«امید قادری» روز شنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: ۳۶۰ هزار نفر در استان کرمانشاه زیرپوشش بیمه سلامت همگانی شهری هستند که برای ۲۴۰ هزار نفر از آنها تاکنون ۱۵۷ پزشک خانواده منصوب شده است.
وی گفت: در صورت عدم مراجعه بیمه شدگان بیمه سلامت همگانی به پزشک خانواده تعیین شده ممکن است بیمه آنان غیر فعال شود، به همین خاطر برای تکمیل روند تشکیل پرونده الکترونیکی خود حتما لازم و ضروری است مراجعه اولیه داشته باشند.
قادری توضیح داد: بیمه شدگانی که برای آنها پزشک تعیین شده، لازم است برای دریافت هرگونه خدمت درمانی ابتدا به پزشک خانواده مراجعه کنند، در صورتی که پزشک خانواده تشخیص داد او را به متخصص یا پارکلینیک که نیاز دارد، ارجاع می دهد و مراحل درمان خودش را از آنجا ادامه می دهد.
مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه تاکید کرد بیمه شدگان در اسرع وقت به پزشک خانواده معرفی شده مراجعه کنند وگرنه بعد از ۶ ماه ممکن است بیمه آنها غیر فعال شود و برای دریافت خدمات درمانی در مراکز دچار مشکل شوند.
قادری در بخش دیگر از صحبت های خود همچنین از کسانی که دارای بیمه همگانی سلامت هستند و فشار خون و دیابت دارند خواست برای تشکیل پرونده به پزشک خانواده مراجعه کنند.
وی گفت: بیمه شدگان هر بار به پزشک خانواده مراجعه کنند فقط ۶ هزار تومان هزینه ویزیت پرداخت می کنند و اگر پزشک خانواده آنها را به متخصص ارجاع دهد، ۱۰ هزار و ۵۰۰ تومان و تقریبا می شود گفت هزینه درمان برای خانوارها رایگان است.
قادری بیان داشت: به دلیل کمبود پزشک هنوز برای عده ای از بیمه شدگان بیمه سلامت همگانی پزشک خانواده تعیین نشده و به مانند گذشته برای دریافت خدمات درمانی می توانند به مراکز درمانی دولتی، بیمارستان های دولتی مراجعه کنند.
قادری گفت: بیمه سلامت کرمانشاه بیش از نیمی از جمعیت استان نزدیک به یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر در قالب پنج صندوق بیمه ای زیرپوشش دارد و افتخار دارد که خانواده شهدا، وایثارگران، طلاب و روحانیون، روستاییان و عشایر، و بخشی از کارکنان اداری و همچنین کسانی که زیرپوشش هیچ گونه بیمه ای نیستند و اغلب حاشیه نشین هستند، حمایت بیمه ای میکند.
بیمه سلامت کرمانشاه، یک میلیون و ۲۵۰ هزار نفر یعنی ۶۰ درصد از جمعیت استان را در قالب پنج صندوق بیمهای شامل، «صندوق کارکنان دولت»، «صندوق روستاییان و عشایر»، «صندوق بیمه همگانی رایگان»، «صندوق ایرانیان» و «صندوق سایر اقشار» زیرپوشش دارد.
اکنون بیش از چهار هزار و ۵۰۰ تخت در ۱۸ بیمارستان دولتی زیرنظر دانشگاه علوم پزشکی، ۲ بیمارستان خصوصی، سه بیمارستان نظامی و ۲ بیمارستان تامین اجتماعی در استان کرمانشاه فعال است.
استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۱۴ شهرستان، ۸۶ دهستان و ۲ هزار و ۵۹۵ آبادی دارد و ۲.۴ درصد جمعیت کشور در این استان ساکن هستند که از این تعداد ۷۵ درصد در نقاط شهری و ۲۵ درصد در نقاط روستایی زندگی می کنند.
نظر شما