به گزارش خبرنگار معارف ایرنا، حجت الاسلام امین شغلی در نشست با خبرنگاران اظهار داشت: ۴۰ مدل جلسه خانگی قرآن در کشور تهیه شده است که بر اساس مناطق جغرافیایی و فرهنگی در مناطق مختلف اجرا می شود.
وی افزود: سالهاست که با کلید واژه جلسه های قرآنی آشنا هستیم اما شرایط کرونا و سایر موارد باعث شد تا این جلسه ها قدری از رونق بیفتد. در سطح کشور دغدغه مندان برگزاری جلسه های قرآنی در این عرصه شناسایی شدند و ستاد مردمی پویش جلسه های خانگی قرآن تشکیل شد، نباید این عرصه مردمی را با هر بهانه ای غیرمردمی و حاکمیتی کنیم.
شغلی با اشاره به پویش ستاره های زمین گفت: در ۲۵۰ شهرستان قرارگاه های مردمی و آتش به اختیار این پویش تشکیل شده است تا با حفظ استقلال و حس مردمی بودن جلسه های قرآنی را ترویج کنیم ضمن اینکه هیچ بودجه حاکمیتی برای این پویش در نظر گرفته نشده است.
دبیرعلمی و اجرایی شورای مردمی پویش ستارههای زمین ادامه داد: در همین راستا کمیته گفتمان و اطلاع رسانی تشکیل شد و در آن آسیب شناسی صورت گرفت و طرحی به عنوان پویش ستاره های مردمی مطرح شد که بر اساس روایت شریفه است که خانه ای که در آن قرآن تلاوت می شود برای اهل آسمان مانند ستاره ای می درخشد.
وی بیان داشت: ۲ کمیته فعالیت های اجرایی -میدانی و اطلاع رسانی -گفتمان سازی تشکیل شد در بعد گفتمان سازی و رسانه ای با همکاری نهادهای مختلف جلسه هایی برگزار و محتوا و طرح های تبلیغاتی و هنری در سطح شهرو برای جلسه های قرآنی تولید شد.
شغلی از مردم خواست تا به هشتک ستاره بشیم بپیوندند گفت: علاقه مندان می توانند با ارسال کد دستوری ۶۶۵۵#۳۶۵۱۱۴ هدیه معنوی قرآنی را دریافت کنند همچنان سامانه ستاره های زمین (setare۱۱۴.ir) برای کسب اطلاعات بیشتر است.
دبیرعلمی و اجرایی شورای مردمی پویش ستارههای زمین گفت: پرچم های متبرک به آستان قدس رضوی و حرم حضرت معصومه(س) به جلسه های خانگی قرآن اهدا می شود.
وی با اشاره به همکاری نمایندگان استانی و شهرستانی گفت: ستادی در این زمینه تشکیل شد تا در هر استانی به واسطه شرایط فرهنگی و جغرافیایی به این زیست بوم فرهنگی بپیوندند.
شغلی خاطر نشان کرد: اکنون هفت هزار جلسه خانگی با این پویش در ارتباط هستند و از خدمات این استفاده می کنند، محتواهایی برای این جلسه ها در نظر گرفته شده است که می توانند محتواهای مورد نیاز را از سامانه های مختلف از جمله جلسات خانگی قرآن کریم (jkqk.ir) دریافت کنند.
به گفته وی، سه هزار مربی جلسه خانگی قرآن به صورت مجازی، حضوری و یا ترکیبی در دوره های آموزشی شرکت کرده اند ضمن اینکه شناسایی خانواده های آسیب دیده و رفع نیاز مردم در محله ها نیز یکی دیگر از برنامه های این جلسه های خانگی است.
این کارشناس قرآنی با بیان اینکه جلسه های خانگی قرآن از روضه جدا نیست گفت: در همه جلسه ها باید به موضوع قرآن و بحث انس با آن پرداخته شود همانگونه که در این یک هزار و ۴۰۰ سال به آن توجه شده است.
عضو شورای مردمی جلسات خانگی قرآن نیز اظهار داشت: چندسالی است که برای احیای جلسه های خانگی قرآن نهضتی آغاز شده است به ویژه بعد از تاکید رهبری در سال ۱۳۹۸ در دیدار با قاریان و حافظان بود که ایشان بیان داشتند که باید دوره های خانگی قرآن احیا شود.
حجت الاسلام و المسلمین سید مصطفی حسینی با اشاره به جایگاه والای تلاوت قرآن در خانه و مساجد گفت: ماه مبارک رمضان بهار قرآن و بهترین فرصت برای ترویج جلسه های خانگی قرآن است. در سنت نبوی و اسلامی این تعبیر وجود دارد که «نَوّرُوا بُیُوتَکُمْ بِتِلَاوَةِ الْقُرْآن: با تلاوت قرآن خانه هایتان را روشن کنید» و پیامبر نیز فرمودند کاری که یهود و نصارا با خانه های خود انجام دادند و کتاب مقدس و آیین های مذهبی را در کلیساها برپا کردند، انجام ندهید و خانه هایتان را با نور قرآن احیا کنید.
وی ادامه داد: اهتمام به قرآن خوانی در مساجد یکی از مهمترین موضوعات است، یکی از فلسفه های به وجود آمدن مساجد بحث قرآن بوده است و روزی که امام عصر(عج) ظهور کنند تمام مساجد به دارالقرآن تبدیل خواهد شد و مسجد سهله محل حکومت این امام همام می شود.
وی با بیان اینکه باید خانواده ها مکانی برای انس با قرآن باشد گفت: آخرالزمان دوره ای است زمانی که فتنه ها به شما هجوم میآورد انسان به قرآن پناه خواهد برد، امروز نیاز به این پناهگاه داریم تا همه اقشار جامعه مانوس با قرآن باشیم و از این منابع حیات استفاده کنیم. یکی از جایگاه هایی که خواندن قرآن در آن تاثیر دارد خانه ها است اکنون دشمن از این ظرفیت استفاده کرده و خانه ها را به تسخیر درآورده است.
حسینی با اشاره به اینکه بسیاری از مردم و شخصیت های قرآنی در گذشته جلسه های قرآن خانگی را تجربه کرده اند گفت: اینکه در کشورمان هزاران موسسه و رویدادهای قرآنی برگزار می شود، فوق العاده است اما جای جلسه های خانگی را نمی گیرد همانگونه که هیات های بزرگ جای صفای روضه های خانگی را با حضور همه اعضای خانواده و محله نمی گیرد.
دبیر شورای مردمی پویش ستارههای زمین بیان داشت: در جلسه های قرآن خانگی همه اعضای خانواده در آن شرکت می کنند این جلسه ها آسانترین و در دسترس ترین جلسه های انس با قرآن هستند که در آن نیازی به سبک آموزشی برای نحوره برگزاری ندارد.
وی از تولید محتوای قرآنی برای جلسه های خانگی خبر داد و گفت: در مراکز پشتیبانی و قرارگاه های مردمی این پویش، تولید و توزیع محتوا صورت می گیرد و بسته هایی برای آموزش روخوانی، تفسیر و مفاهیم قرآن در اختیار خانواده ها قرار می گیرد.
حسینی گفت: هزاران شخصیت قرآنی در کشور داریم که اگر جامعه قرآنی این اهتمام را داشته باشند با رعایت دستورالعمل های بهداشتی جلوگیری از کرونا، این جلسه های قرآنی به صورت مجازی و حضوری برگزار می شود.
وی بر گفتمان سازی در جلسه های قرآنی تاکید کرد و گفت: در ماه مبارک رمضان انس با قرآن بیشتر می شود و می توان روزانه یک صفحه از قرآن را تلاوت کرد و فضای قرآنی را در جامعه زنده کرد از این رو در این پویش به صورت غیرمستقیم در تبلیغات محیطی با استفاده از توان تیم های هنری، جمع های کوچک قرآنی را در هر محیطی به نمایش گذاشته ایم.
وی تاکید کرد: این پویش مردمی با ۲ شعار« جایی نیست که نشود قرآن خواند؛ هر جایی می شود قرآن خواند» فعالیت می کند، در هر زمان و مکانی از شبانه روز انس با قرآن ممکن است و محدودیتی نخواهیم داشت.
دبیر شورای مردمی پویش ستارههای زمین خاطر نشان کرد: علاقمندان برای دریافت اطلاعات بیشتر می توانند به سامانه ستاره های زمین (setare۱۱۴.ir) مراجعه کنند و هدیه قرآنی دریافت کنند.
وی با اشاره به اینکه یک پژوهش گسترده در خصوص جلسه های خانگی قرآن صورت گرفته است گفت: «جلسات خانگی قرآن» نوشته محسن قربانیان که در هفت فصل به بررسی جلسات خانگی قرآن پرداخته است و توسط انتشارات زبان قرآن منتشر شده است مبنای کار این پویش مردمی در بحث آموزش، تبلیغ و ترویج است و افراد متعددی در این زمینه سهم دارند به گونه ای که در سال گذشته چهار هزار جلسه قرآن خانگی که برگزار شد مورد تحلیل قرار گرفت تا بتوان از نقاط قوت آن بهره برد.
نظر شما