امیدوارم روزی کتاب رایگان در اختیار مردم قرار بگیرد/ لزوم تشکیل اتاق فکر بین ناشران و وزارت ارشاد

تهران- ایرنا- به گفته مدیر انتشارات «دلیل ما»، باید میان صنف ناشران و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اتاق فکرهایی برای همکاری و همفکری شکل بگیرد و به صورت جدی دنبال راه حلی برای خروج از مشکل کتاب باشیم.

یدالله سعدی در گفت‌وگو با خبرنگار کتاب ایرنا، درباره شرایط ناشران و آمادگی آن‌ها برای شرکت در نمایشگاه بین‌المللی قرآن، گفت: انتشارات «دلیل ما» آثار تخصصی و اعتقادی منتشر می‌کند. سعی می‌کنیم تا جایی که ممکن است کتاب‌های مورد نیاز را چاپ کنیم و در دسترس مخاطب قرار بدهیم، اما کمبود کاغذ دولتی و افزایش قیمت کاغذ در بازار آزاد، مشکلات اقتصادی که بعد از همه‌گیری کرونا دوچندان شد و... تاثیر جدی در کار ناشران دارد، مخصوصا ناشرانی که در کار ضعیف‌تر هستند.

مدیر انتشارات «دلیل ما» در بررسی مشکلات ناشران بیان کرد: در صنعت نشر با چند مشکل اساسی مواجه هستیم. ابتدا شرایط اقصادی کشور، ثابت نبودن قیمت‌ها و کم بودن کاغذ یارانه‌ای، البته معاونت فرهنگی وزارت ارشاد سعی کرده‌است مقداری کاغذ دولتی را تامین کند که امیدواریم گشایش‌هایی در حوزه کاغذ انجام شود.

سعدی تاکید کرد: البته شرایط کرونایی در تشدید مشکلات تاثیر داشته‌ و اقتصاد خانواده‌ها این مساله را بیشتر کرده‌است. مردم قدرت خرید کتاب ندارند، این روزها صحبت از این است که در برخی از مناطق مردم قدرت خرید نان ندارند، چه برسد به کتاب!

شغل‌های وابسته هم دچار مشکل شده‌اند

امیدوارم روزی کتاب رایگان در اختیار مردم قرار بگیرد/ لزوم تشکیل اتاق فکر بین ناشران و وزارت ارشاد

سعدی با اشاره به صدور تعداد بالای مجوز نشر و فعالیت غیرحرفه‌ای تعدادی زیادی از افراد با عنوان ناشر، ادامه داد: البته در این شرایط، میان افرادی که در نتیجه صدور تعداد بالای پروانه نشر وارد این حوزه شده بودند، تسویه‌هایی انجام شد و ناشران تخصصی و قدرتمند در حوزه نشر باقی ماندند. البته شرایط سخت، تاثیرش را بر حوزه کتاب گذاشته‌است، امیدواریم با همراهی و همدلی ناشرانِ تاثیرگذار و معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد، راهکاری برای خروج از این وضعیت پیدا شود.

وی ادامه داد: باید توجه داشت که این شرایط فقط برای ناشران نیست، شغل‌های وابسته هم دچار مشکل شده‌اند. برای مثال بسیاری از چاپخانه‌ها، صحافی‌ها، حروف‌چین‌ها و حتی مولفانی که زندگی آن‌ها از حق‌التالیف می‌گذرد، همه تحت تاثیر این مشکلات قرار گرفتند، زیرا آثار این مسائل شبکه‌ای است و همه حوزه‌ها را در بر می‌گیرد. باید میان صنف و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اتاق فکرهایی برای همکاری و همفکری شکل بگیرد و به صورت جدی دنبال راه حلی برای خروج از این بحران باشیم. بخش خصوصی و دولتی باید همکاری جدی داشته‌باشند.

امیدوارم روزی نان و کتاب رایگان در اختیار مردم قرار بگیرد

امیدوارم روزی کتاب رایگان در اختیار مردم قرار بگیرد/ لزوم تشکیل اتاق فکر بین ناشران و وزارت ارشاد

مدیر انتشارات «دلیل ما» درباره دیدگاهی که درباره کتاب با محتوای مذهبی وجود دارد، توضیح داد: استاد محمدرضا حکیمی اثری با عنوان نان و کتاب دارد. استاد حکیمی در این کتاب نوشته‌است: «در جامعه اسلامی دو چیز باید مجانی باشد، یکی نان که غذای جسم افراد است و دیگری کتاب که غذای روح است». البته او درباره کتابی که باید رایگان باشد توضیح داده‌بود که منظور کتاب اعتقادیِ ضروری است، اگر لازم باشد باید این کتاب‌ها را رایگان در اختیار مردم قرار دهیم.

سعدی ادامه داد: افرادی مانند استاد حکیمی، زندگی آرمانی داشتند و طالب جامعه آرمانی بودند که در آن نان برای تغذیه جسم مردم و کتاب برای تغذیه روح مردم مجانی در اختیارشان قرار بگیرد. هنوز این اتفاق نیفتاده است، اما امیدوارم روزی نان و کتاب مجانی در اختیار مردم قرار بگیرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha