غلامرضا منصور فر در گفت و گو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا افزود: امسال در دو حوزه اصلی برنامه ریزی کرده ایم. برنامه اول توسعه زیرساختها برای شرکت هایی است که مستقیم تحت پوشش پارک هستند تا شرایط لازم برای آنها فراهم شود و دوم ارتباط گیری با شرکتها و کارخانجات بزرگ در سطح استان است.
وی افزود: برنامه ما این است که با کمک سایر دستگاه های اجرایی استان، واحد تحقیقات و توسعه شرکت ها و کارخانجات بزرگ را وارد عرصه دانش بنیانی کنیم. برهمین اساس در استان ستادی تحت عنوان ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان با محوریت استانداری و با عضویت دانشگاه ها و دستگاه های اجرایی تشکیل شده که امید است با هم افزایی که با همه دستگاه های اجرایی در سطح استان ایجاد خواهد شد، شاهد توسعه اکوسیستم فناوری در این استان باشیم.
منصور فر ادامه داد: در پارک علم و فناوری استان آذربایجان غربی ۲۰۰ شرکت و مرکز رشد مستقر هستند که عمده فعالیت های آنها در حوزه برق، IT، کشاورزی، زیست فناوری، ساخت تجهیزات و مواد است. امید است با ستاد اقتصاد دانش بنیانی که در استان شکل گرفته و با هم افزایی خوبی که با حمایت شخص استاندار و معاون اقتصادی او صورت خواهد گرفت، توسعه خوبی را در سطح استان شاهد باشیم.
رییس پارک علم و فناوری آذربایجان غربی در ادامه بودجه را یکی از چالش های جدی عنوان کرد و گفت: اگر بخواهیم در حوزه ای که جزو وظایف ذاتی ما است فعالیت کنیم و توسعه دهیم و حمایت ها را افزایش دهیم، منابع مالی یکی از مسایل جدی است که متاسفانه بودجه ای که در نظر گرفته شده کفایت نمی کند.
وی افزود: امسال هم با توجه به افزایشی که در بودجه داده شده در مقایسه با بخشی که مربوط به حقوق و مزایا است بخش بیشتری از این کیک به حقوق و مزایا اختصاص پیدا می کند و آنچه که سهم حمایت است کمتر شده است. بنابراین برنامه های توسعه ای که ملزم و مکلف به اجرای آن هستیم، با چالش های جدی و اعتباری مواجه خواهد شد.
منصور فر با بیان این که سال گذشته بودجه پارک علم و فناوری آذربایجان غربی حدود ۱۵ میلیارد تومان بود که امسال حدود ۹ درصد افزایش پیدا کرده است، گفت: در سال گذشته با صرفه جوییهایی که انجام دادیم موفق شدیم بعضی برنامههای مدنظر را انجام دهیم.
وی یادآور شد: کسری بودجه موجب می شود به برنامه ریزی ها و اهدافی که برای حمایت از شرکت های دانش بنیان داریم دست نیابیم و با مشکل روبرو شویم. از بخش مزایا و حقوق نمی شود کم کرد؛ بنابراین این مسئله اثر خود را در بخش حمایتی می گذارد و لطمه اش را حوزه حمایتی و توسعه ای می بیند.
رییس پارک علم و فناوری آذربایجان غربی درباره تحریم ها گفت: تحریم ها باعث شده است صادراتی که توسط شرکت های دانش بنیان صورت می گیرد با مشکل روبرو شود. در حال حاضر شرکت های ما به خاطر نزدیکی با کشور ترکیه آنجا واحد و دفتر می زنند و در قالب آن صادرات را انجام می دهند که این خود یک عارضه است و باعث می شود ثبت ارقام صادراتی به درستی درج نشود.
وی درباره تحقق شعار سال گفت: در دستگاههای اجرایی در سطح کلان و خرد برای تحقق شعار سال همت وجود دارد، اما چیزی که لازم داریم وحدت فرماندهی در این زمینه است. اگر دستگاه های مختلف وزارتخانهها تحت یک فرماندهی واحد و هدف گذاری مشخص جلو نروند، شاید موازی کاریهایی صورت گیرد که باعث اتلاف منابع می شود. باید فرماندهی مشخصی در این زمینه تعریف شود و به تمام دستگاه ها ابلاغ شود تا برون داد همکاری ها بیشتر شود.
منصورفر بار دیگر تاکید کرد: بحث های اعتباری که باعث حمایت نشدن کافی از شرکت ها می شود و باز هم به مباحث اعتباری بر می گردد، نبود زیرساختهای کافی برای رشد و نمو مناسب شرکت های دانش بنیان و فناورانه است.
به گزارش ایرنا، حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی بهمناسبت آغاز سال ۱۴۰۱ هجری شمسی، امسال را سال «تولید؛ دانشبنیان، اشتغالآفرین» نامگذاری کردند.
نظر شما