علی ابراهیمی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: عشایر برای هر سرویس از کوچ ماشینی که به صورت توافقی است و نرخ مصوبی ندارد ۷۰ میلیون ریال هزینه پرداخت می کنند، از سویی به دلیل شرایط نامناسب ییلاق ها(برف)، با کوچ ماشینی ورود آنان به مراتع شهرستان ۴۵ روز جلوتر می افتد که باعث می شود روستاهای اطراف و مراتع دچار مسائل و مشکلاتی معیشتی شود.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه ییلاق های عشایر شهرستان سردسیر است و هنوز دمای هوا پایین و پوشش گیاهی مناسب شکل نگرفته پی گیری و موافقت های لازم اخذ خواهد شد تا این قشر قشلاق را زودهنگام ترک نکنند و از خروج زودهنگام قشلاق خودداری کنند. عشایر تا ۱۵ اردیبهشت ماه فرصت کوچ دارند.
ابراهیمی اضافه کرد: با توجه به اینکه ورود به اکثر ییلاق های شهرستان اول خرداد است برای پیشگیری از هرگونه مشکلاتی با ادارات ذی ربط هماهنگی شده تا از ورود زودهنگام عشایر به مراتع جلوگیری کنند، ایرادی که در مسیر است تصرف، تخریب و کشت ایل راه ها است که گاها توسط بومی ها در مسیر صورت می گیرد و مانعی را در مسیر کوچ ایجاد کرده و عشایر دچار مشکل می شوند.
رییس اداره امور عشایری شیروان با تاکید بر تامین امنیت کوچ عشایر گفت: به دلیل سرقت دام و سایر مشکلات در طول مسیر تقاضا می شود نیروهای انتظامی و ارگان های مربوطه هماهنگی های لازم را داشته باشند تا دچار مشکل نشوند و این اداره برای خدمات رسانی بهتر اقدام به تهیه ۶ تانکر آبرسانی در مکان هایی که قادر به رفت و آمد است فراهم کرده تا در طول مسیر کوچ آبرسانی صورت گیرد.
ابراهیمی از هماهنگی با اورژانس و مراکز بهداشت جهت کمک های اولیه این قشر خبر داد و افزود: ۹۷۰ خانوار عشایر کوچرو مشتمل بر پنج هزار نفر جمعیت، ۱۹۰ هزار راس دام در اختیار دارند که بیش از ۷۰ درصد عشایر کوچنده مربوط به این شهرستان است و به این دلیل خدمات رسانی های لازم توسط اداره شیروان صورت می گیرد.
عشایر شهرستان شیروان شامل ۱۵ هزار نفر جمعیت با ۲ هزار و ۸۰۰ خانوار در قالب ۹ طایفه، ۳۵۰ هزار راس دام سبک در اختیار دارند.
نظر شما