به گزارش روز جمعه ایرنا، گروه هفت طی نشستی «با شدیدترین لحن» آنچه «جنایات» روسیه در بوچا و دیگر شهرهای اوکراین خواند، را محکوم کرد. وزرای خارجه هفت کشور صنعتی و قدرتمند جهان روز پنجشنبه با صدور بیانیهای اعلام کردند: «تصاویر فراموشنشدنی مرگ غیرنظامیان و همچنین گزارش نابودی زیرساختهای غیرنظامی نمایانگر چهره واقعی جنگ روسیه علیه اوکراین و مردمش است.»
پارلمان اروپا هم در قطعنامهای که روز پنجشنبه به تصویب رسید، خواستار تحریم کلی و فوری واردات نفت، گاز و زغال سنگ از روسیه شد.
به نقل از روزنامه انگلیسی زبان «ژاپن تایمز»، «کویچی هاگیودا - Koichi Hagiuda» وزیر بازرگانی ژاپن روز جمعه گفت که این کشور جزیرهای - در حالی که سومین واردکننده بزرگ زغال سنگ بوده و حدود ۱۳ درصد از انرژی تولیدی خود را از روسیه تامین میکند - به عنوان یک هدف بلند مدت قصد دارد واردات زغال سنگ از روسیه را متوقف کند و به تدریج با صرفه جویی در انرژی، تولید برق به شیوههای دیگر و تامین کشور جایگزین برای کاهش وابستگی خود به روسیه از حیث زغال سنگ استفاده خواهد کرد.
به نوشته روزنامه ژاپنی، این تصمیم نشان دهنده تغییر سیاست بالقوه ژاپن به عنوان یکی از بزرگترین واردکنندگان انرژی در جهان است.
پیشتر، رسانه محلی «نیکی» از برنامه ژاپن - کشوری که تقریبا تمام انرژی مورد نیاز خود را وارد میکند - برای کاهش تدریجی واردات و همچنین بررسی تحریمهای مالی بیشتر علیه روسیه خبر داده بود.
ژاپن به عنوان متحد وفادار و بیچون و چرای آمریکا حمله روسیه به اوکراین را محکوم و تحریمهای بسیاری علیه روسیه اعمال کرده است.
هفته گذشته نیز سرگئی کورسونسکی سفیر اوکراین در ژاپن با اعلام دریافت قریبالوقوع سلاحهای «فوق مدرن» از آمریکا و انگلیس گفت که ارتش این کشور با این سلاحها به نحو بهتری از آسمان و شهرهای اوکراین محافظت خواهد کرد.
ژاپن تایمز همچنین نوشته است که اعضای آژانس بینالمللی انرژی به نقش بزرگ روسیه به عنوان سومین تولیدکننده بزرگ نفت جهان و یکی از صادرکنندگان عمده فرآوردههای نفتی، در بازار جهانی انرژی اشاره داشته و گفتهاند که جنگ روسها در اوکراین همچنان فشارهای قابلتوجهی بر روسیه وارد کرده و به افزایش نوسان قیمتها منجر میشود.
آژانس از تحریمها علیه روسیه حمایت کرده و هیات مدیره آن نیز کشورهای عضو را تشویق به تامین محصولات نفتی مورد نیاز اوکراین میکند.
«میخائیل میشوستین» نخستوزیر روسیه روز پنجشنبه اعلام کرد که کشورش به دلیل تحریمهای بیسابقه غرب با سختترین اوضاع خود در ۳۰ سال گذشته مواجه شده است اما افزود که تلاشها برای انزوای روسیه از اقتصاد جهانی ناکام خواهد ماند.
او گفت: در شرایط جدید، فرصتهای جدیدی برای اقتصاد روسیه به وجود آمده است چون شرکتهای خارجی که این کشور را ترک میکنند، فضا را برای سایر کشورها میگشایند.
پارلمان اروپا خواستار ادامه تحریمهای بیشتر علیه روسیه است، اما تحریم احتمالی نفت روسیه که ۲۵ درصد مجموع واردات اروپاست و تحریم گاز روسیه که ۴۵ درصد کل واردات این اتحادیه را شامل میشود، موضوع بحثهای شدید میان کشورهای عضو است.
تحریم نفت و گاز روسیه پس از جنگ در اوکراین، گرچه هنوز به گفته مقامات کشورهای اروپایی روی میز قرار دارد، اما وابستگی قاره سبز و هزینه سنگین راههای کشورهای جایگزین برای تامین انرژی، به موضوعی چالش برانگیز تبدیل شده و در اتحادیه اروپا با مخالفان جدی روبه رو است.
هزینه های گرمایش بسیار گران شده و پیش بینیها با تداوم جنگ در اوکراین و تشدید تحریمها بالاتر خواهد رفت، از این رو برخی کشورها معتقدند که با تحریم نفت و گاز روسیه برای گرم کردن خانهها در زمستان آینده با مشکل جدی روبه رو می شوند و این امر می تواند فشار مردم و مخالفان دولتهای اروپایی را افزایش داده و این پروژه را با شکست روبه رو سازد.
از سوی دیگر مخالفان تحریم معتقدند که تامین انرژی مورد نیاز و قطع یا کاهش وابستگی به مسکو و یافتن راه ها و کشورهای جدید برای جایگزین کردن نفت و گاز روسیه، هزینه های زیادی به اروپا تحمیل خواهد کرد که با توجه به شرایط و مشکلات اقتصادی ناشی از همه گیری کرونا که بسیاری از کشورها دچار آسیبهای جدی شدهاند، برنامه ها و سیاست های دولت ها را برای خروج از بحران و عادی شدن وضع اقتصادی زیر سوال خواهد برد و با موانع جدی روبه رو خواهد ساخت.
نظر شما