نقش دانشگاه‌ها و مراکز رشد باید در اکوسیستم نوآوری مشخص باشد

تهران- ایرنا- معاون علمی و فناوری رییس جمهور گفت: جایگاه و نقش دانشگاه‌ها، مراکز رشد و نوآوری، کارخانه‌ها، شتاب دهنده‌های خصوصی، بانک‌ها، صندوق‌های شکوفایی باید در اکوسیستم نوآوری مشخص باشد.

به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، سورنا ستاری در نشست روسای پارک های علم و فناوری با وزیر علوم که با محور برنامه های اجرایی تحقق شعار امسال در این وزارتخانه برگزار شد، افزود: باید برای دانش بنیان ها، اکوسیستم تهیه کنیم، هر چند این اقدام زمان بر است اما این موضوع نهادینه می شود. قرار نیست دولت مانند پمپ آکواریوم ها به پارک های علم و فناوری غذا و اکسیژن بدهد بلکه این چرخ دنده ها باید کنار هم جا بیافتند.

وی همچنین اظهار داشت: جایگاه دانشگاه ها، مراکز نوآوری و رشد، کارخانه ها، شتاب دهنده های خصوصی، نقش بانک ها، صندوق نوآوری باید در این اکوسیستم مشخص باشد چراکه پارک های علم و فناوری هم بخشی از اکوسیستم نوآوری هستند.

معاون علمی و فناوری رییس جمهور سال ۱۴۰۱ با عنوان تولید؛ دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین را سال ویژه ای برای دانش بنیان ها و پارک های علم و فناوری عنوان کرد و گفت: روسای پارک‌های علم و فناوری به دلیل این نگاه ویژه باید ارتباط خود را با استانداری ها افزایش دهند.

ستاری یادآور شد: در سال های اخیر نقش پارک های علم و فناوری در عرصه تولید پر رنگ شده است و در این زمینه اتفاق خوبی  افتاده است.

وی همچنین درباره نقش پارک های استانی تاکید کرد: اگر این پارک ها خود را در موقعیتی می بینند که باید استان را آباد کنند، باید به این موضوع توجه داشته باشند که با آباد کردن استان، پارک های علم و فناوری هم آباد می شوند. اگر این اکوسیستم را در داخل استان راه اندازی کنیم برای این است که بخش خصوصی در پژوهش سرمایه گذاری کند.

دولت در پارک های علم و فناوری نقش زیر ساخت را برعهده دارد

معاون علمی و فناوری رییس جمهور ادامه داد: نقش دولت در پارک ها به عنوان یک زیرساخت است و نباید وارد بخش خصوصی شویم چرا که یک حقوق بگیر دولتی نمی تواند کارآفرین را تشخیص دهد بلکه این موضوع در حیطه بخش خصوصی است و دولت با ردیف اعتباری، پول پاشی می کند.

ستاری تصریح کرد: چندسال قبل این معاونت اگر به هر مخترعی وام می داد، در اختراع سرمایه گذاری نمی کردند؛ ‌شاید به نسبت ۱۰ به یک آنها در اختراع خود سرمایه گذاری می کردند.

وی یادآور شد: وقتی شتاب دهنده کسب و کار را حمایت می کنیم و ریسک سرمایه گذاری بخش خصوصی را پایین می آوریم، می توانیم کارآفرین را تحویل جامعه بدهیم. سرمایه گذار بخش خصوصی در استان ها باید به جای سرمایه گذاری در بخش سکه و دلار روی پژوهش سرمایه گذاری کند. در پارک ها نسبت سرمایه گذاری خصوصی به دولتی مهم است و نسبتی بین هشت تا ۱۰ به یک داشته باشد.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری خطاب به روسای پارک های علم و فناوری تاکید کرد: پارک‌های علم و فناوری نباید برای فعالیت‌های شرکت‌ها مجوزی صادر کنند، چرا که موجب سرکوب کردن فعالیت آنها می شود، مجوز از سرکوب کننده های نوآوری است. پارک های علم و فناوری نباید وارد موضوع اعطای مجوز شوند، اگر بخش خصوصی می خواهد از سرمایه خود در این بخش هزینه کند، مانع نشوید. از این دست مجوزها زیاد است و بیشتر بخش ها مجوز صادر می کنند اما بخش دولتی نباید وارد صدور مجوز شود.

ستاری ادامه داد: برخی سازمان ها به خود اجازه می دهند کارآفرین را سرخورده کنند. تنها مجوزی که معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری صادر می کند برای فعالیت دانش بنیان ها است و به غیر از این، هیچ مجوز دیگری صادر نمی کنیم. سرمایه گذار بخش خصوصی باید در بخش فناوری استان ها وارد شود.
وی همچنین گفت: بین پژوهش های پارک ها و دانشگاه ها تفاوتی وجود دارد. در پژوهش های پارک های فناوری فقط بخش خصوصی باید وارد شود.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری افزود: محصول پارک های علم و فناوری باید حاصل سرمایه گذاری بخش خصوصی باشد، در حال حاضر مشکلی که در پارک های استانی وجود دارد، بی پولی است.

ستاری خاطرنشان کرد: یکی از مباحثی که باید اصلاح شود، مشکلات فرهنگی است. درباره همه امور مشکلات فرهنگی وجود دارد. در زمینه دفع زباله هزینه سنگینی متحمل شده ایم ،زباله سوز خرید کردیم در حالی که مشکل زباله نه تنها دستگاه نیست، بلکه سواد، فرهنگ و نبود اکوسیستم است.

نشست روسای پارک های علم و فناوری کشور روز دوشنبه با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و معاون علمی و فناوری رییس جمهور در وزارت علوم برگزار شد. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha