به گزارش ایرنا، الخزعلی در این گفت وگو درباره سرنوشت ائتلاف سه جانبه (جریان صدر، الحلبوسی و بارزانی) گفت که در روزهای آینده، تحت تاثیر متغیرهای بینالمللی و منطقهای، عرصه سیاسی عراق تغییرات مثبتی را تجربه خواهد کرد.
دبیر کل عصائب اهل الحق افزود: ائتلاف سه جانبه نه بر اساس منافع مشترک بلکه مطابق اراده خارجی برای به حاشیه راندن یک طرف مشخص (چارچوب شیعی) تشکیل شد و هر اختلافی در این اراده بینالمللی، موجب فروپاشی این ائتلاف شد و این موضوع بسیار نزدیک است.
الخزعلی افزود: پس از دو جلسه پارلمان در روزهای شنبه و چهارشنبه (که به حد نصاب نرسید و ائتلاف سه جانبه را از معرفی رئیس جمهور حزب بارزانیها ناکام گذاشت و بر اثر پرونده هستهای ایران (مذاکرات ایران در وین)، تغییراتی در عرصه سیای عراق در حال رخ دادن است و معادله فعلی (مبتنی بر ائتلاف سه گانه) دیگر کار نمیکند بلکه جایگزینی برای آن خواهد آمد.
وی گفت، «ائتلاف سه جانبه، همپیمانی سلطه است نه دولت. این ائتلاف هیچ چشم انداز دولت سازی را به ما نشان نداد بلکه فقط شخصیتها را ارائه کرد.»
الخزعلی اظهار داشت، «مواضع بینالمللی در حال تغییر است؛ ابتدا از امارات که تاکید کرده است سیاستمداران اهل سنت دیگر با یک طرف شیعی به ضرر دیگری وارد عرصه نشوند و نیز عربستان سعودی که بهبود روابط خود را با ایران آغاز کرده است.»
شخصیت بارز مقاومت عراق درباره اختلاف سید مقتدا صدر و نوری المالکی هم گفت: چنین بر میآید که هیچ اختلاف شخصی میان رئیس ائتلاف دولت قانون و رهبر جریان صدر وجود ندارد و آنچه به وجود آمده نتیجه رقابت سیاسی است زیرا اختلاف این دو در سال ۲۰۱۰ و زمانی حل شد که جریان صدر به دولت نوری المالکی کمک کرد.
قیس الخزعلی افزود که «شکی در وطن دوستی سید مقتدا صدر ندارم».
وی ادامه داد: « جریان صدر خواستار انحلال حشد الشعبی شده و پیامهای اطمینان بخشی نداده است.»
وی در مورد شخصیت شهید صدر ثانی «محمد باقر صدر» و شهید «قاسم المبرقع» گفت، شهید صدر ثانی دردهای فقرا و مظلومین را لمس میکرد و او (قیس الخزعلی) از سیره این دو شهید تاثیر بسیاری پذیرفته است.
الخزعلی بر این باور است که «اگر شهید محمد باقر صدر اکنون حضور میداشت، اولین کسی بود که به مجاهدان (رزمندگان مقاومت) نظارت میکرد.
چند محور از مصاحبه اخیر شیخ قیس الخزعلی به شرح زیر است:
- مقاومت تنها به بعد نظامی محدود نمی شود
- مقاومت نظامی با خروج نیروهای اشغالگر از کشور (عراق) پایان می پذیرد
- در داخل حوزه علمیه بحث عمیقی درباره ورود نیروهای آمریکایی به عراق جریان داشت و تلاش بالگرد آمریکایی برای ساقط کردن پرچم منقوش به عبارت «یا قائم آل محمد» اولین نشانههای نیتهای شوم اشغالگران آمریکایی را نشان داد.
- قانون اساسی عراق به نیروهای آمریکایی اجازه حضور نمیدهد مگر با موافقت پارلمان
- اولین شلیکها به اشغالگران آمریکایی از دو استان ذیقار و بصره صورت گرفت.
- مقاومت مردمی ضد اشغالگری عراق از فلوجه تا شهرک صدر رسید
- القاعده و داعش دو بازوی حزب دموکرات آمریکا هستند
- شهیدان، حاج ابومهدی المهندس و حاج قاسم سلیمانی نقش بارزی در حمایت از مقاومت داشتند و شهید عماد مغنیه به من گفت که مقاومت عراق بیش از مقاومت لبنان، حرفی برای گفتن دارد
- عراق اکنون در محاسبات آمریکا در ردیف ۱۵ است و دلیل آن بحران های آمریکا با چین، روسیه و شمال آفریقا است
- اکنون نقش انگلیس در عراق پس از کاهش نقش آمریکا برجسته است
- بمباران مراکز دیپلماتیک به سود کشور نیست اما از حمله به پایگاه های نظامی بیگانه حمایت می کنیم
- نام کسانی که اقدام به حمله علیه نمایندگیهای دیپلماتیک میکنند را داریم و آنها را به عادل عبدالمهدی (نخست وزیر سابق) دادیم. این افراد اشخاصی در داخل با دستورکار خارجی هستند
- بیش از ۹۰ درصد نیروهای عصائب اهل الحق به سوریه رفتند و تجربه مقابله با داعش را کسب کردند؛ عصائب از سوریه خارج شدند و اکنون گروههای کمی آنجا هستند
- حکومت عدل الهی اصطلاح عقیدتی شیعه است و باید برای آن زمینه سازی کرد
- در انتخابات پارلمانی اخیر عراق، تقلب شد و یک آژانس آلمانی این موضوع را ثابت کرد
نظر شما