به گزارش ایرنا از خبرگزاری فرانسه، چارلز میشل روز چهارشنبه پیش از گردهمایی نمایندگان پارلمان اروپا در جلسه عمومی آن در استراسبورگ، اظهار داشت: من فکر میکنم که دیر یا زود اقداماتی در مورد [تحریم] نفت و حتی گاز روسیه ضروری خواهد بود.
وی اضافه کرد: امروز ما خشم خود را نسبت به جنایات علیه بشریت، علیه غیرنظامیان بیگناه در بوچا و بسیاری از شهرهای دیگر ابراز میکنیم.
میشل با بیان اینکه خشونت روسیه علیه مردم اوکراین حد و مرزی ندارد، گفت: این یک عملیات ویژه نیست؛ اینها جنایات جنگی هستند و اتحادیه اروپا به جمعآوری شواهد کمک میکند تا مسئولان را به پای میز عدالت بکشانند.
برلین علیه تحریم نفت و گاز روسیه
کمیسیون اروپا روز گذشته پیشنهاد کرد که تحریمها علیه مسکو را با توقف خرید زغالسنگ روسیه که ۴۵ درصد واردات از اتحادیه اروپا را شامل میشود و همچنین با بستن بنادر اروپایی به روی کشتیهای روسیه، تشدید کنند.
اما تحریم احتمالی نفت (۲۵ درصد از خریدهای اروپایی) و گاز (۴۵ درصد از واردات اتحادیه اروپا) موضوع بحثهای تند بین کشورهای عضو این اتحادیه شده است و برلین به شکل علنی تمایل نداشتن به این امر را ابراز کرده است.
در همین ارتباط کریستین لیندنر وزیر دارایی آلمان روز دوشنبه گفت که آلمان نمیتواند بدون تامین کوتاه مدت گاز از روسیه و تحریمها علیه مسکو در این بخش، بیشتر از روسیه به اتحادیه اروپا آسیب برساند.
اما از سوی دیگر، کشورهای بالتیک واردات گاز روسیه را از ابتدای آوریل متوقف کردهاند.
اورسولا فون درلاین رئیس کمیسیون اروپا نیز اعلام کرده است که تحریمهای ما مرتبط هستند زیرا روسیه را بسیار سختتر از ما تحت تأثیر قرار میدهند.
به گفته وی این تحریمها آخرین نخواهد بود و ما زغال سنگ را ممنوع کردهایم، اما اکنون باید به نفت و درآمدی که روسیه از این سوختهای فسیلی به دست می آورد نگاه کنیم.
انتقاد زلسنکی از تاخیر در اجرای تحریمهای شدیدتر علیه مسکو
در همین پیوند رئیسجمهور اوکراین از آنچه "بلاتکلیفی اروپاییها در مورد تحریمها علیه روسیه" مینامید، انتقاد کرد.
ولودیمیر زلنسکی روز چهارشنبه در سخنرانی خود در پارلمان ایرلند، بلاتکلیفی برخی رهبران در وضع تحریمها علیه روسیه را محکوم کرد و از اتحادیه اروپا خواست تا اقدامات خود را در این زمینه تشدید کند.
وی گفت: مکانیزمهایی وجود دارد که به شما اجازه انجام این کار را میدهد و ما نمیتوانیم هیچگونه بلاتکلیفی را بعد از آنچه پشت سر گذاشتهایم تحمل کنیم.
بازگشت سفارت ترکیه به کییف
سفارت ترکیه در اوکراین اعلام کرد که پس از انتقال موقت سفارت خود در ماه مارس به مرز رومانی با هدف تامین ایمنی، اقدام به بازگشایی سفارت خود در کییف پایتخت اوکراین کرده است.
در همین زمینه سفارت ترکیه در اوکراین عصر دیروز (سهشنبه) در حساب توییتر خود اعلام کرد که ما امروز به کییف بازگشتیم، به خانهمان.
به گزارش شبکه خصوصی انتیوی ترکیه، سفارت اوکراین از صبح امروز چهارشنبه در پایتخت اوکراین فعالیت خود را از سر گرفته است.
آنکارا در ۱۱ مارس سفارت خود را به چرنیوتسی در جنوب شرقی اوکراین، در حدود ۴۰ کیلومتری مرز رومانی منتقل کرده بود.
یکی از مقامات وزارت امور خارجه ترکیه به خبرگزاری فرانسه توضیح داد که با نزدیک شدن ارتش روسیه به پایتخت اوکراین، ترکیه کارکنان سفارت خود را به دلایل امنیتی تخلیه کرده است.
ترکیه که به شدت درگیر مذاکرات بین کییف و مسکو برای دستیابی به توافق آتشبس است، یکی از آخرین کشورهایی بود که نمایندگی خود را در پایتخت اوکراین، که متحد نزدیک به آن است، حفظ کرد.
اخراج ۱۲ دیپلمات روس از یونان
وزارت امور خارجه یونان روز چهارشنبه در بیانیهای اعلام کرد که این کشور ۱۲ دیپلمات روس را پس از تصمیمات مشابه روز گذشته دیگر کشورهای اروپایی اخراج میکند.
در این متن آمده است: مقامات یونان ۱۲ نفر از اعضای نمایندگیهای دیپلماتیک و کنسولی فدراسیون روسیه را که در یونان معتبر هستند، غیرقابل قبول می داند.
جمهوری چک تانک به اوکراین میفرستد
به گزارش وال استریت ژورنال، جمهوری چک تانکهای قدیمی طراحی شده توسط شوروی را به اوکراین فرستاده است تا با نیروهای مهاجم روسیه که بسیار مجهزتر شدهاند، مبارزه کنند.
این اقدام، نخستین نمونه از این نوع کمک از زمان آغاز تهاجم روسیه به اوکراین است.
این روزنامه آمریکایی توضیح داده است که جمهوری چک و اسلواکی که با اوکراین مرز مشترک دارند همچنین در حال برنامهریزی برای بازگشایی تاسیسات صنعتی نظامی خود برای تعمیر و نوسازی تجهیزات نظامی آسیب دیده اوکراینی هستند.
نظر شما