تقلای شماری از قانونگذاران دموکرات آمریکا علیه مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین

تهران-ایرنا- درحالیکه مذاکرات وین به دلیل تصمیم گیری دولت بایدن دچار وقفه شده، یک گروه ۱۵ نفره از قانونگذاران دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا همزمان با دیگر تندروها در این کشور قرار است امروز در کنفرانسی خبری نگرانی‌هایی خود را نسبت به توافق هسته ای احتمالی با ایران اعلام کنند.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از تارنمای "اسرائیل نشنال نیوز"، از جمله این قانونگذاران دموکرات که قرار است در این کنفرانس خبری شرکت کنند، می توان به "جاش گوتیمر"، "الین اوریا"، " دونالد نورکروس"، " خوان وارگاس و "برندان بویل" اشاره کرد.

در بحبوحه پیشرقت ها در مذاکرات غسرمستقیم میان آمریکا و ایران، قانونگذاران در واشنگتن نسبت به این توافق ابراز نگرانی کرده اند.

ماه گذشته یک گروه دوحزبی ۲۱ عضوی کنگره آمریکا  از دولت بایدن خواستند تا نگرانی های مرتبط با توافق احتمالی جدید با ایران را مورد بررسی قرار دهد.

این قانونگذاران گفته بودند با توجه به گمانه‌زنی‌ها درباره نزدیک شدن مذاکرات وین به نتیجه، یکسری نگرانی ها همچنان بر روی میز است که از جمله مسئله حدف نام سپاه از لیست سازمان های تروریستی بوده است.

ماه قبل از آن حدود ۲۰۰ جمهوری خواه مجلس نمایندگان آمریکا در نامه ای به بایدن هشدار دادند که توافق هسته ای با ایران بدون تایید کنگره با همان سرنوشت مشابه توافق سال ۲۰۱۵ مواجه خواهد شد.

در حالیکه مذاکرات وین به منظور تصمیم گیری سیاسی آمریکا دچار وقفه شده است، برخی قانونگذاران جمهوریخواه و تندروی آمریکا در هراس از بازگشت احتمالی کشورشان به برجام و لغو تحریم ها علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در تقلا برای ارائه طرح های ضد ایرانی هستند.

این در حالی است که ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی  اعلام کرد هنوز معتقدیم زمان برای حل اختلافات باقی مانده ما وجود دارد.

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا  ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ به طور یکجانبه از توافق هسته‌ای ایران که مورد تایید قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد بود، خارج شد.

به دنبال شکست ترامپ در انتخابات ۲۰۲۰ ریاست جمهوری آمریکا، جو بایدن نامزد دموکرات ها توانست با کسب بیشترین آرای الکترال ریاست جدید کاخ سفید را بر عهده بگیرد و ضمن اعتراف به اینکه سیاست فشار حداکثری ترامپ شکست خورده گفت قصد دارد واشنگتن را به برجام بازگرداند اما به رغم ادعاهای خود در مورد بازگشت به برجام در صورت پیروزی در انتخابات، تاکنون هیچ اقدام موثری در این مورد انجام نداده است.

دور هشتم مذاکرات رفع تحریم‌ها که از ششم دی‌ماه سال گذشته آغاز شد، ۲۰ اسفند ۱۴۰۰ به پیشنهاد مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا وارد یک دوره تنفس شد و مذاکره کنندگان برای مشورت‌های سیاسی به پایتخت‌های خود بازگشتند.

قریب به اتفاق کشورهای مشارکت کننده در گفت‌ وگوها، خواهان جمع‌بندی سریع‌تر مذاکرات هستند اما دستیابی به توافق نهایی در انتظار تصمیمات سیاسی ایالات متحده آمریکا در خصوص چند موضوع باقی‌مانده مهم و کلیدی است.

جمهوری اسلامی ایران می‌گوید که اگر طرف آمریکایی واقع‌بینانه عمل کند، امکان دست یابی به توافق در وین وجود دارد. توافق مد نظر ایران سندی است که تحریم ها به صورت حداکثری رفع شود و منطقه‌ هم از اجرای آن بهره‌مند شود.

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه روز دوشنبه در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: اگر مکثی در روند مذاکرات وین دیده می شود، بدلیل زیاده خواهی طرف آمریکایی است وزارت امور خارجه در جهت کسب عالی منافع ملت و رعایت خطوط قرمزها با قدرت و منطق عمل می کند.

امیرعبداللهیان افزود: هرگز زیر بار زیاده خواهی آمریکا نخواهیم رفت. اگر کاخ سفید واقع بینانه رفتار کند، توافق دست یافتنی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha