پیشرفت پایدار باید متصل به دانش باشد

مشهد-ایرنا-رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی با بیان اینکه باید در تمام زمینه ها دانش بنیان باشیم گفت: اقتصاد و پیشرفت پایدار باید متصل به دانش باشد چراکه فناوری در تولید منجر به رقابت منحصر به فرد می شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، مسعود میرازئی شهرابی یکشنبه شب در برنامه تلویزیونی اشاره که از شبکه خراسان رضوی پخش شد، افزود: هماهنگی خوبی با دانشگاه فردوسی مشهد برای حمایت از شرکت های دانش بنیان در پارک علم و فناوری خراسان رضوی شکل گرفته است ولی این مانع از حضور ایده های سایر افراد خلاق در مجموعه این پارک نخواهند بود.

وی ادامه داد: فرآورده های تولید شده در شرکت های دانش بنیان باید بر اساس مسائل علمی صورت گیرد که کیفیت و بهره وری بالاتر و با هزینه تمام شده کمتر به نتیجه برسد.

عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد بیان کرد:شرکت دانش بنیان می‌تواند نحوه استفاده و کاربرد تمام مواد روی کره زمین را با مطالعات علمی خود به روز کند تا در نهایت قیمت تولید آن محصول کاهش پیدا کند و یا بهره وری آن افزایش یابد.

وی با اشاره به حمایت ها، تسهیلات و معافیت های قانونی در مجموعه پارک های علم و فناوری اضافه کرد: برخی از حمایت‌های دولتی از شرکت‌های دانش بنیان نوپا، با برپایی رویدادها و آموزش هایی شکل می‌گیرد تا شرکت کمتر دچار چالش شود و زمانی که شرکت به  بلوغ رسید با سایر شرکت های نوپای دیگر تعویض می‌شود.

میرازئی به حضور رئیس دولت سیزدهم در هجدهمین سفر استانی به خراسان رضوی اشاره کرد و گفت: بعد از حضور آیت الله رئیسی، مطالباتی در مورد پارک های علم و فناوری مطرح شد و ایشان در همان جلسه دستور بررسی و پیگیری تک تک موارد مطرح شده را صادر کردند. همچنن بعد از سفر ایشان، جلسات بسیار خوبی با مسولان مختلف استانی صورت گرفت و همه دستگاه ها همگرا وهماهنگ در حال کمک هستند تا در نهایت اهداف عالیه نظام در شرق کشور به اجرا در آید.

وی افزود:به عنوان نمونه، سه درصد صنایع معدنی کل کشور در منطقه شرق کشور قرار دارد که با تاسیس پارک علم و فناوری تخصصی در موضوع معدن و صنایع معدنی درآینده شاهد تحول بزرگی در این منطقه خواهیم بود زیرا در حال حاضر فقط به موضع استخراج سنگ آهن خواف نگریسته می‌شود در حالی که از مواد که به عنوان باطله این معدن به دست می‌آید می‌توان به محصولات با ارزش دیگری نیز دست پیدا کرد.

این شیمیدان برجسته کشور با تاکید بر سخنان رهبر معظم انقلاب در خصوص افزایش دو برابری شرکت های دانش بنیان اضافه کرد: باید با نیاز سنجی و منطق، تعداد این شرکت های افزایش پیدا کند و امیدوار هستیم با ایجاد پردیس معدنی در این منطقه، امکان ایجاد اشتغال و بالاتر رفتن  ارزش افزوده، منطقه شرق کشور متحول شود.

میرازئی گفت: با بستر سازی و هماهنگی نهاد های مختلف فراهم شدن زیر ساخت های مختلف برای جوانان می‌تواند منجر به ایجاد اشتغال فراوان شود.

سرپرست دانشگاه فردوسی مشهد نیز در این برنامه اظهار کرد: شرکت های باید دانش را به خدمت خود بگیرند تا با افزایش کیفیت و بهره وری در مسیر دانش بنیان شدن حرکت کنند.

احد ضابط با اشاره به شعار سال افزود: تولید حتماً قرار نیست دانش بنیان باشد همانگونه که اکنون بسیاری از شرکت ها بر اساس نیروی کار زیاد تشکیل شده است ولی شرکت دانش بنیان با استفاده از دانش، ارزش افزوده خود را بالاتر می برد.

وی ادامه داد: برخی از شرکت‌ها نیز در حال مونتاژ یک محصول هستند که با استفاده از دانش می‌توانند، هزینه نهایی خود را کاهش دهند و یا در صنعت کشاورزی و با کمک شرکت‌های دانش بنیان، بذر جدیدی تولید کرده تا راندمان تولید افزایش پیدا کند و یا در زراعت موجود و با کمک دانش منجر به بهره‌وری بالاتری شود، نمونه های از صنعت دانش بنیان است.

سرپرست دانشگاه فردوسی مشهد گفت: معیار شرکت های دانش بنیان این است که محصول با کمک تحقیق و توسعه افزایش پیدا کند و این در حالی است که حضور افراد تاثیر گذار دانشگاهی می‌تواند منجر به تشکیل شرکت دانش بنیان شود.

ضابط افزود: برای کاهش ریسک شکست شرکت های دانش بنیان، با حمایت های دولتی، دریافت تسهیلات و معافیت هایی قانونی، شرکت های صاحب ایده می‌توانند در محیط مراکز رشد و سپس پارک علم و فناوری با استفاده از مشاوره ها و آزمایشگاه‌ها مسیر تولید تا ارائه محصول خود به بازار را پیگیری کنند و بعد از بلوغ جای خود را به سایر شرکت های صاحب ایده های جدید در پارک دهند.

ضابط بیان کرد: بر همین اساس و با هدف ایجاد مهارت کسب و کار در دانشگاه، درس کارآفرینی وجود دارد تا در نهایت دانشجویان و افرادی که فراغت از تحصیل پیدا کرده اند با کمک استادان خود، ایده نو را برای ایجاد شرکت های فناور و دانش بنیان عملیاتی کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha