زمان‌بندی آغاز آموزش حضوری دانشجویان در دانشگاه شیراز اعلام شد

شیراز-ایرنا- سرپرست معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شیراز گفت: شرایط تحصیل دانشجویان این دانشگاه در مقطع دکتری از ۲۰ فروردین ماه و با در نظر گرفتن سلامت آنها فراهم شده است و دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد نیز می‌توانند از خردادماه در دانشگاه حضور یابند و امتحانات آنها نیز به صورت حضوری است.

به گزارش ایرنا، مسلم باقری چهارشنبه در گفت و گویی افزود: دانشجویان مقطع کارشناسی هم می‌توانند برای فراگرفتن دروس عملی خود از خرداد ماه در دانشگاه حاضر شوند.
سرپرست معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شیراز افزود: ارائه آموزش به ورودی‌های ۹۸، ۹۷ و ۹۶ دانشکده دامپزشکی از ۲۰ فروردین به صورت کامل حضوری خواهد بود و ورودی‌های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ پس از ماه مبارک رمضان و در اردیبهشت ماه می‌توانند آموزش حضوری خود را آغاز کنند.
باقری بیان داشت: در حال برنامه‌ریزی برای دانشکده کشاورزی هستیم تا بتوانیم پس از ماه مبارک رمضان و در اردیبهشت‌ماه شاهد برگزاری کلاس‌ها به صورت حضوری در این دانشکده باشیم‌.
وی عنوان کرد: درنظر داریم آموزش حضوری برای دانشجویان مقطع کارشناسی ورودی ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ را در خردادماه آغاز کنیم و اگر خردادماه موفق به فراهم کردن شرایط حضور آنها در دانشگاه نشدیم سعی می‌کنیم پس از پایان امتحانات پذیرای آنان باشیم.
باقری با بیان اینکه حضور استادان در دانشگاه الزامی است، گفت: بدون شک با در نظر گرفتن امکانات و ظرفیت خوابگاه‌های دانشجویی در شیراز اقدامات لازم برای حضور حداکثری دانشجویان در مقاطع مختلف انجام می‌شود و با افزایش امکانات و ظرفیت خوابگاه‌ها قطعا سطح حضور دانشجویان را ارتقا خواهیم داد.
وی با اشاره به ضرورت بهره‌گیری از آموزش الکترونیکی در شرایط کنونی گفت: آموزش الکترونیکی هم می‌تواند کمک شایانی به عدم توقف آموزش در شرایط کنونی کند. البته ما به این موضوع کاملا واقف هستیم که کیفیت آموزش حضوری بسیار بالاتر از آموزش مجازی است و حتی استادان دانشگاه شیراز هم استقبال بسیاری از آموزش حضوری می‌کنند.
باقری یادآور شد: هدف ما این است که به سمت آموزش حضوری برویم، اگر محدودیت‌ها و مشکلات خوابگاه و کمبود بودجه برطرف شود قطعا می‌توانیم سطح حضور دانشجویان در دانشگاه را افزایش دهیم.
معاون آموزشی دانشگاه شیراز اظهار داشت: بیش از ۱۶ هزار دانشجو در دانشگاه شیراز مشغول به تحصیل هستند که حدود ۲۰۰ نفر از این مجموع را دانشجویان خارجی تشکیل می‌دهند.
وی با اشاره به برخی درخواست‌ها برای شتاب‌بخشی به آغاز فرایند آموزش حضوری در دانشگاه شیراز اظهار داشت: معاونت‌های آموزشی و فرهنگی این دانشگاه روز یکشنبه ۱۴ فروردین ماه جاری اقدام به برگزاری نشستی مجازی با حضور نمایندگان تشکل‌های مختلف دانشجویی دانشگاه کردند که حدود ۶۰۰ نفر از دانشجویان در این نشست حضور داشتند.
سرپرست معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شیراز اظهار داشت: ما در این نشست به تمامی ابهامات و پرسش‌های مطرح شده توسط دانشجویان در رابطه با بحث آموزشی و وضعیت خوابگاه‌ها پاسخ دادیم و در نهایت هم شاهد بازخورد مثبتی از برگزاری این نشست بودیم. البته جلسات پاسخگویی مسئولان دانشگاه شیراز به دانشجویان ادامه خواهد داشت.

دانشگاه در دوران کرونا، هیچ گاه به صورت کامل تعطیل نشد
باقری در خصوص اقدامات دانشگاه برای بازگشایی و آموزش حضوری دانشجویان گفت: در دوران کرونا هیچ‌گاه با تعطیلی کامل دانشگاه رو به رو نبودیم و در طول این مدت تلاش کردیم تا شرایط حضور برای برخی از دانشجویان که نیاز به گذراندن دروس آزمایشگاهی و انجام کارهای مربوط به پایان نامه داشتند را در دانشگاه فراهم کنیم.

حضور مستمر هزار دانشجو در خوابگاه‌های دانشگاه شیراز
وی اضافه کرد: دانشگاه در ایام کرونا تعطیل نبود و در این ایام حتی شاهد حضور بیش از یک هزار نفر از دانشجویان در خوابگاه‌های دانشجویی بوده‌ایم.
باقری بیان داشت: مشکل ما در شرایط کنونی ارتقای سطح حضور دانشجویان در دانشگاه در وضعیتی است که هنوز هم با کرونا روبه رو هستیم و این بیماری به طور کامل از بین نرفته است.

ضرورت عدم بازگشایی شتاب‌زده دانشگاه
سرپرست معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شیراز عنوان کرد: تعداد دانشجویانی که در دوران کرونا در دانشگاه حضور فیزیکی داشتند حدود یک هزار تا یک هزار و ۳۰۰ نفر بود اما با مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا و حضوری شدن آموزش، این تعداد دانشجو باید افزایش قابل توجهی داشته باشد که به اعتقاد من بایستی این کار را با تدبیر و به صورت منطقی پیش ببریم و نباید شتاب‌زده عمل کنیم.
باقری افزود: اگر ما در شرایط کنونی و پس از دو سال آموزش ترکیبی به یک‌باره اعلام کنیم که همه دانشجویان در مقاطع مختلف تحصیلی در دانشگاه حضور یابند، قطعا با مشکلات عدیده‌ای روبه رو خواهیم شد.
وی گفت: بدون تردید بسیاری از دانشجویان و استادان دانشگاه در تعطیلات نوروز به سفر رفته‌اند و امکان دارد ناقل بیماری کووید ۱۹ باشند و ابتلای یک نفر از آنها و حضور فرد مبتلا در فضای عمومی دانشگاه ممکن است منجر به گسترش این بیماری شود.

ظرفیت آموزش حضوری متناسب با ظرفیت خوابگاهی
سرپرست معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شیراز اظهار داشت: همچنین در شیراز از خوابگاهی تحت عنوان خوابگاه شهید مفتح بهره می‌بریم که یکی از بزرگترین خوابگاه‌های دانشجویی خاورمیانه محسوب می‌شود. متأسفانه در این خوابگاه به دلیل عدم بازسازی در طول سال‌های گذشته امکان حضور دانشجو در آن وجود نداشت.
وی افزود: مسئولان دانشگاه شیراز همواره تلاش بسیاری برای بازسازی این خوابگاه داشته‌اند که به دلیل کمبود بودجه نتوانستند عملیات بازسازی این خوابگاه را تکمیل کنند. لذا برای آغاز آموزش حضوری در بحث خوابگاه هم با مشکلاتی مواجه هستیم که سعی کردیم تمام این موارد را در نظر بگیریم و بر همین اساس برای بازگشایی دانشگاه برنامه‌ریزی کنیم.
باقری بیان کرد: ما تمام تلاش خود را به کار گرفتیم تا با همان میزان خوابگاهی که در اختیار داریم اقدام به بازگشایی دانشگاه برای آموزش حضوری کنیم.

آماده‌سازی خوابگاه‌های دانشجویی برای ورود دانشجویان غیربومی
معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه شیراز در این باره گفت: بدون تردید مهمترین دغدغه و نگرانی ما در وضعیت فعلی حفظ سلامت دانشجویان است و به همین دلیل تمام تلاش خود را برای آماده‌سازی خوابگاه‌های دانشجویی به کار گرفته‌ایم.
علی حفیظی افزود: دانشگاه شیراز از تیرماه ۹۹، یکی از نخستین دانشگاه‌هایی بود که اقدام به بازگشایی خوابگاه‌ها در دوران کرونا کرد و در این مدت حدود یک هزار و ۳۰۰ دانشجو در مقطع تحصیلات تکمیلی در خوابگاه‌ها ساکن شدند.
وی افزود: با برنامه‌ریزی معاونت آموزشی سعی می‌کنیم از انتهای اردیبهشت ماه سطح حضور دانشجویان را به صورت هفتگی افزایش دهیم و با بهتر شدن شرایط بیماری کووید ۱۹ از مهرماه سال ۱۴۰۱ نیز زمینه حضور همه دانشجویان را در دانشگاه فراهم خواهیم کرد.
معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه شیراز بیان کرد: طبق نظرسنجی که توسط شورای صنفی دانشگاه شیراز در میان سه هزار نفر از دانشجویان انجام شد، تقریبا ۴۸ درصد از دانشجویان مخالف بازگشایی و ۵۲ درصد موافق بازگشایی دانشگاه در مقطع کنونی بودند که این نظر سنجی با پیش‌بینی‌های ما تقریبا مطابقت دارد.

مجهز کردن پنج درصد از خوابگاه‌ها به اتاق قرنطینه
معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه شیراز گفت: ما تنها پنج درصد ظرفیت خوابگاه را می‌توانیم به اتاق قرنطینه اختصاص دهیم. البته با فعال شدن خوابگاه‌ها حضور و فعالیت‌های دانشجویان در این اماکن نیز گسترش می‌یابد، لذا اگر یک خوابگاه یا حتی چند نفر از دانشجویان درگیر کرونا شود با مشکل مواجه خواهیم شد زیرا ظرفیت اتاق قرنطینه خوابگاه‌های دانشجویی قطعا نمی‌تواند پاسخگوی نیاز دانشجویان مبتلا به کرونا باشد.
وی با بیان اینکه در پیک‌های قبلی کرونا ۷۰ درصد از افراد ساکن در خوابگاه‌ها پس از ابتلای یک دانشجو درگیر بیماری کرونا می‌شدند، گفت: در پیک قبلی کرونا در چند خوابگاه با مبتلا شدن یک دانشجو شاهد انتقال بیماری از این دانشجو به هم‌خوابگاهی‌هایش بودیم. این مسئله باعث شد با وجود اینکه معتقد هستیم آموزش مجازی به وضعیت علمی دانشگاه‌ها ضربه زده است اما برای حضور دانشجویان در این اماکن محتاطانه‌تر عمل کنیم.
حفیظی اضافه کرد: در دانشگاه شیراز حدود ۶هزار و ۵۰۰ دانشحوی غیربومی داریم که ساکن خوابگاه هستند که از این مجموع حدود ۳هزار و ۲۰۰ نفر را دانشجویان پسر و مابقی را دانشجویان دختر تشکیل داده‌اند.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه شیراز ۲۴باب خوابگاه دارد، گفت: دانشگاه شیراز از ۶ خوابگاه متعلق به دانشجویان پسر، ۱۵ خوابگاه برای دختران و ۳ خوابگاه متأهلی بهره می‌برد.
حفیظی افزود: تفاوت خوابگاه‌های دانشجویی موجود در شیراز با خوابگاه‌های سایر شهرهای کشور این است که خوابگاه‌های شیراز از ظرفیت بالایی برای پذیرش دانشجو بهره می‌برند.
معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه شیراز ادامه داد: به عنوان مثال خوابگاه شهید مفتح شیراز که به عنوان نماد خوابگاه های دانشجویی کشور به شمار می‌رود ظرفیت ۷۰۰ اتاق در ۱۳ طبقه دارد که ۱۲ طبقه آن مسکونی و یک طبقه رفاهی، فرهنگی، مذهبی و ورزشی است.
وی افزود: ظرفیت خوابگاه مفتح نزدیک به دو هزار نفر است و می‌توان گفت این خوابگاه یکی از بزرگترین خوابگاه‌های دانشجویی کشور و حتی خاورمیانه محسوب می‌شود. اما متأسفانه پس از حدود ۳۸ سال بهره‌وری از این خوابگاه شرایط انجام تعمیرات اساسی به منظور بازسازی آن فراهم نشده و همین امر موجب فرسودگی این خوابگاه شده است.
حفیظی با بیان اینکه بیش از ۶۰ تا ۷۰ درصد از ظرفیت دانشجویی پسر در دانشگاه شیراز در این خوابگاه ساکن می‌شوند، گفت: به دلیل اینکه تعداد قابل توجهی از دانشجویان ما هر ساله از همان ابتدای سال در این خوابگاه ساکن می‌شوند، فرصتی برای بازسازی این مکان فراهم نشده چراکه اگر این خوابگاه وارد فاز تعمیر شود عملا دانشگاه فلج می‌شود.

میزان پیشرفت عملیات بازسازی خوابگاه مفتح
معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه شیراز اضافه کرد: با این وجود این خوابگاه از سال ۹۸ با اعتباری حدود ۱۲میلیارد تومان وارد فاز بازسازی شد و خوشبختانه در حال حاضر شاهد پیشرفت ۹۸ درصدی بازسازی این خوابگاه هستیم. در واقع این خوابگاه چهار بلوک دارد و با به پایان رسیدن عملیات بازسازی بلوک A، می‌توانیم در اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۱، دانشجویان را در این بخش اسکان دهیم.
این مقام مسئول گفت: از بهمن‌ماه ۱۴۰۰ نیز تعمیرات اساسی بلوک B این خوابگاه با برآورد اولیه ۲۰ میلیارد تومان آغاز شد که اگر تأمین اعتبار شود این بلوک نیز تا یک سال دیگر آماده اسکان دانشجویان خواهد شد.
وی اظهار کرد: اقدامات لازم برای بهسازی بلوک‌های C  و D نیز با اعتباری نزدیک به یک و نیم میلیارد تومان انجام شده و پیش‌بینی ما این است که این عملیات در ۱۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ تکمیل شود و در انتهای اردیبهشت ماه بتوانیم پذیرای دانشجویان در این بلوک‌ها بر اساس برنامه‌ریزی معاونت آموزشی دانشگاه باشیم.
وی بیان داشت: تعمیرات اساسی خوابگاه های متأهلی را با کمک خیرین انجام دادیم؛ خوابگاه شهدای ۲ از آذرماه سال ۱۴۰۰ به بهره‌برداری رسید. در واقع هزینه‌های بسیاری برای تعمیرات این خوابگاه پرداخت شد و در حال حاضر این مکان شرایط بسیار مناسبی دارد.

موکول شدن طرح بازسازی برخی خوابگاه‌ها به آینده با آغاز آموزش حضوری
حفیظی عنوان کرد: عملیات بهسازی خوابگاه شماره ۴ ارم با اعتبار یک میلیارد تومان انجام شده و این خوابگاه در حال آماده‌سازی به منظور ورود دانشجویان است. تعمیرات خوابگاه شماره ۹ هم که قدمتی نزدیک به ۵۵ سال دارد آغاز شده است و این خوابگاه هم‌اکنون حدود ۶۰ درصد پیشرفت داشته است. امیدواریم بتوانیم تا پایان سال ۱۴۰۱ عملیات تعمیر این خوابگاه را نیز به پایان برسانیم.
وی با بیان اینکه سه خوابگاه در دانشگاه شیراز توسط خیرین در حال ساخت است، گفت: یکی از این خوابگاه‌ها در سال ۱۴۰۱ به بهره‌برداری می‌رسد و دو باب خوابگاه متأهلین با برآوردی نزدیک به ۴۰ میلیارد تومان در حال ساخت است که به تازگی کلنگ ساخت این خوابگاه‌ها به زمین خورده است و در مرحله بتن ریزی فونداسیون ‌است که پیش‌بینی می‌شود تا دو سال آینده شاهد بهره‌برداری از این خوابگاه‌ها باشیم.
معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه شیراز اظهار کرد: چند خوابگاه دیگر هم در طرح بازسازی و بهسازی داریم اما اجرای این طرح‌ها به دلیل آغاز آموزش حضوری به تابستان موکول می‌شود.
با مصوبه اخیر ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا، آموزش حضوری در دانشگاه‌های سراسر کشور از ۱۴ فروردین ماه ازسرگرفته شد و دانشگاه‌ها پس از دو سال تعطیلی کرونایی و آموزش مجازی به صورت حضوری بازگشایی شدند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha