محسن حسینمیرزایی شامگاه شنبه در جمع خبرنگاران این استان افزود: تکمیل سد باباحیدر یکی از مهمترین برنامههای استان برای تامین آب پایدار است که با بهرهبرداری از آن آب شرب تعدادی از شهرها و روستاهای پاییندست این سد تامین میشود.
وی ادامه داد: تکمیل سد گهرو و شبکه آبرسانی آن از دیگر برنامههای مهم استان است که در دستور کار قرار دارد.
به گفته سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار چهارمحال و بختیاری، تامین اعتبار برای اجرای سد بیدکان و اجرای شبکه آبرسانی این سد، اجرای سد آقبلاغ و بخش بلداجی به همراه شبکه آبرسانی و انتقال آب از سد خرسان از دیگر طرحهای موردنظر برای تامین آب شرب پایدار برای مردم استان است.
حسینمیرزایی بدون اینکه موعد بهرهبرداری از این طرحها را اعلام کند، خاطرنشان کرد: به مردم استان اطمینان خاطر میدهیم با پیگیری مسئولان این پنج طرح به مرحله اجرایی برسد و هدیهای از طرف نظام برای مردم استان باشد.
به گزارش ایرنا، تامین آب شرب پایدار یکی از مهمترین مطالبات مردم این استان که سرچشمه ۲ رودخانه زایندهرود و کارون و بخشی از رودخانه دز است، به شمار میرود و این در حالیست که پدیده خشکسالی بیش از یک دهه است که گریبانگیر این استان شده و در طول این سالها پیامدهای ناگواری بر منابع آب، محیطزیست و فعالیتهای اقتصادی این استان برجا گذاشته است.
این استان پنج میلیارد و ۵۰۰ میلیون متر مکعب آبهای سطحی در ۲ حوضه کارون و زایندهرود دارد که از این میزان چهار میلیارد متر مکعب در حوضه کارون و یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون متر مکعب در حوضه زایندهرود قرار دارد. این در حالیست که این استان بهره چندانی از این منابع ندارد و ۸۰ درصد نیاز آبی خود را از آبهای زیرزمینی تامین میکند که در بخش آبهای زیرزمینی یک میلیارد و ۹۸۸ میلیون مترمکعب ذخیره آب وجود دارد که از این میزان ۶۷۵ میلیون مترمکعب آن استفاده شده و این مهم نشاندهنده کاهش شدید این منابع و تنش آبی در این استان دارد بطوریکه از ۱۰ دشت اصلی این استان تمامی دشتها ممنوعه و ممنوعه بحرانی اعلام شده است.
نظر شما