به گزارش روز یکشنبه ایرنا از سازمان حفاظت محیط زیست، آرزو اشرفی زاده در خصوص انتخاب این شهرهای تالابی اظهار داشت: بنا به آخرین گزارش کمیته مستقل مشورتی شهرهای تالابی کنوانسیون رامسر شهرهای بندر خمیر در مجاورت تالاب بین المللی خورخوران استان هرمزگان و شهر ورزنه در نزدیکی تالاب بین المللی گاوخونی استان اصفهان فرآیند اعتبارسنجی را با موفقیت طی کرده اند و واجد دریافت عنوان شهر تالابی شدند.
وی افزود: این کمیته گزینه های نهایی را از میان ۲۵ شهر انتخاب و به صورت شفاهی در خرداد ماه ۱۴۰۱ به کمیته دائمی کنوانسیون رامسر ارائه خواهد کرد که پس از تصویب کمیته دائمی نام شهرهای منتخب طی یک اطلاعیه رسمی در وبسایت کنوانسیون درج خواهد شد.
اشرفی زاده خاطر نشان کرد : اعضای متعهد کنوانسیون رامسر برای حفاظت و استفاده خردمندانه از تالاب های سرزمین خود توافق کرده اند، با در نظر گرفتن اهمیت شهرها و تالاب های شهری کنوانسیون رامسر طرح اعتبارسنجی شهر تالابی را در قطعنامه مورد نظر XII.۱۰ (قطعنامه XII.۱۰ ) معرفی کنند.
وی افزود: این طرح داوطلبانه فرصتی را برای شهر ها به وجود آورده است که از طریق آن بتوانند تالاب های طبیعی یا انسان ساخت شهرهای خود را در سطح بین المللی معرفی کرده و تلاش های خود برای حفاظت و بهره برداری خردمندانه از تالابهایشان را با دیگران به اشتراک بگذارند.
مدیر کل دفتر حفاظت و احیای تالاب ها گفت: طرح اعتبار سنجی شهر تالابی، شهرهای نزدیک، مجاور و وابسته به تالاب ها، به خصوص تالاب های با اهمیت بین المللی، را به برجسته کردن و تقویت ارتباط مثبت با این اکوسیستم های ارزشمند تشویق می کند، برای مثال از طریق افزایش سطح آگاهی های عمومی در خصوص تالاب ها و مشارکت در برنامه ریزی ها و تصمیم گیری های شهری به تقویت ارتباط مثبت میان برنامه ریزی های شهری در راستای حفاظت هر چه بیشتر از این زیست بوم های ارزشمند می پردازد.
کنوانسیون رامسر پیمانی بینالمللی برای حفاظت از تالابها و حیوانات و گیاهان وابسته به آنها (به ویژه پرندگان آبزی) است که در سال ۱۳۴۹ در شهر رامسر به تصویب رسید. در ابتدا این معاهده به امضای نمایندگان ۱۸ کشور شرکت کننده رسید. در حال حاضر این پیمان ۲۴۱۲ مکان به وسعت بیش از ۲۵۴هزار هکتار در ۱۷۱ کشور را پوشش میدهد.
۱۳۵۲
نظر شما