سیره حضرت زهرا(س) درباره حضور بانوان در جامعه بر اساس ضرورت است+ فیلم

تهران- ایرنا- پژوهشگر تاریخ اسلام گفت: از سیره حضرت زهرا(س) می‌توان اینگونه برداشت کرد که بانوان در صورت ضرورت در جامعه حاضر شوند. 

محمدحسین رجبی دوانی در گفت‌وگو با خبرنگار معارف ایرنا اظهار داشت: برداشت من از سیره حضرت زهرا(س) این است که بانوان ما بدون ضرورت، لازم نیست در عرصه جامعه حضور پیدا کنند و اگر ضرورت ایجاب می‌کند، باید حضور پیدا کنند؛ مثلا به عنوان معلم، پزشک، مربی دختران و مواردی اینگونه ولی این که بخواهند به هر قیمتی مثل مردان در عرصه حضور داشته باشند، حضرت زهرا(س) این مساله را نمی‌پسندند و بهترین کار را برای یک زن، اگر ضرورت حضور در بیرون از منزل نداشته باشد، خانه‌داری و تربیت فرزندان صالح می دانند.

وی درباره تشخیص ضرورت حضور بانوان در جامعه گفت: ممکن است زمانی جامعه ما مثلا پزشک زن نداشته باشد که در چنین مواردی نباید ناموس مردم برای بیماری های خاص زنان به پزشک مرد مراجعه کند و تا جایی که ممکن است پزشک زن باید زنان را معاینه و معالجه یا جراحی کند.

سیره حضرت زهرا(س) درباره حضور بانوان در جامعه بر اساس ضرورت است+ فیلم

این کارشناس تاریخ اسلام ادامه داد: همچنین مواردی مثل معلم و استاد دانشگاه زن جزو ضرورت‌هاست. مثلا دانشگاه الزهرا(س) ویژه بانوان است ولی بیشتر اساتید آن را مردان تشکیل می دهند. اگر دانشگاهی را ویژه بانوان ساختیم، چرا استاد آن باید مردان باشند؟ به نظرم اگر یک دانشگاه خاص برای زنان تاسیس کردیم، باید همه اساتید این دانشگاه نیز بانوان باشند.

وی افزود: البته ممکن است خانمی همسرش را از دست داده و درآمدی نداشته باشد که چنین شخصی لازم است شغلی داشته باشد تا بتواند زندگی خود را اداره کند؛ هرچند از آن مشاغل اصلی که گفتم نباشد. مثلا در کارخانه ای به عنوان یک کارگر مشغول کار شود که در اینجا ضرورت ایجاب می کند. چون معاش و زندگی او سخت است یا متاسفانه بر اثر سوءمدیریت‌هایی که در دو سه دهه گذشته صورت گرفت، ما با انبوهی از دخترانی روبرو هستیم که سن آن ها از ازدواج گذشته و حتی از ازدواج کردن ناامید هستند.

رجبی دوانی اضافه کرد: این افراد که زندگی تشکیل نداده‌اند، فردا باید شغلی داشته باشند. اینها جزو ضرورت است ولی برخی کارها شایسته بانوان نیست. مثلا در فرودگاه دیدم خانمی برای مسافران کارت پرواز صادر می کرد و تصوری کنید خانمی که نحیف است باید چمدان مسافران را بردارد و بر آن برچسب بزند. این توهین به آن خانم است؛ البته اگر آن خانم بنابر ضرورت معاش نیامده باشد ولی اگر بدون ضرورت باشد، در شان بانوان ما نیست و من این مساله را از سیره حضرت زهرا(س) استنباط کردم.

وی با بیان این که حضرت زهرا(س) برجسته‌ترین الگو برای زنان در همه ابعاد و در مسائل سیاسی و اجتماعی نیز برترین الگو برای مرد و زن است، افزود: حضرت زهرا(س) بنا بر ضرورت در جامعه حضور پیدا می‌کردند. چون حضور ایشان در زمان حیات پیامبر(ص) و امیرمومنان(ع) که اولی شهر علم و دومی دروازه شهر پیامبر است، نشان دهنده این ضرورت بود که بانوان در عرصه آموزشی حضور پیدا کنند و حتی فراتر از آن باشد که فاطمه زهرا(س) فقط برای بانوان تدریس داشته باشند. لذا افرادی مثل سلمان و جابربن عبدالله انصاری نیز به عنوان شاگرد به محضر حضرت زهرا(س) می رسیدند و درس می گرفتند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha