وزارت بهداشت مبارزه جدی با پشه آئدس را با محوریت دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان آغاز کرد

بندرعباس- ایرنا- رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: با توجه به احتمال ایجاد یک اپیدمی از گزش پشه های ناقل بیماری در کشور، وزارت بهداشت با اختصاص ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار و تدوین یک برنامه عملیاتی مبارزه جدی با پشه مهاجم آئدس را با محوریت دانشگاه علوم پزشکی این استان آغاز کرده است.

دکتر حسین فرشیدی روز پنجشنبه در این خصوص درگفت وگو با ایرنا اظهار داشت: پس از مشاهده این پشه در شهرستانهای بندرلنگه، بندرعباس و سیریک اقدامات بسیار خوبی در راستای مبارزه با آن در هرمزگان انجام شده و در دست اقدام است.

وی ادامه داد: در بحث مبارزه با پشه آئدس ۳ محور آموزش، بهسازی محیط و شناسایی بیماران در نظام مراقبت سندرومیک با مراجعه خانه به خانه پیگیری و مورد توجه قرار گرفته است.

دکتر فرشیدی با تاکید بر همکاری مردم در جهت مقابله با این پشه مهاجم، گفت: پشه آئدس ظاهر خاصی داشته و با توجه به پاهای راه راه سفیدش به عنوان پشه ببری نیز شناخته می شود و شهروندان در صورتی که در محل زندگی یا کار خود با پشه مشکوکی مواجه شدند پس از کشتن آن با استفاده از حشره کش، در قوطی کبریت قرار داده و به واحد حشره شناسی مرکز بهداشت محل زندگی خود تحویل نمایند.

به گفته این مقام مسوول تاکنون بیمار ناشی از گزش پشه آئدس در استان هرمزگان شناسایی نشده، اما احتمال خطر با توجه به مشاهده این پشه در برخی از مناطق استان ، بسیار بالا است و همواره پیشگیری بهتر از درمان می باشد.

دکتر فرشیدی تاکید کرد: هر اقدامی که برای مقابله با این پشه می‌توان انجام داد باید صورت گیرد ، زیرا اگر زمان را از دست بدهیم مشکلات زیادی برای استان هرمزگان و کل کشور به وجود خواهد آمد و این نیازمند آگاهی بخش عمومی و عزم ملی است.

پشه مهاجم آئدس که از آن با نام ببر آسیایی نیز یاد می شود ناقل بیماری های خطرناک و کشنده ای همچون تب دنگی(دانگ) است که واکسن و درمان قطعی تاکنون برای آن کشف نشده و بیش از پنچاه سال از شیوع آن در جهان می گذرد.

اولین بار اواخر سال ۹۸و در بحبوبه شیوع کرونا که در آن زمان برای همه ناشناخته بود، خبرها و هشدارهایی نسبت به مشاهده پشه آئدس در برخی از مناطق غربی هرمزگان از جمله بندرلنگه اعلام شد؛ اما این اخبار در هیاهوی وحشت و مرگ و میرهای ناشی از کووید ۱۹ ، چندان دیده نشد تا اینکه در یک سال با آغاز واکسیناسیون نسبت به کرونا و مشاهده این پشه در کشورهای همسایه از جمله پاکستان و کشورهای حاشیه خلیج فارس و تردد بالای مردم هرمزگان به این کشورها ، مساله آئدس مجدد مطرح و مسوولان در پی چاره اندیشی برای مقابله با آن برآمدند د تا مبادا این پشه خطرناک نیز همچون ویروس کرونا، معضلی برای سلامت جامعه شود.

به گفته کارشناسان بهداشتی ورود لاستیک‌های مستعمل، نی‌های بامبوی وارداتی، کالاها و اجناس وارد شده از کشورهای آلوده از طریق کشتی و هواپیما، از جمله راه‌های انتقال و ورود این پشه به کشور است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha