عباس جرجانی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اکثر این مواد معدنی مربوط به شهرستان طبس و در زمینه معادن بنتونیت، مرمریت، زغالسنگ، خاک صنعتی، تراورتن، سیلیس، خاک نسوز و کرومیت کشف شده است.
وی هزینه اکتشافات معدنی استان را ۱۹۴ میلیارد و ۱۹۳ میلیون ریال اعلام کرد و گفت: عملیات اکتشاف معدنی توسط شرکتهای بخش دولتی و خصوصی انجام شده است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی از راهاندازی ۳۶ معدن جدید در استان نیز خبر داد و افزود: از این تعداد ۹ معدن بنتونیت، ۶ معدن خاک صنعتی، چهار معدن مگنتیت و سه معدن مس بوده است.
وی اظهار داشت: همچنین پارسال ۲ معدن گانیت، ۲ معدن هماتیت و زغالسنگ، فوزالان، سنگ چینی، طلا، کائولن، کرومیت، گل سفید، مرمریت، منیزیت هر کدام یک معدن در استان راهاندازی شد.
جرجانی گفت: از این تعداد بیشترین معادن در طبس با ۱۱ معدن، سربیشه و نهبندان هر کدام پنج معدن بوده است.
وی مجموع ذخایر این معادن را ۲۶ میلیون و ۸۱ هزار تن اعلام کرد و گفت: از این معادن سالانه ۶۱۷ هزار تن ماده معدنی استخراج میشود.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی یادآور شد: مساحت معادن جدید راهاندازی شده ۳۷۲ کیلومتر مربع است که در این معادن ۱۱۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان سرمایهگذاری شده است.
در حال حاضر ۷۰۶ معدن با ذخیره قطعی ۶ میلیارد و ۹۰۰ تن، استخراج اسمی ۲۳ میلیون تن و اشتغال ۱۸ هزار نفر در خراسان جنوبی فعال است.
زغالسنگ، منیزیت، خاکهای صنعتی، سنگهای تزیینی، بنتونیت، کرومیت، سنگ آهن، دولومیت، آندالوزیت، مرمریت، بازالت، طلا، مس، سیلیس، فلورین، پتاس و سرب و روی از مهمترین مواد معدنی در استان کویری خراسان جنوبی هستند.
نظر شما