تنش‌های دمایی در فروردین‌ماه جاری به بخش کشاورزی قم خسارت وارد کرد

قم - ایرنا - رییس سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: اختلاف و تنش‌های دمایی در فروردین‌ماه سال‌جاری موجب سرمازدگی محصولات و وارد شدن خسارت به بخش کشاورزی استان شد.

محمد رضا حاجی رضا روز دوشنبه درگفت‌وگو با خبرنگار ایرنا،‌ بیان کرد: در پی وقوع سرمازدگی در فروردین‌ماه‌ سال‌جاری، بیش از ۹ هزار هکتار از باغ‌های قم با درصد متفاوت تحت تاثیر قرار گرفته‌است، در همین رابطه مبلغ برآورد خسارت اولیه در زمینه سرمازدگی در باغ‌های استان بیش از یکهزار و ۲۶۳ میلیارد ریال است.

وی با اشاره به این که سطح سرمازدگی به باغ‌های استان در مناطق مختلف متفاوت‌ است، افزود: محصول‌های باغی همچون زردآلو،‌ قیصی، بادام، گردو، انگور و پسته در این ارتباط بیشترین خسارت‌ را دیده‌اند.

وی ادامه داد: همچنین زمین‌های زراعی درقم نیز تحت تاثیر قرار گرفته و حدود ۲ هزار و ۸۶۰ هکتار از اراضی زراعی تحت کشت استان که بیشتر شامل کلزا، گندم و جو می‌باشد از سرمازدگی متاثر شده و برآورد خسارت آن بیش از ۱۶۸ میلیارد ریال است.

حاجی رضا گفت: در مجموع برآورد خسارت سرمازدگی در استان بیش از یکهزار و ۴۳۱ میلیارد ریال است که گزارش‌ها و مستندهای مربوط به آن برای مسئولان ذی‌صلاح ارائه شده‌است.

وی بیان کرد:‌ همچنین در راستای جبران بخشی ازخسارت وارده به کشاورزان، پیشنهادهایی درزمینه بخشودگی سود و کارمزد جریمه وام‌های دریافتی کشاورزان و اعطای تسهیلات ارزان قیمت و پرداخت کمک بلاعوض ارائه شده‌است که در صورت تصویب در مراجع ذی‌صلاح،‌ اقدام‌های لازم در این خصوص انجام خواهد شد.

وی ادامه داد:‌ در این راستا باید به ترویج بیمه محصول‌های کشاورزی توجه‌ای ویژه‌ای نمود و به بهره‌برداران و کشاورزان استان توصیه نمود که محصول خود را بیمه کنند تا در صورت وقوع مخاطرات کشاورزی، قسمتی از خسارت وارد شده جبران شود.

بیش از ۱۴ هزار بهره‌بردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در قم فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال ۸۵۰ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی،‌ باغی،‌ دامی، شیلات و گلخانه‌ای است.

بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخش‌های مختلف استان را به خود اختصاص داده‌است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha