به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان، معین افضلی اظهار داشت: این آیین ساعت ۸ روز پنجشنبه ۱۸ فروردینماه ۱۴۰۱ در منطقه عمومی کلوتها و بیابان لوت منطقه شهداد برگزار میشود.
وی با اشاره به اینکه این آیین هر سال در چند نوبت پس از ایام نوروز برگزار میشود افزود: با توجه به حضور جمع زیادی از گردشگران و مسافران نوروزی در کویر لوت ضروری است این مراسم برپا شود.
مدیر پایگاه میراث جهانی بیابان لوت در استان کرمان بیان کرد: در مراسم مذکور دوستداران میراثفرهنگی و حامیان طبیعت در یک حرکت خودجوش دور هم جمع میشوند تا منطقه ثبت جهانی کویر لوت را از زبالههایی که توسط برخی از گردشگران رها شده پاکسازی کنند.
افضلی خاطرنشان کرد: ترویج فرهنگ محیط پاک، حفظ و حراست از میراث ارزشمند طبیعی و کمک به پاکسازی محیط از جمله اهداف مهم اجرای این آیین است.
بیابان لوت بین سه استان کرمان، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان قرار دارد و ۷۰ درصد آن در کرمان واقع شده؛ ۹۵ درصد از آثار طبیعی شناخته شده این پهنه گسترده نیز که منحصربهفرد و بیهمتاست در کرمان جای گرفته است.
بخشی از بیابان لوت در سال ۹۵ به عنوان نخستین جاذبه طبیعی ایران به ثبت جهانی رسیده که قسمت عمده آن در استان کرمان قرار دارد و بخش شهداد یکی از دروازه های ورود به آن به شمار می رود.
کرمان با هشت اثر ثبت جهانی بیشترین آمار آثار ثبت جهانی کشور را در بین استان ها به خود اختصاص داده است. ارگ بم (بزرگترین سازه خشتی جهان)، روستای دستکَند میمند با چندهزار سال قدمت، باغ زیبای شازده یا شاهزاده ماهان با ویژگی های منحصر به فرد باغ و معماری عمارت آن، دشت کویر لوت که قدیمی ترین درفش جهان از این کویر در منطقه شهداد به دست آمده و سه قنات «گوهرریز» جوپار در شهرستان کرمان، «اکبرآباد» و «قاسم آباد» در شهرستان بم و نیز روستای دارستان سیرجان و این شهرستان به عنوان خاستگاه بافت گلیم شیرکی سیرجان از آثار ثبت جهانی استان کرمان به شمار می روند.
نظر شما