ملت ایران، تحت زعامت امام المسلمین؛ خمینی کبیر (ره) برای همین هدف قیام کرد و حکومت طاغوتسالار را به حکومت مردمسالار تغییر داد. هدف حکومت مردمسالار، همان هدف حکومت انبیاء و اولیاء الهی است. هدف تمام مردان الهی، دعوت بشریت به توحید بود؛ دعوت به خدا،عبادت، بندگی و طاغوت زدایی بود.
حکیم، فیلسوف، عارف و رهبر محبوب ما، حضرت امام خمینی (ره) در ۲۱ تیر ۱۳۶۲ فرمودند: انبیاء هم که مبعوث شدند، برای این مبعوث شدند که معنویات مردم را و آن استعدادها را شکوفا کنند که در آن استعدادها بفهمند به این که چیزی نیستیم، و علاوه بر آن، مردم را، ضعفا را از تحت سلطه استکبار بیرون بیاورند. از اول انبیاء این دو شغل را داشته اند، شغل معنوی که مردم را از اسارت نفس خارج کنند، از اسارت خودش خارج کنند - که شیطان بزرگ است - و مردم و ضعفا را از گیر ستمگران نجات بدهند؛ این دو شغل، شغل انبیاست. وقتی انسان حضرت موسی را، حضرت ابراهیم را ملاحظه می کند، و چیزهایی که از این ها در قرآن نقل شده است، می بیند که این ها همین دو سمت را داشتند: دعوت مردم به توحید و نجات بیچاره ها از تحت ستم.
حکیم متاله، دانشمند عامل و رهبر سترگ انقلاب اسلامی، حضرت امام خامنه ای در صفحه ۲۱۳ کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن می آورند: توحید اسلامی، الهامی است در زمینه حکومت، در زمینه روابط اجتماعی، در زمینه سیر جامعه، در زمینه هدف های جامعه، در زمینه تکالیف مردم، در زمینه مسئولیت هایی که انسان ها در مقابل خدا، در مقابل یکدیگر، در مقابل جامعه و در مقابل پدیده های دیگر عالم دارا هستند؛ توحید این است.
امیر سخن، گوهر تابناک امامت، حضرت مولی الموحدین علی (ع) در خطبه ۳۴ نهج البلاغه می فرمایند: ای مردم! همانگونه که من بر شما حقی دارم، شما نیز بر من حق دارید. حق شما بر من، آن است که
۱. همواره در رهنمودهای خالصانه نسبت به شما بکوشم؛
۲. در تامین رفاه در زندگی همگانی، تمامی وسایل ممکن را فراهم سازم؛
۳. در تربیت و تعلیم همگان در سطح گسترده کوتاه نیایم؛
۴. در نظارت بر رفتار و کردار شما - بر نهج حق - پیوسته هوشیار و هشدار دهنده باشم.
امروز نیز هدف جمهوری اسلامی، دعوت مردم به دین و توحید است؛ دعوت به خدا، دعوت به ستم شناسی و ستم ستیزی، دعوت به دشمن شناسی و استکبار ستیزی است.
امروز مسئولین کشور و دولتمردان در قبال تربیت جامعه، تکلیف دارند و در قبال تربیت خود و ساختن انسان ها وظیفه دارند.
این کار، بزرگ ترین تکلیف دولتمردان و روسای سه قوه است. اگر مسئولان کشور از آغاز تشکیل نظام دینی، به این وظیفه عمل کرده بودند، امروز وضع کشور خیلی زیباتر بود. امروز وظیفه دولت انقلابی است که به این امر مهم توجه کند و با برنامه ریزی دقیق و عمیق، بینش کارکنان دولت را رشد بدهد. باید دولت، پایه های اعتقادی مسئولان و کارمندان را قوی کند و عمق ببخشد.
اگر با یک برنامه ریزی حساب شده، وارد کار شویم و با تشکیل کارگروه های علمی و دوره های تعالی، اعتقادات، اخلاق و معنویت آنان را تقویت کنیم، همه را در مسیر رشد بصیرتی و آگاهی سیاسی و دشمن شناسی کمک کنیم، یقینا در تحکیم پایه های نظام مردمسالاری دینی، کارهای ارزشمندی صورت داده ایم.
حکیم دردآشنا و زمان شناس و رهبر آگاه انقلاب اسلامی، حضرت امام خامنه ای در ششم شهریور ۱۴۰۰ به دولت آقای رئیسی فرمودند: این چهار سال زود تمام می شود و لذا از هر ساعتی، از هر فرصتی استفاده کنید.
ایشان در ۲۳ فروردین ۱۴۰۱ نیز در جمع مسئولان نظام فرمودند: فرصت مسئولیت بسیار زود گذر است؛ این فرصت را مغتنم بشمرید؛ از هر ساعتش استفاده کنید.
کار را به فردا و فرداها موکول نکنیم. زمان به سرعت می گذرد. لازم است قوای سه گانه، با استفاده از فرصت هماهنگی بین قوا، برنامه ریزی کنند که در سطح وزارت خانه ها و ادارات و تمامی نهادها، دوره های معنوی و تعالی تعریف شود و در آن دوره ها به کارکنان، خانواده ها و فرزندان، آموزش هایی داده شود:
۱. آشنایی با معارف دین و خداشناسی، امام شناسی و معاد شناسی؛
۲. آشنایی با تاریخ اسلام، انقلاب اسلامی و ایران؛ خصوصا شناخت تاریخ عصر پهلوی و خیانت های شاه به مردم؛
۳. آشنایی با زندگی چهارده معصوم (ع) و تاریخ عاشورا؛
۴. آشنایی با خط و فکر امام خمینی (ره) و مبانی انقلاب اسلامی؛
۵. آشنایی با منظومه فکری امام خامنه ای؛
۶. آشنایی با قرآن مجید و سخنان اولیاء الهی؛
۷. آشنایی با اخلاق اسلامی و اخلاق در خانه؛
۸. آشنایی با سبک زندگی اسلامی؛
۹. آشنایی با احکام شرعی و مسائل مبتلابه؛
۱۰. آشنایی با مبانی دشمن شناسی و دشمن ستیزی؛
۱۱. آشنایی با تکلیف امروز مردم در قبال جبهه مقاومت و مظلومان و محرومان جهان؛
۱۲. آشنایی با سیره شهدا، خصوصا مکتب شهید سلیمانی.
برای این نهضت فرهنگی و معنوی، باید سرمایه گذاری بشود. باید ساختار تعریف کرد. لازم است حتی در وزارت آموزش و پرورش، در وزارت ورزش و جوانان، نمایندگی ولی فقیه دایر شود و نماینده ولی فقیه، در راستای رشد و پیشرفت معنوی و اعتقادی مسئولان و اساتید و معلمان و کارکنان و جوانان، تلاش ویژه ای را شروع کند و با برنامه ریزی ۳۰ ساله، هدف را آشنایی کامل با تفسیر قرآن، تاریخ زندگی ۱۴ معصوم، جریان شناسی تاریخی اسلام و ایران و درس گرفتن تمام صحیفه نور و سیره علماء و شهدا قرار دهد.
سستی در این امر مهم، خسارت های جبران ناپذیری به بار می آورد. اگر دولتمردان، نسل جوان را با ارزش های دینی و انقلابی آشنا نسازند، مسئولان فردا که جوانان امروزند، با ضعف مبانی دین و انقلاب، جلوی سرعت حرکت انقلابی ملت ایران را می گیرند و با عدم شناخت از عوامل پیروزی و عزت ملت ایران، انقلاب را به بیراهه می برند.
امروز مسئولان و دولتمردان تکلیف سنگین تری بر دوش دارند، آنان باید با تربیت نسل جوان امروز، برای حکومت جهانی حضرت مهدی (روحی له الفدا)، یار و سرباز و حتی مسئول تربیت کنند. اگر دولت انقلابی به این مهم توجه کند، جلوی بسیاری از خطاهای ملی را هم می گیرد و انتخاب های بعدی مردم به سمت تعالی حاکمیت پیش خواهد رفت و نگاه دولتمردان بعدی نیز انقلابی و خالصانه خواهد بود.
ما امروز به یک کار ریشه ای و عمیق نیاز داریم. به یک نهضت روشنگری و تبیین ملی محتاجیم. ما امروز به یک انقلاب درونی نیازمندیم، تا با یک تلاش وسیع و گسترده، و با یک نهضت تعلیم و تربیت، سیر صعودی مردم را شاهد باشیم و ببینیم که زن و مرد جامعه، در راستای هدف خلقت در تلاشند و روز به روز خود را به خداوند حکیم نزدیک تر می کنند و با مقاومت و صبر، زیباتر از گذشته در برابر دشمنان دین و اسلام و انقلاب و در مقابل استکبار جهانی می ایستند.
تنها مدیریت جهادی و انقلابی؛ انگیزه، اراده و توان این حرکت مومنانه و خداپسندانه را دارد. اگر امروز از این امر مهم غفلت کنیم، فردا خودمان را سرزنش خواهیم کرد. زمان به سرعت در حال گذر است، قاطعانه تصمیم بگیریم و با ورود به این عرصه جهادی و انقلابی، آینده نظام جمهوری اسلامی ایران را تضمین کنبم.
نظر شما