آبشخورهای حیات وحش مناطق حفاظت شده کهگیلویه و بویراحمد بازسازی شد

یاسوج- ایرنا- سرپرست حفاظت محیط زیست استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: تمامی آبشخورهای حیات وحش مناطق تحت مدیریت محیط زیست این استان در شهرستانهای گرمسیری و سردسیری مرمت و بازسازی شدند.

اسلام جاودان خرد روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این آبشخورهای حیات وحش مناطق حفاظت شهرستان های گرمسیری و سردسیری استان که دچار آسیب شده بودند بازسازی، مرمت و آبرسانی شدند.

وی تاکید کرد: با توجه به شرایط آب و هوایی حاکم بر کشور و خشکسالی شدید امسال، احداث تعمیر و بازسازی آبشخورهای حیات وحش، افزایش آن‌ها و تامین آب در زیستگاه‌های این استان جزو برنامه‌های این اداره کل است.

جاودان خرد گفت: هدف از اجرای این طرح تامین، نگهداری و اطمینان از پایداری منابع آبی به‌عنوان اساسی‌ترین و حیاتی‌ترین نیاز زیستی حیات وحش در اقلیم‌های منطقه بوده، تا در شرایط خشکسالی و گرمای سوزان و طولانی مدت تابستان مشکلی برای حیات وحش متنوع و ارزشمند این عرصه‌ها ایجاد نشود.

سرپرست حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: اگر منابع آبی پایداری برای حیات وحش تامین نکنیم ،حیات وحش برای تامین آب مجبور به مهاجرت می شوند که این مهاجرت اجباری تهدیدی جدی برای جانشان محسوب می شود.

وی از مشکلات این مناطق که آبشخور در آنجا احداث شده است را کمبود منابع آبی در فصل گرما دانست و گفت: با شروع فصل گرما اغلب چشمه های فصلی خشک می شوند به همین دلیل, مرمت و بازسازی منابع آب و آبشخورها نقش اساسی در تامین آب  و پایداری حیات وحش در سطح منطقه ایفا می‌کند.

جاودان خرد عنوان کرد: با تامین وسائط نقلیه مناسب (تراکتور )و سایر تجهیزات مورد نیاز تا پایان فصل تابستان آبرسانی به آبشخورهای حیات وحش در این مناطق ادامه دارد.

هفت منطقه حفاظت شده دنا با وسعت ۹۳ هزار و ۶۶۰ هکتار، دنای شرقی با وسعت ۲۸ هزار و ۲۰۲ هکتار، خاییز سرخ با مساحت ۳۳ هزار و ۲۳۵ هکتار، خامین با وسعت ۲۵ هزار ۶۷۱ هکتار، دیل با ۱۰ هزار و ۳۸۱ هکتار، سولک با دو هزار ۴۲۸۷ هکتار و سیوک با ۱۲ هزار ۸۵۸ هکتار در استان وجود دارد.

در راس آن ها پارک ملی دنا و منطقه حفاظت شده دناست که با وسعتی معادل ۹۳ هزار و ۶۶۰ هکتار دارای ۱۵۵ گونه جانوری پرنده، ۲۴ گونه جانوری پستاندار، ۲۰ گونه آبزی و ۳۹ خزنده است.

منطقه حفاظت شده دنا یکی از غنی ترین مناطق زیستی از لحاظ تنوع گیاهی و جانوری در ایران و دنیاست که در سال ۲۰۱۰ میلادی از سوی سازمان یونسکو به عنوان اولین ذخیره گاه بعد از انقلاب، دهمین ذخیرگاه بیوسفری ایران و پانصد و پنجاهمین ذخیره‌گاه دنیا به ثبت رسید.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha