به گزارش ایرنا از سازمان دارالقرآن الکریم حجت الاسلام هادی مهدویان گفت: هدف اصلی ما در طرح برگزاری جلسات خانگی قرآن، ترویج قرآن و معارف اهل بیت (ع) در فضای خانواده هاست. قرارگاه نورالثقلین یکی از قرارگاه های مصوب عملیات ماه مبارک رمضان در سازمان تبلیغات اسلامی است و هدف آن بسط، گسترش، ارتقاء، ساماندهی و سازماندهی جلسات خانگی قرآن است.
وی پنج ویژگی را برای جلسات خانگی نورالثقلین برشمرد و گفت: جلسات نورالثقلین مانند جلسات مرسوم قرآنی نیست که فقط قرآن خوانده شود و توجه به موضوع ثقلین (قرآن و عترت)، یکی از اهداف طرح نورالثقلین است. برای جلسات خانگی قرآن سه حالت عمومی، تخصص محور و مخاطب محور تعریف شده است که هر کدام از این روش ها می تواند به شکل های مختلف طراحی و اجرا شود.
مهدویان ادامه داد: جلسات خانگی قرآن همچنین می تواند به صورت دورخوانی، قرائت یک قاری مدعو، قرائت استاد یا مربی برای حاضرین و یا به صورت جلسه آموزشی دنبال شود ولی منظور ما از بخش عترت در نورالثقلین، برگزاری هیئت نیست و هدف ما آشنایی بیشتر مخاطبان از ارتباط میان قرآن و عترت است.
وی تربیت محوری را یکی دیگر از ویژگی های این جلسات برشمرد و گفت: ارتباط میان مربی و متربی یکی از اهداف مهم نورالثقلین است و برای ما بسیار مهم است که ارتباط تربیتی میان مربی و متربی وجود داشته باشد. هدف ما از ایجاد این نوع ارتباط، نیروسازی و کادرسازی قرآنی در بستر خانواده است.
این کارشناس مذهبی اضافه کرد: یکی از اهداف مهم طرح نورالثقلین، آشنا کردن تمامی اعضاء خانواده با جلسات خانگی است. به همین دلیل حضور هر فردی در یک جلسه خانگی به منزله حضور یک نماینده از یک خانواده در یک جلسه خانگی قرآن است و بر همین اساس، واحد شمارش ما در طرح نورالثقلین، خانواده می باشد نه تعداد افراد. هدف ما این است که در یک افق ۱۰ ساله، چند میلیون خانواده در جلسات خانگی قرآن مشارکت داشته باشند و بر همین اساس محتویات ارائه شده برای جلسات خانگی قرآن نیز در قالب محتویات سبک زندگی، تحکیم خانواده، فرزندآوری و مسائلی از این قبیل است.
مهدویان افزود: هدف دیگر ما این است که یک جلسه خانگی قرآن را از حالت منفعل به حالت فعال تبدیل کرده و افرادی تحویل جامعه شوند که در امور اجتماعی، مشارکت داشته باشند و فعالیت کنند. برکت برگزاری جلسات خانگی قرآن در خانه، تقویت روحیه اخوت و برادری میان افراد شرکت کننده است و یکی از اهداف ما از بین بردن روحیه بی تفاوتی در افراد نسبت به فعالیت های اجتماعی و تربیت افراد آتش به اختیار در حوزه قرآن و عترت است.
معاون سازمان دارالقرآن الکریم درباره محل برگزاری جلسات خانگی قرآن گفت: تأکید ما این است که جلسات خانگی قرآن حتماً در فضای منزل برگزار شود و جلساتی که به اسم جلسه خانگی قرآن در مساجد و حسینیه ها برگزار می شود، جزو اهداف ما نیست. درگیر کردن همه اعضاء خانواده با قرآن و عترت و نورانی کردن منازل با تلاوت قرآن و معارف اهل بیت علیهم السلام جزو اهداف اصلی است و بر همین اساس بسیار اهمیت دارد که جلسات خانگی قرآن در خانه ها برگزار شود.
حسین تقی پور سرپرست معاونت آموزش و سنجش سازمان دارالقرآن الکریم ماه گذشته گفت: این سازمان با راه اندازی ستاد مرکزی و استانی و هماهنگی های لازم با مؤسسات و ایجاد نظام هماهنگ جلسات خانگی قرآن، قدم های مؤثری در اجرای طرح ملی نورالثقلین برداشته است. همچنین سازمان دارالقرآن الکریم در دهه های گذشته با تربیت کادر متخصص، نقش مؤثری در این راه ایفا کرده و کادر آموزشی طرح نورالثقلین از همین کادر متخصص تأمین خواهد شد.
وی افزود: بخش اول این طرح، نظام محتوایی است که باید به چیستی، چرایی و چگونگی اجرای طرح توضیح دهد. موضوع بعد بحت کادر اجرایی است که نیازمند ایجاد ستاد مرکزی در سازمان دارالقرآن الکریم، ستاد استانی و مؤسسات قرآنی و خانه های قرآن است که به عنوان مراکز اجرای این طرح می باشند.
تقی پور درباره کادر آموزشی این طرح گفت: طرح نورالثقلین در کادر آموزشی به دو بخش مدرسین و مربیان تقسیم می شود. محتوای آموزشی شامل دوره های آموزشی به صورت مکتوب، ویژه مدرسان، مربیان و مخاطبان گوناگون در گروه های مختلف سنی است که در حال طراحی می باشد. محتوای آموزشی با موضوع مهارت های قرآنی و معرفتی تربیتی در سازمان دارالقرآن الکریم تهیه شده است.
وی ادامه داد: طرح نورالثقلین در قالب جلسات قرآنی خانگی و خانه های قرآن شکل گرفته و به اجرا در خواهد آمد. فرایند و رویه اجرایی این طرح نیز کاملاً پژوهشی بوده و توسط قرارگاه ملی نورالثقلین در حال تولید است. توجیه موسسات و خانه های قرآنی به عنوان بازوی اجرایی این طرح، یک نوع فعالیت تبلیغی و ترویجی محسوب می شود و این کار در دستور کار قرارگاه نورالثقلین قرار داشته و در حال انجام است. کادر آموزشی طرح ملی نورالثقلین نیز به صورت حضوری و مجازی و متناسب با نیازهای طرح بروزرسانی خواهند شد تا فعالیت آموزشی مورد نیاز به شکل استاندارد به اجرا درآید.
حجتالاسلام صادق عیدی مسئول اجرایی طرح نورالثقلین در سازمان تبلیغات اسلامی نیز در اسفند ماه سال گذشته گفت: این طرح از دو سال پیش در کشور مطرح شد و بخشی از آن نیز اجرا شد اما با شیوع کرونا در حد توجیه عوامل اجرایی در استانها متوقف شد و از هفت ماه پیش دوباره با یک نگاه ویژهراه اندازی شد.
مدیرکل ساختارهای تربیت قرآنی سازمان دارالقرآن الکریم ادامه داد: برای آغاز نهضت قرآنی نورالثقلین یا نهضت راهاندازی جلسات قرآنی خانگی در کشور، در گام اول به شناسایی مدرسان پرداختیم و در همین راستا از هر استان مدرسانی انتخاب شدند و دوره آموزشی آنان با حضور ۴۰۰ نفر برگزار شد. در گام دوم، شناسایی و رصد مؤسسات قرآنی انجام گرفت که آیا توانایی راهاندازی جلسات خانگی قرآن در مناطق خود رادارند یا خیر.
نظر شما