راه‌اندازی یک میلیون و ۴۱۶ هزار پورت فیبرنوری برای کسب‌وکارها و منازل طی ۲ ماه گذشته

تهران- ایرنا- وزارت ارتباطات در ۲ ماه گذشته، بیش از یک میلیون و ۴۱۶ هزار پورت فیبرنوری برای منازل و کسب و کارها راه‌اندازی کرد. قرار است تا پیش از پایان دولت سیزدهم این میزان به ۲۰ میلیون پورت فیبرنوری برسد.

به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، یکی از طرح‌های ملی و بزرگی که وزارت ارتباطات برای دستیابی به آن تلاش می‌کند، تامین، راه‌اندازی و تحویل ۲۰ میلیون پورت فیبرنوری برای استفاده منازل و کسب‌وکارها است. این طرح ملی که برای اجرایی شدن آن حداقل به ۱۰ سال زمان نیاز است، بنابر قول وزیر ارتباطات قرار است تا پایان دولت سیزدهم به نتیجه برسد. این طرح اهدافی را همچون ایجاد یک شبکه پایدار، پرسرعت و ایمن را دنبال می کند.

وزارت ارتباطات برای نشان دادن میزان پیشرفت طرح FTTX، سایتی را طراحی کرده است که آخرین آمار را به صورت آنلاین در آن منتشر می‌کند. بر اساس آمار این سایت اکنون یک میلیون و ۴۱۶ هزار پورت فیبرنوری برای منازل و کسب و کارها ایجاد و ۳۵۵ هزار و ۸۶۰ پورت به متقاضیان تحویل داده شده است. از این تعداد ۱۴۸ هزار و ۵۱۷ پورت VDSL و ۲۰۷ هزار و ۳۴۳ پورت FTTH است. 

اواخر بهمن سال گذشته عیسی زارع‌پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسمی، ۵۰۰ هزار پورت فیبرنوری پرسرعت را در شهرهای قم و مشهد مقدس افتتاح کرد.

مزایای راه‌اندازی فیبرنوری

راه‌اندازی فیبرنوری در سراسر کشور و ایجاد دسترسی همگانی به آن، مزایای زیادی دارد. کاهش هزینه سرمایه‌گذاری توسعه شبکه پهن‌باند، افزایش کیفیت تجربه کاربر، افزایش کیفیت خدمات، توجه به آثار زیست محیطی، عدم وابستگی توسعه شبکه به منابع محدود فرکانسی، کاهش شکاف دیجیتالی، رشد تولید ناخالص داخلی، کاهش شکاف دیجیتالی و کاهش هزینه نیروی کار از جمله مزایای این طرح ملی است.

الزامات برنامه توسعه شبکه

راه‌اندازی شبکه فیبرنوری در سراسر کشور و در گام نخست ارائه ۲۰ میلیون پورت تا پایان دولت سیزدهم، الزاماتی دارد. بر اساس این الزامات ۸۰٪ خانوارهای هر استان باید به این فناوری مجهز شوند. مبنای پوشش خانوار، کدپستی یا پلاک ثبتی شهری/روستایی و نقشه‌های هوایی مورد تایید سازمان در نواحی خدمات شهری/روستایی است.

همچنین باید حداقل ۵۰٪ کاربران امکان استفاده از خدمت دسترسی از طریق فیبر نوری (FTTP) و حداکثر ۵۰٪ امکان استفاده از خدمت دسترسی پرسرعت از طریق دسترسی سیمی با قابلیت حداقل سرعت ۵۰ مگابیت بر ثانیه و دسترسی رادیویی مجاز با قابلیت حداقل سرعت ۳۵ مگابیت بر ثانیه را داشته باشند.

علاوه بر این لازم است برای حداقل ۱۰٪ کاربران امکان استفاده از خدمت دسترسی از طریق فیبر نوری با قابلیت حداقل سرعت یک گیگابیت بر ثانیه فراهم شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha