«حسین مهویدی» در بازدید از خبرگزاری ایرنا با اشاره به نامگذاری امسال با عنوان «تولید، دانشبنیان، اشتغالآفرین» از سوی رهبر معظم انقلاب، اظهار داشت: اکنون در عصر فناوری اطلاعات و انقلاب صنعتی چهارم و پنجم قرار داریم که شاهد تاثیرات شگرف و تغییرات بنیادی ناشی از آن در همه حوزهها ی صنعتی هستیم.
وی افزود: خوشبختانه کشورمان از مزیت نسبی بهره مندی از منابع انسانی متخصص و مستعد برخوردار است و استارتاپها و شرکتهای دانش بنیان کوچک توانسته اند عملکرد بسیار خوبی داشته باشند. البته این دستاوردها اغلب در زمینه تبدیل ایده به فناوری بوده و لازم است با حمایت جدی سازمانها و نهادهای ذیربط در مسیر تبدیل به تولید دانش بنیان قرار گیرند.
مدیرعامل مرکز گسترش فناوری اطلاعات با اشاره به اینک مرکز مگفا با شرکتهای دانش بنیان، هم افزایی میکند، گفت: مگفا قرار نبوده و نیست در اکوسیستم دانش بنیان رقیب شرکتهای استارتاپ و دانش بنیان کوچک باشد بلکه تلاش می کند از طریق ایجاد هماهنگی و همگرایی بین آنها ، همافزایی بین آنها بودجود آورده و اجرای پروژه های کلان ملی را از طریق هم افزایی ایجاد شده ، ممکن و متصور سازد.
مهویدی بیان کرد: در واقع این مرکز نقش یک ارتباط دهنده موثر بین صنایع و کارخانجات بزرگ و شرکتهای دانش بنیان کوچک را می تواند ایفا میکند به نحوی که با استفاده از جایگاه، اعتبار و برند خود پروژه های بزرگ و کاربردی را در صنایع بزرگ تعریف کرده و بخشهایی از آنها را با استفاده از توانمندی شرکتهای دانش بنیان به آنها برون سپاری کند. به عبارتی دیگر شاید بتوان گفت مگفا با تکیه بر توانمندیهای هم افزایی شده شرکتهای دانش بنیان کوچک می تواند نقش یک GC یا پیمانکار عمومی بزرگ را در طرحها و پروژه های دانش بنیان کلان ملی حوزه فناوری اطلاعات ایفا میکند.
وی خاطر نشان کرد: اکنون در سال تولید دانش بنیان در زمینه هوشمندسازی صنایع که اصلی ترین راهکار نوسازی واقعی صنایع کشور و جهانی سازی آنهاست؛ مگفا تلاش می کند با استفاده از ظرفیت وزارت صمت و سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، طرحهای بزرگ هوشمندسازی را در کارخانجات بزرگ تعریف کرده و با کمک شرکتهای دانش بنیان اجرا کند.
تجاری سازی برخی فناوریها نیاز به ریسک است
مدیرعامل مرکز گسترش فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه در بخش تجاری سازی برخی فناوریها نیاز به ریسک است، گفت: بخشی از فناوریها، در واقع لبه دانش هستند؛ از این رو بخش خصوصی به لحاظ امکانات مالی و قدرت مدیریت نمیتواند در تجاری سازی آنها ریسک کند؛ از این رو نیاز است تا شرکتهای دولتی و فناوری محور مانند مگفا وارد کار شده و به شرکتهای خصوصی دانش بنیان در این مسیر سخت کمک کنند.
وی ابراز داشت: مرکز مگفا در زمینههای مختلف حوزه فناوری اطلاعات مانند هوش مصنوعی، بلاک چین و کلان دادهها، مطالعات و پژوهشهای خوبی انجام داده و آمادگی تعریف و اجرای پروژه های کاربردی مبتنی بر این مطالعات و پژوهشهای را در کارخانجات صنعتی دارد، اما متاسفانه هنوز این فناوریها در صنعت رسوخ پیدا نکرده و وظیفه کارخانجات صنعتی و معدنی به ویژه کارخانجات صنعتی معدنی بزرگ و با درآمد بالا این است که این فناوریها را در صنعت مورد استفاده قرار دهند.در این صورت علاوه بر ایجاد فرصت فعالیت بخشیدن به ایدهها و نمونه محصولات شرکتهای دانشبنیان مرتبط با این فناوریها در صنعت و توسعه بازار برای آنها، بهرهوری و قابلیت رقابت پذیری این کارخانجات نیز افزایش مییابد و سود این کار بیش از همه به خود آن کارخانجات صنعتی بزرگ خواهد رسید.
رتبه نخست ایران در تولید علم در منطقه
وی افزود: مگفا بعنوان شرکت تابعه سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو ) تلاش می کند مانند ایدرو رسالتش را در توسعه فناوری اطلاعات کشور انجام دهد. سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران بعنوان یک سازمان توسعه ای پیشگام قبل از تمام سازمانها و نهادهای متولی زیست بوم دانشبنیان کشور از دهههای قبل مصادیقی از مشارکت در سرمایه گذاری مخاطره پذیر را با شرکتهای دانش بنیان در راستای تبدیل فناوری به تولید دانش بنیان انجام داده و میدهد که برخی از آنها مانند بانک خون بند ناف و الیاف ترکیبی نوید بسیار ارزشمند و موفق بودهاند. اتفاقا در حال حاضر نیز مشکل اصلی زیست بوم دانشبنیان همین مقوله بوده که ایدرو و شرکتهای تابعهاش از قبیل مگفا با تکیه بر سوابق و تجارب ارزشمند خود آمادگی دارند در این زمینه در صورت مهیا شدن الزامات و منابع مورد نیاز، فعالیتهای خود را توسعه دهند.
مدیرعامل مرکز گسترش فناوری اطلاعات گفت: مرکز مگفا از طریق تعریف و برون سپاری برخی پروژه ها و طرحها، ارایه خدمات مشاوره فنی و مشارکت در سرمایهگذاری مخاطره پذیر تلاش میکند تا شرکتهای دانش بنیان مرتبط با حوزه تخصصی خود را یاری کند.
وی در مورد جایگاه علمی ایران در منطقه در حوزه فناوری اطلاعات خاطر نشان کرد: خوشبختانه در این حوزه همچنان در تولید علم در منطقه رتبه نخست را داریم و در حوزه تولید فناوری و تجاری سازی محصول و تولید دانش بنیان نیز امیدوارم با تدابیر مناسب جایگاه های بالاتری کسب کنیم.
نظر شما