بهنام میرزایی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: لوازم یدکی خودرو، لوازمخانگی، آرایشی و بهداشتی، پوشاک و دخانیات، پنج اولویت نخست اجرایی این طرح سراسری خواهند بود.
وی با بیان اینکه مشکلات اصلی که در حوزه توزیع اقلام کالایی در کشور وجود دارد، عرضه کالاهای قاچاق و تقلبی است که به علت کیفیت پایین، مشکلات و آسیبهایی را متوجه مصرفکننده نهایی میکنند، افزود: تمامی اقدامات در نظر گرفته شده در قالب این طرح از طرف وزارت صمت به صورت مستمر و هفتگی رصد و پایش خواهد شد.
وی اضافه کرد: حسب دستور وزیر به صورت مرحله به مرحله و با متناسبسازی اقتضایی طرح پیش خواهیم رفت و در گام نخست اجرای این طرح، مقابله با عرضه کالاهای قاچاق و تقلبی در حوزه لوازم یدکی خودرو از امروز عملیاتی شد.
میرزایی یادآور شد: با اجرای این طرح، علاوه بر مقابله با کالای قاچاق و تقلبی، نتایج مثبت اقتصادی دیگری از جمله ایجاد فرصتهای شغلی جدید در بخش تولید و همچنین تامین امنیت مصرفکنندگان در استفاده از کالاهای موجود در سطح بازار به ویژه در حوزه لوازم یدکی خودرو نیز در سطح کشوری محقق خواهد شد.
رییس اداره صنعت، معدن و تجارت سقز تاکید کرد: این طرح با عزم جدی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و وزارت صنعت، معدن و تجارت آغاز شده است و مواردی چون فراهمسازی امکان رهگیری و استعلام جامع و آنلاین قطعات مصوب از طریق سامانه جامع تجارت امکانپذیر است.
وی افزود: همچنین فراهمسازی امکان خرید آنلاین قطعات خودرو مصوب از فروشندگان مجاز در اپلیکیشنهای پرکاربرد و دریافت مجوز مشترک فروشگاههای اینترنتی از اتحادیه های متبوع و اتحادیه کسبوکار مجازی نیز در این طرح مورد نظر است.
او ادامه داد: در این طرح به موضوع تعیین مهلت زمانی مشخص برای آن دسته از مجموعههایی که دارای قطعات بدون شناسه کالا هستند و همچنین تعریف سازوکار مشخص برای آن دسته از قطعات که برای خودروهای خاص بوده و در کشور تولید نمیشوند، نیز توجه شده است.
ضرورت ثبت معاملات تجاری در سامانه جامع تجارت
رییس اداره صنعت، معدن و تجارت سقز همچنین از برخورد قانونی با عدم ثبت معاملات تجاری حوزه کالاهای قطعات یدکی و مصرفی خودرو در سامانه جامع تجارت هشدار داد.
وی گفت: کالاهای قطعات یدکی و مصرفی خودرو مشمول پروژه شفافیت جریان گردش کالا در زنجیره تجاری کشور شده و تمام فعالان تجاری این حوزه تا تاریخ ۲۵ دی ماه سال ۱۴۰۰ مکلف به ثبتنام و دریافت کد نقش تجاری در سامانه جامع تجارت بودهاند.
میرزایی ادامه داد: فعالان حوزه لوازم یدکی باید هر چه سریعتر جهت ثبت معاملات خود در سامانه جامع تجارت، اقدامات قانونی را انجام دهند و از خرید و فروش قطعات یدکی بدون برچسب شناسه و کد رهگیری خودداری کنند.
وی اظهار داشت: در صورت کشف هرگونه کالای فاقد اطلاعات تولید داخل و یا شناسه رهگیری مشمول، قطعات وارداتی در سطح واحد صنفی، جمع آوری خواهد شد لذا توصیه می کنیم از شرکت های معتبر و مجاز اقدام به تامین قطعات کنند.
سقز با بیش از ۲۲۶ هزار نفر جمعیت دومین شهرستان پر جمعیت استان کردستان است که در ۱۹۰ کیلومتری شمال سنندج مرکز این استان قرار دارد.
نظر شما