستاریکا با ۷۰ درصد تولید ناخالص داخلی این کشور برابری میکند.
به رغم مشکلات و ناکامیها و در حالی که صنعت کلیدی گردشگری کاستاریکا به شدت تحت تاثیر همهگیری ویروس کرونا قرار گرفت، این کشور در جایگاه "شادترین" کشور آمریکای لاتین و کارائیب قرار دارد.
نظر شما