ابراهیم معتمدی روز چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگاران با اشاره به مصوبات سفر هیات دولت به قم، افزود: ۱۵۶ طرح در سفر هیات دولت مصوب شد که به ۶ طریق قابلپیگیری است؛ ۷۷ طرح معادل ۴۸ درصد با مبلغ ۲ هزار میلیارد تومان بهصورت ریالی است و تا پایان تیرماه باید عملیاتی شود.
وی اضافه کرد: ۲ درصد از مصوبات سرمایهگذاری است به ارزش یکهزار و ۱۵ میلیارد تومان و ۶ درصد مصوبات تسهیلات به ارزش ۱۳ هزار میلیارد تومان است.
وی ادامه داد: ۲۰ درصد بهصورت مجوزی، ۱۶ درصد دستور بررسی و ۸ درصد در بخش اعتباری تقسیمبندی شده است.
معتمدی خاطرنشان کرد: اگر از تمام ظرفیتها در استان استفاده کنیم، بالغ بر ۷۰ هزار میلیارد تومان آورده طرحهای مربوط به بخشهای مجوزی، اعتباری و دستور بررسی خواهد شد.
وی با بیان اینکه اتمام این طرحها بستگی به مدیریت استان دارد تا با کار کارشناسی و جهادی از ظرفیت استفاده کند، تصریح کرد: در سه ماه گذشته دستگاههایی که در مجموعه استان جهادی کار کردند، بالغ بر ۹۰ درصد منابع را جذب کردند و درعینحال دستگاه هایی نیز کمتر از ۱۰ درصد منابع را جذب کردهاند.
وی با تاکید بر اینکه رسانههای استان باید پیگیر اقدامات دستگاههای متولی در حوزه اجرایی مصوبات باشند، افزود: همه مدیران باید در موضوعات مربوط به مصوبات سفر پاسخگوی رسانهها باشند.
معتمدی با بیان اینکه از ۱۵۶ مصوبه ۸۸ درصد زیرساختی و ۱۲ درصد غیرزیرساختی است، اضافه کرد: از مجموع ۱۵ هزار و ۲۲۹ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان، یکهزار و ۱۵ میلیارد ریال در بخش سرمایهگذاری، ۱۳ هزار و ۲۲۱ میلیارد تومان در بخش تسهیلات و یکهزار و ۹۹۳ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان نیز در بخش ریالی تامین خواهد شد.
وی افزود: از ۱۵۶ مصوبه، ۳۰ طرح شاخص است که علاوه بر دستگاههای متولی، باید توسط معاونان استانداری نیز پیگیری شود.
به گفته وی، فرودگاه، منوریل، دریاچه نمک، دامشهر، طرح جهش مسکن، بافت فرسوده، مترو، برق، نمایشگاه فرش، ایجاد گرمخانه و خرید اراضی مربوط به راهآهن از جمله این طرحهاست.
معاون استاندار قم اضافه کرد: ۲ تیم در حوزه اجرایی پیگیر مصوبات شامل سازمان برنامه در حوزه مالی و دفتر فنی امور عمرانی نیز در راستای پیشرفت فیزیکی فعالیت میکنند.
حوزه مسکن بیشترین تعداد مصوبه را به خود اختصاص داد
وی با بیان اینکه بیشترین مصوبه سفر هیات دولت در حوزه مسکن با ۱۸ طرح است، افزود: در حوزه جاده ۱۳ مصوبه، سلامت ۱۰، آموزش عالی و پژوهش ۱۰ مصوبه، آسیبهای اجتماعی ۸، اشتغال ۷، آب ۴ و شرکتهای دانشبنیان ۲ مصوبه تصویب شده است.
وی با اشاره به اینکه ۵۵ میلیارد تومان تعهد وزارت نفت صورتجلسه شده است، ادامه داد: تلاش میکنیم بتوانیم با تعامل با وزارت نفت از ظرفیت نفت سه طرح دیگر از جمله تقاطع غیرهمسطح پردیسان کهک با برآورد ۴۰۰ میلیارد تومان، ادامه خیابان عماریاسر به محور کاشان و منوریل اجرایی شود.
معتمدی با اشاره به واگذاری ۹۲۴ هکتار زمین به استان، بیان کرد: ۳۰ هکتار مربوط به ساماندهی اراضی حاشیه شهر با اولویت بوستان جوان بهعنوان یکی از قطبهای تفریحی شهر قم، ۲۰ هکتار برای واگذاری به مددجویان کمیتهامداد، ۲۰ هکتار برای واگذاری به مددجویان بهزیستی، ۵۰ هکتار برای واگذاری به خانوادههای ایثارگران، شهدا و جانبازان و ۸۰ هکتار نیز برای پاسخگویی به معارضان جمعآوری ریلهای متروکه حاشیه شهر اختصاص خواهد یافت.
وی افزود: ۵ هکتار برای توسعه ایستگاه راهآهن جمکران، ۳۰ هکتار برای اختصاص فاز دوم شهرک سلامت، اختصاص زمینهای ۴۸ و ۳۲ هکتاری که بخش عمدهای مربوط به پروژههای اطراف حرم، بافت فرسوده و تاریخی، ساماندهی اسماعیلآباد و خانههای زیر دکل است.
وی با بیان اینکه در حوزه بازآفرینی شهری برای ساماندهی منطقه چهل اختران ۲۰ میلیارد تومان به حساب راه و شهرسازی واریز شده، اضافه کرد: بخشی از زمین برای احداث واحدهای طرح ملی مسکن در شهرک پردیسان و بخشی نیز در ۵۶۰ هکتاری تامین شده است که ظرفیت گنجایش ۵۰ هزار نفر را دارد.
معتمدی ادامه داد: با توجه به ثبتنام ۱۳۰ هزار نفر در طرح ملی مسکن، برای ساخت مابقی واحدها نیز باید به دنبال شهرکی در نزدیک قم باشیم.
وی گفت: اختصاص ۹۹۳ میلیارد تومان برای تسهیلات ازدواج جوانان، ۶۰ میلیارد تومان برای تکمیل زیرساختهای میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری، ۶۰ میلیارد تومان برای تامین زیرساختهای شهرکهای صنعتی، ۱۵۰ میلیارد ریال تسهیلات برای سه هزار و ۶۰۰ طرح اشتغالزا ویژه بانوان سرپرست خانوار، اختصاص ۶۰ میلیارد ریال برای اجرای ۴۵۰ طرح اشتغال محور و سرمایهگذاری برای طرح تولیدی پارچه چادر مشکی از دیگر مصوبات سفر هیات دولت به استان قم میباشد.
به گفته وی، تامین و بهسازی ۲ هزار و ۱۰۰ واحد مسکونی مددجویان، پرداخت ۳ هزار و ۸۰۰ فقره ودیعه مسکن، اختصاص ۱۰ میلیارد تومان برای بهسازی منطقه اسماعیلآباد، ۱۰ میلیارد تومان برای احداث مسکن محرومان، احداث یک هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی شهری و یک هزار واحد روستایی برای محرومان با همکاری کمیتهامداد و اختصاص ۱۰ میلیارد تومان برای احداث مسکن محرومان توسط بنیاد مستضعفان از جمله مصوبات در بخش مسکن میباشد.
معاون استاندار قم افزود: ستاد اجرایی فرمان امام و بنیاد مسکن نیز در حال احداث واحدهای مسکونی در ورودی شهرک پردیسان هستند که پیشبینی میشود هر ۶ ماه بیش از سه هزار واحد تحویل متقاضیان شود؛ تا پایان شهریورماه امسال نیز پنج هزار واحد در پردیسان تحویل خواهد شد.
وی با بیان اینکه راهاندازی نمایشگاه دایمی فرش و تشکیل کارگروه زیارت از جمله مصوبات بخش اقتصادی است، ادامه داد: احداث چند کلانتری، احداث ستاد فرماندهی در شهرستانهای کهک و جعفریه، پرداخت ۱۱ هزار فقره وام کارگشایی ضروری به نیازمندان، تامین وسایل گرمایشی برای ۷ هزار و ۵۰۰ خانواده نیازمند، اجرای ۲۰ طرح توانمندسازی مشارکت- اقتصادی- سرمایهگذاری بالغ بر ۹۵۰ میلیارد تومان با اولویت زنان سرپرست خانوار و اختصاص ۲۰ میلیارد برای تکمیل اردوگاه حرفهآموزی و کاردرمانی زندانیان از دیگر مصوبات میباشد.
وی ادامه داد: اختصاص ۱۰ میلیارد تومان برای تکمیل و تجهیز کتابخانه مرکزی و ۱۰ میلیارد تومان تکمیل سالن تعزیه از جمله مصوبات بخش فرهنگی باشد.
معتمدی خاطرنشان کرد: در بخش کشاورزی نیز طرحهایی از جمله اختصاص ۱۵ میلیارد تومان برای تثبیت شنزارهای روان، ۶ میلیارد تومان برای حفاظت و حمایت از مراتع و جنگلداری، ۲۰ میلیارد تومان برای بهروزرسانی سامانه و تکمیل پایش هوایی و ارایه پیشنهاد و تشکیل کارگروه احیا و ساماندهی دریاچه نمک به تصویب رسید.
وی گفت: چند بانده کردن محور پردیسان- کهک، تامین مالی اجرایی طرح آزادراه شهید سلیمانی(آزادراه قم- سلفچگان- راهجرد) و اختصاص ۷۰ میلیارد تومان برای تکمیل محور قم- آوه از دیگر مصوبات است.
وی همچنین با بیان اینکه برای تست گرم مترو نیازمند ۲ رام قطار هستیم، افزود: اگر مساله ۲ رام قطار، فروش اوراق مشارکت ۶۰۰ میلیارد تومانی توسط شهرداری و قرارداد پیمانکار این طرح حل شود، خط یک مترو به بهرهبرداری میرسد.
معتمدی گفت: در جلسههای متعدد مشاوران حوزه حملونقل ضرورت وجود منوریل را مورد تاکید قرار دادهاند و منوریل بهعنوان نقطه استراتژیک در حلوفصل ترافیک شهری و بهعنوان یکی از خطوط دسترسی به حرم حضرت معصومه(س) با نگاه گردشگری باید در شهر قم بماند.
راهاندازی فرودگاه نظر شخص رییسجمهور است
وی با بیان اینکه راهاندازی فرودگاه جزو مصوبات و نظر شخص رییس جمهور است، تاکید کرد: این طرح با سرمایهگذار کنونی و یا بدون این سرمایهگذار بهطور حتمی اجرایی خواهد شد و مورد اقبال عموم مردم، مراجع، علما و مدیران و دستگاههای متولی است.
وی تصریح کرد: در حوزه استان هیچ مساله و مشکلی برای تکمیل طرح فرودگاه نداریم و موظف هستیم زیرساختهای آب، برق، گاز و جاده را تا ورودی فرودگاه برسانیم.
معاون استاندار قم پیشبینی کرد تا چند ماه آینده مشخص شود سرمایهگذار کنونی به این طرح ادامه میدهد یا نه و درعینحال تاکید کرد: من بر این باورم وی این طرح را تکمیل خواهد نمود.
در حوزه آب و فاضلاب بهشدت مشکل داریم
وی با بیان اینکه در حوزه آب و فاضلاب بهشدت مشکل داریم، گفت: در حالیکه بهطور متوسط شبکه فاضلاب در کلانشهرهای کشور ۶۰ درصد است، در استان قم ۴۱ درصد میباشد؛ شهری که شبکه فاضلاب نداشته باشد شهریت ندارد، برای شبکه فاضلاب باید تمامقد وقت بگذاریم و پیگیری کنیم تا به هر نحوی تکمیل شود.
وی افزود: تسویه خانه فاضلاب از ضروریترین طرحهایی است که باید توسعه یابد، زیرا در بدترین شرایط آبی قرار داریم و متاسفانه دستاندازی به آب شرب نیز در استان قم زیاد است.
معتمدی با اشاره به اینکه کیفیت آب در استان قم به دلیل نبود شبکه مناسب مطلوب نیست، اضافه کرد: آب شرب مناطقی از شهر باکیفیت مطلوب و مناطقی نیز باکیفیت پایین است.
خاموشی در حوزه منازل در تابستان امسال پذیرفتی نیست
وی با بیان اینکه در حوزه برق به موضوعات زیرساختی کمتر رسیدگی شده است، ابراز امیدواری کرد: ظرف ۲ سال آینده با همکاری و پیگیری مدیرعامل برق منطقهای تهران بتوانیم مسایل ریشهای برق استان از جمله در کهک و شهرکهای صنعتی را حل نماییم.
وی افزود: برای تابستان امسال نیازمندیم همه ظرفیتی که در مجموعه شهری است، بسیج کنیم تا کمترین خاموشی در حوزه صنعت را داشته باشیم و در حوزه منازل نیز خاموشی بههیچوجه قابلپذیرش نیست.
معتمدی همچنین گفت: سال گذشته در طول ۶۹ روز ۴۳۸ جلسه شامل کارگروه و کمیسیون برگزار و مسایل مربوط به حوزه عمرانی بررسی شد که بخشی از عقبافتادگیها که عمدتا در حوزه مردمی بود، حلوفصل شود.
نظر شما