از بازتاب گسترده هشدار رئیس جمهور به رژیم صهیونیستی تا زنگ خطر برای اقتصاد آمریکا

تهران- ایرنا- بازتاب گسترده هشدار رئیس جمهور به رژیم صهیونیستی، آغاز عملیات نظامی فرامرزی ترکیه در شمال عراق، اولین مرگ‌های کرونایی در شانگهای چین از زمان تشدید بیماری و زنگ خطر برای اقتصاد آمریکا مهمترین عناوین خبری بین الملل ایرنا در چند ساعت گذشته بوده است.

**بازتاب گسترده هشدار رئیس جمهور به رژیم صهیونیستی در رسانه‌های خارجی

رسانه های خارجی سخنان امروز دوشنبه رئیس جمهوری کشورمان در هشدار به رژیم صهیونیستی و مخفی نماندن هر گونه تحرک این رژیم از دید نیروهای مسلح و اطلاعاتی  و امنیتی را به طور گسترده بازتاب دادند.

از بازتاب گسترده هشدار رئیس جمهور به رژیم صهیونیستی تا زنگ خطر برای اقتصاد آمریکا

خبرگزاری فرانسه نوشت: رئیس جمهوری ایران روز دوشنبه هشدار داد که نیروهای مسلح این کشور به دشمن اصلی ایران اسرائیل اجازه نخواهند داد که در صورت هر گونه اقدامی آرام بگیرد.

رئیسی در مراسم روز ملی ارتش گفت: باید بدانید که اگر تلاش کنید اقدامی علیه ملت ایران انجام دهید... نیروهای مسلح ما اجازه نمی دهند آرام بگیرید.

این رسانه افزود: ماه گذشته سپاه گفت موشک های بالستیک را به تاسیسات «راهبردی» در اربیل در منطقه خودمختار شمال عراق شلیک کرده و مدعی شد که اسرائیل از این تاسیسات استفاده می کرد.

فرماندار اربیل این ادعا را رد کرده و حضور سایت های صهیونیستی در این شهر و اطراف آن را تکذیب کرده است.

خبرگزاری فرانسه همچنین نوشت: ماه گذشته اسرائیل (رژیم صهیونیستی) میزبان مذاکرات دیپلمات های عرب با آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا و گفت این نشست حاوی پیامی قوی به تهران است.

این نشست همزمان با مذاکرات قدرت های جهان با ایران بر سر احیای توافق هسته ای سال ۲۰۱۵ انجام شده است. رژیم صهیونیستی مخالف سرسخت توافق اولیه و هر گونه تلاشی برای احیای آن است.

خبرگزاری رویترز در بازتاب سخنان رئیس جمهوری نوشت: رئیسی می گوید ایران قلب اسرائیل هدف قرار می دهد اگر اسرائیل اقدامی علیه ایران انجام دهد.

این رسانه انگلیسی نوشت: نیروهای مسلح ایران قلب اسرائیل را در صورت «کوچکترین تحرکی» علیه جمهوری اسلامی هدف قرار خواهد داد.

این سخنان رئیسی روز دوشنبه همزمان با مذاکرات بین تهران و قدرت های جهان برای ازسرگیری توافق هسته ای سال ۲۰۱۵ مطرح شده است.

irna.ir/xjJ82w

**کره جنوبی سفیر ایران را به خاطر مقاله کیهان فرا خواند

وزارت امور خارجه کره جنوبی روز دوشنبه در پی انتشار مقاله‌ای در یک روزنامه تهران که نوشته بود ایران باید به دلیل [عدم آزادسازی] پول‌های بلوکه شده تهران در بانک‌های کره جنوبی تنگه هرمز را به روی کشتی‌های کره جنوبی ببندد، سفیر ایران در سئول را به این وزارتخانه فراخواند.

از بازتاب گسترده هشدار رئیس جمهور به رژیم صهیونیستی تا زنگ خطر برای اقتصاد آمریکا

"یئو سئونگ بایی" معاون وزیر امور خارجه کره جنوبی بعد از انتشار مقاله‌ای در روزنامه کیهان که در آن از دولت ایران خواسته شده بود کشتی های کره جنوبی را به دلیل مناقشه دو کشور بر سر منابع بلوکه شده ایران در بانک های کره ای بدلیل تحریم های آمریکا، توقیف کند، "سعید بادامچی شبستری" سفیر ایران در این کشور را احضار و مراتب نگرانی سئول را به او اعلام کرد.

 وزارت امور خارجه کره جنوبی اعلام کرد بادامچی در این دیدار گفت که مطلب این روزنامه در راستای موضع رسمی تهران نیست و موضع ایران را درباره این موضوع تشریح کرد.

نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی صبح روز دوشنبه ۱۵ دی ۱۳۹۹ در بیانیه ای از توقیف یک فروند شناور کره جنوبی با نام تجاری «هانکوک چیمی» حامل ۷ هزار و ۲۰۰ تن مواد شیمیایی نفتی به دلیل نقض پروتکل‌های زیست‌ محیطی در خلیج فارس خبر داده بود.

سپاه در ادامه بیانیه خود با بیان اینکه خدمه‌های این شناور نفتی از ملیت‌های کره جنوبی، اندونزی، ویتنام و میانمار هستند، خاطرنشان کرد: این نفتکش پس از توقیف در لنگرگاه بندرعباس پهلو گرفت و پرونده آن برای طی مراحل قانونی تحویل مراجع قضایی کشور خواهد شد.

در این اطلاعیه تصریح شده است: توقیف این شناور به درخواست سازمان بنادر و دریانوردی و با حکم دادستانی استان هرمزگان در ساعت ۱۰ صبح روز دوشنبه انجام شد.

irna.ir/xjJ86L

**رسانه هندی از احتمال از سرگیری صادرات نفت ایران به هند خبر داد

از هندوستان خبر می رسد با توجه به امکان احیای توافق جامع هسته ای قدرت های جهانی با ایران (برجام)، دولت ایران گروهی از مقام های بلندپایه را برای از سر گیری صادرات نفتی به دهلی می فرستد.

از بازتاب گسترده هشدار رئیس جمهور به رژیم صهیونیستی تا زنگ خطر برای اقتصاد آمریکا

هند و ایران ممکن است به زودی مذاکرات خود را درباره از سرگیری تجارت دوجانبه در حوزه نفت و فرآورده‌های آن را از سر گیرند.
تجارت نفتی ایران و هند، از سال ۲۰۱۹، همزمان با تشدید تحریم های آمریکا، با مشکلاتی مواجه شده بود، ایران و ایالات متحده، این روزها در تلاش برای تسریع مذاکرات برای احیای توافق هسته ای ایران در سال ۲۰۱۵، موسوم به برجام هستند.

این گزارش به نقل از برخی منابع دیپلماتیک هندی خبرداده که قرار است هیات بلندپایه ایران متشکل از مقام های ارشد دولتی و نمایندگان شرکت‌های بخش دولتی به زودی برای گفت وگو با مقام های تحت رهبری وزارت امور خارجه هند به دهلی نو سفر کنند، زیرا این امیدواری وجود دارد که به زودی تحریم‌های ایران برداشته شود چون پیشرفت‌هایی در مذاکرات بین آمریکا و ایران در وین درباره احیای توافق هسته‌ای گزارش شده است.
 یک منبع آگاه هندی با ارایه این اطلاعات گفت: ما باید خود را برای این موقعیت آماده کنیم.
 به نوشته این رسانه هندی تیمی از مقام های ارشد ایرانی به زودی از هند بازدید خواهند کرد تا درمورد چگونگی از سرگیری تجارت اقلامی مانند نفت و کودهای شیمیایی گفتگو کنند.
خرید نفت و فرآورده های نفتی هند از ایران پس از آن که ایالات متحده در دوران ریاست جمهوری پیشین دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۹ اعلام کرد تحریم های کشور ثالث را علیه خریداران نفت ایران اعمال خواهد کرد، به طور کامل متوقف شد.
ایالات متحده در سال ۲۰۱۸ از این توافق خارج شد. برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) که به «توافق هسته ای ایران» نیز معروف است، در سال ۲۰۱۵ بین ایران و پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد حاصل شد.

پس از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای، هند و ایران از مکانیزم پرداخت ریالی برای تجارت نفت و سایر کالاها استفاده کردند تا از تحریم‌های بانکی جلوگیری کنند. این برنامه عملکرد قابل قبولی داشت و ایران سومین تامین کننده بزرگ نفت خام هند در سال ۱۹-۲۰۱۸ بود که ۲۳.۹ میلیون تن نفت خام در همین سال به هندوستان صادر کرد اما زمانی که ایالات متحده تجارت نفت با ایران را ممنوع کرد، نه تنها واردات نفت هند از این کشور متوقف شد، بلکه تجارت دوجانبه به طور کلی آسیب دید و حساب ایران در بانک‌های هندی بلوکه شده و خریدهای طرف ایرانی نیز مسکوت ماندند.

تجارت دوجانبه هند و ایران در سال ۲۰۲۱-۲۰۲۲ به حدود ۲ میلیارد دلار در مقایسه با ۱۶ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۸-۲۰۱۹ کاهش یافت.

این منبع آگاه گفت: با از سرگیری مذاکرات دولت بایدن برای احیای توافق هسته ای ایران، اکنون نشانه هایی وجود دارد که ممکن است برخی از تحریم ها در ابتدا لغو شوند. تیم ایرانی مشتاق است به هند بیاید تا درباره سازوکارها و معاملات احتمالی بحث کنند تا تجارت بتواند بلافاصله پس از رفع تحریم‌ها از سر گرفته شود.

irna.ir/xjJ86j
 

**اسلام هراسی افسارگسیخته در مدارس کالیفرنیا


نتایج پژوهش اخیر شورای روابط اسلام – آمریکا نشان می دهد که اسلام هراسی در مدارس ایالت کالیفرنیا بیش از دو برابر میانگین آمار ایالات پنجاه گانه آمریکاست.

از بازتاب گسترده هشدار رئیس جمهور به رژیم صهیونیستی تا زنگ خطر برای اقتصاد آمریکا

در گزارش اخیر شورای مذکور آمده که یافته های مصاحبه با ۷۰۰ دانش آموز مسلمان مدارس ایالت کالیفرنیا نشان دهنده سطح بالای آزار، مزاحمت و تبعیض دینی به دست همکلاسی ها، بزرگسالان و معلمان است.

بر اساس یافته های این پژوهش، ۴۷.۱ درصد از مصاحبه شوندگان گفته اند که به دلیل مسلمان بودن هدف آزار و اذیت بوده اند. این نرخ سوء رفتار بیش از دو برابر میانگین ۲۰ درصدی در سراسر آمریکاست.

بیش از نیمی از پرسش شوندگان (۵۵.۷۳ درصد) معتقدند که در مدرسه به دلیل مسلمان بودن معذب بوده و احساس نا امنی می کنند. این رقم از سال ۲۰۱۳ که شورا سنجش اسلام هراسی را آغاز کرد، بی سابقه بوده است.

بر اساس این گزارش، تقریباً یک سوم (۳۰.۱۲ درصد) دانش آموزان محجبه گزارش کرده اند که پوشش آنها کشیده شده و یا از سرشان برداشته شده است.

همچنین یک سوم از داوطلبان شرکت در این نظرسنجی ابراز داشته اند که هدف مزاحمت سایبری بوده اند.

سازمان ملل متحد به تازگی با صدور قطعنامه ای ۱۵ مارس (۲۴ اسفند) را به عنوان روز جهانی مقابله با اسلام هراسی تعیین و نامگذاری کرده است.

irna.ir/xjJ7VH

**ادامه محکومیت اهانت به ساحت قرآن در سوئد

اقدام راسموس پالودن رهبر تندرو افراطی سوئدی- دانمارکی به سوزاندن قرآن کریم در ماه مبارک رمضان، موجی از خشم و انزجار مسلمانان را در مناطق مختلف دنیا، بویژه در سطح کشورهای اسلامی برانگیخت و اعتراضات زیادی را در خود سوئد نیز سبب شد که با خساراتی هم همراه بوده است.

از بازتاب گسترده هشدار رئیس جمهور به رژیم صهیونیستی تا زنگ خطر برای اقتصاد آمریکا

درهمین رابطه  وزارت امور خارجه عربستان سعودی با صدور بیانیه ای اهانت عمدی به قرآن کریم توسط افراطیون وتحریک احساسات عمومی علیه اسلام را محکوم کرد.

در این بیانیه  بر لزوم تلاش برای گسترش مبانی گفت‌وگوی تمدنها، مدارا و همزیستی ، نفی نفرت، افراط‌گرایی ومقابله با هرگونه اهانت به ادیان و مقدسات دینی تاکید شده است .

 وزارت امور خارجه عراق نیز ضمن احضار کاردار سفارت سوئد مراتب اعتراض خود را به قرآن سوزی و اهانت به کتاب مقدس مسلمانان به وی ابلاغ کرد.

 وزارت خارجه عراق همچنین این اقدام افراط گرایان را مغایر مبانی انسانیت (گوهر اصلی ادیان ) و ناقض اصل به رسمیت شناختن تمام ادیان در کنار یکدیگر عنوان کرده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه اردن هم ضمن محکوم کردن این رفتار ،آن را مغایر تمام ارزش‌ها و اصول دینی، مبانی حقوق بشر و آزادی‌های اساسی و مایه نفرت پراکنی و ترویج خشونت و تهدیدی علیه همزیستی مسالمت آمیز دانست .

 هیثم ابوالفول افزود: اشاعه و ترویج فرهنگ صلح و پذیرش آرا و افکار و عقاید  دیگران، افزایش آگاهی نسبت به ارزش‌های مشترک، ترویج مبانی ارزش‌های تسامح و مدارا، نفی افراط‌ گرایی و تعصب و نفرت پراکنی علیه ادیان و پیروان مذاهب، مسئولیت جمعی همه کشورهاست.

irna.ir/xjJ7YQ

**تعرض مجدد اشغالگران صهیونیست به مسجد الاقصی

نظامیان و شهرک نشینان اشغالگر صهیونیست امروز (دوشنبه) دوباره به مسجد الاقصی تعرض کرده و نمازگزاران فلسطینی را از این مسجد بیرون راندند.

از بازتاب گسترده هشدار رئیس جمهور به رژیم صهیونیستی تا زنگ خطر برای اقتصاد آمریکا

از صبح امروز شهرک‌نشینان صهیونیست به منظور برگزاری مراسم عید فصح یهودی، تحت تدابیر شدید امنیتی به مسجدالاقصی یورش برده‌اند.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، به دنبال تخلیه مسجدالاقصی از وجود فلسطینیان، شهرک‌نشینان اشغالگر صهیونیست به این مکان مقدس تعرض کردند.

شبکه ۷ تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز در این خصوص اعلام کرد: صدها شهرک‌نشین (صهیونیست) در دومین روز از عید یهودی پسح وارد مسجد الاقصی شدند.

هم اکنون شمار زیادی از نظامیان صهیونیست نیز در داخل مسجد الاقصی مستقر شده و آن را به پادگانی نظامی تبدیل کرده اند.

منابع فلسطینی اعلام کردند که در درگیری های بامداد امروز (دوشنبه) و یورش صهیونیست ها به مناطق مختلف کرانه باختری ۱۲ فلسطینی زخمی شدند.  

irna.ir/xjJ7Vw

**آغاز عملیات نظامی فرامرزی ترکیه در شمال عراق

باوجود مخالفت مقامات عراقی، ترکیه از آغاز عملیات نظامی فرامرزی با حضور نیروهای زمینی و هوایی علیه مواضع گروه تروریستی پ.ک.ک در شمال عراق خبر داد.

از بازتاب گسترده هشدار رئیس جمهور به رژیم صهیونیستی تا زنگ خطر برای اقتصاد آمریکا

«خلوصی آکار» وزیر دفاع ترکیه بامداد امروز اعلام کرد که عملیات نظامی فرامرزی این کشور با حضور نیروهای زمینی و هوایی علیه مواضع "پ.ک.ک" در شمال عراق آغاز شده است.

وزیر دفاع ترکیه افزود: در این عملیات نظامی، تیم‌های کماندویی و نیروهای ویژه ارتش ترکیه با پشتیبانی پهپادها، بالگردهای تهاجمی و توپخانه شرکت دارند.

به گفته وی، نیروهای ترکیه توانسته‌اند تعدادی از پناهگاه‌ها، انبارهای مهمات، مراکز فرماندهی حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک) را در ارتفاعات کوه متین و مناطق مرزی زاپ و آواشین باسیان هدف قرار دهند.

آکار گفت: عملیات ارتش ترکیه در بامداد امروز پس از آن آغاز شد که دولت ترکیه مطلع شد که گروه تروریستی پ.ک.ک قصد دارد یک حمله بزرگ را آغاز کند.

ترکیه شامگاه یکشنبه دست کم با ۱۰ فروند بالگرد به مناطق مختلف استان «دهوک» در اقلیم کردستان عراق حمله کرد.

این حملات ترکیه همزمان با سفر "مسرور بارزانی" نخست وزیر اقلیم کردستان عراق به آنکارا انجام شد.

"احمد عبدالساده" فعال رسانه‌ای عراق در توئیتی نوشت: عملیات گسترده نظامی ترکیه در شمال عراق دو روز بعد از نشست اردوغان با مسرور بارزانی انجام گرفته است.

وی افزود: این عملیات با هماهنگی  اردوغان و بارزانی انجام گرفته که کمی قبل از آن تیپ ۷۸ حشد شعبی در نینوا مورد هدف قرار گرفته بود. 

«مسرور بارزانی» نخست وزیر اقلیم کردستان عراق جمعه گذشته برای دیدار و گفت وگو با مقام های آنکارا از جمله «رجب طیب اردوغان» به ترکیه سفر کرد.

irna.ir/xjJ7Yc

**داعش یک زیارتگاه را در دیاله عراق منفجر کرد

برخی منابع محلی امروز (دوشنبه) اعلام کردند که گروه تروریستی - تکفیری داعش در جنایت تازه یک مکان مذهبی و زیارتگاه را در استان دیاله عراق منفجر کرد.

از بازتاب گسترده هشدار رئیس جمهور به رژیم صهیونیستی تا زنگ خطر برای اقتصاد آمریکا

کانال «صابرین نیوز» وابسته به گروه مقاومت عراق در این باره خبر داد که داعش در منطقه «العباره» استان دیاله نزدیک منطقه «سید شعبان» واقع در شرق عراق یک مرقد دینی را منفجر کرد.

این رسانه جزییات بیشتری منتشر نکرده است.

مقام های رسمی نیز تاکنون واکنشی به این خبر نشان نداده اند.

گروه تروریستی - تکفیری داعش که از سال ۲۰۱۴ تا سال ۲۰۱۷ به مدت بیش از ۳.۵ سال یک سوم خاک عراق را در اشغال داشت، جنایت های بی شماری علیه شهروندان عادی و مقدسات دینی و مذهبی مردم این کشور انجام داده بود.

irna.ir/xjJ7YJ

**تورم در آمریکا؛ فریاد جمهوری‌خواهان بر سر دولت دموکرات

تورم که اکنون به موضوع مهم سیاست داخلی آمریکا بدل و جو بایدن، رئیس‌جمهوری دموکرات آمریکا را در ماه‌های پیشرو انتخابات میان دوره‌ای کنگره تحت فشار قرارداده و جمهوریخواهان از آن بعنوان حربه سیاسی قدرتمند علیه دولت وی به کار برده و به گفته تحلیلگران آن را در همه جا فریاد می زنند.

از بازتاب گسترده هشدار رئیس جمهور به رژیم صهیونیستی تا زنگ خطر برای اقتصاد آمریکا

تورم در آمریکا حتی تا پیش  از آغاز جنگ در اوکراین، به علت  افزایش قیمت‌ها، بالا رفتن میزان مصرف و خرید و از سوی دیگر کمبود عرضه کالا به بازار به‌دلیل اختلال در حمل‌ونقل داخلی و بین‌المللی، به طرز بی سابقه ای طی  چهار دهه گذشته، افزایشی شده بود.

وقوع جنگ در اوکراین کار را به مراتب برای دولت بایدن که در تقلای رفع این معضل داخلی است، دشوارتر ساخته، حال با واکنش های تند حزب رقیب مواجه است، حزبی که به گفته کارشناسان و تحلیلگران داخلی در آمریکا، امکان مسلط شدن در انتخابات پیش روی میاندوره ای کنگره را دارد.

تحلیلگران می گویند جمهوریخواهان تلاش دارند تا با بهره گیری از این موضوع بعنوان یک  ابزار سیاسی، افکار عمومی و رای دهندگان آمریکایی را برای این انتخابات تحت تاثیر قرار دهند و راه را برای پیروزی و کسب اکثریت در دو مجلس نمایندگان و سنا در انتخابات میان دوره ای آمریکا(هفدهم آبان ۱۴۰۱) هموار سازنند.

irna.ir/xjJ7Qy

**سفیر جدید امریکا در عراق وارد بغداد شد

پایگاه خبری بغداد تایمز خبر داد، الینا رومانوفسکی سفیر جدید امریکا در عراق وارد بغداد شده است.

از بازتاب گسترده هشدار رئیس جمهور به رژیم صهیونیستی تا زنگ خطر برای اقتصاد آمریکا

رومانوفسکی از سال ۲۰۱۹ ، بعد از کسب تایید مجلس سنا، سفیر آمریکا در کویت بوده است. وی اهل ایالت ایلینوی آمریکاست و پدر و مادرش هر دو مهاجر هستند؛ پدرش از لهستان و مادرش از کاناداست.

رومانوفسکی مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشته روابط بین الملل و همچنین مدرک لیسانس خود را از دانشگاه شیکاگو دریافت کرده است.

از نکات جالب این انتصاب این است که سفیر جدید آمریکا در عراق در دانشگاه تل آویو در اسرائیل تحصیل کرده است و به زبان های فرانسوی، عربی و عبری صحبت می کند.

irna.ir/xjJ7Rr

**تاثیر جنگ اوکراین بر انتخابات فرانسه

بنیاد کارنگی اروپا با بررسی چگونگی تاثیر جنگ اوکراین بر انتخابات فرانسه، این مساله را نه تنها موثر بر تحولات فرانسه بلکه تکان دهنده برای افکار عمومی این کشور می داند.

از بازتاب گسترده هشدار رئیس جمهور به رژیم صهیونیستی تا زنگ خطر برای اقتصاد آمریکا

موسسه کارنگی اروپا در گزارشی با استناد به یک نظر سنجی در اوایل ماه آوریل نوشت که ۸۷ درصد فرانسوی ها در مورد جنگ اوکراین ابراز نگرانی کردند در حالیکه در یک نظر سنجی دیگر در اواسط ماه مارس حدود یک سوم باور دارند که بحران اوکراین بر تصمیم آنها در انتخابات ریاست جمهوری فرانسه تاثیر خواهد گذاشت.

به نوشته این اندیشکده، در ابتدا بسیاری انتظار داشتند که وضعیت ژئوپلیتیکی به نفع امانوئل مکرون رییس جمهوری فرانسه باشد. این اعتقاد وجود دارد که مقام و تجربه مکرون در مواقع بحران و اضطراب، اطمینان بخش است. اکثریت رای دهندگان (۵۹ درصد) در این نظرسنجی، وی را در مواجهه با این بحران "توانمند" می دانند اما چنین مساله ای در مورد نامزدهای دیگر صدق نمی کند.

چندین نفر از نامزدهای ریاست جمهوری فرانسه مانند مارین لوپن از راست افراطی و اریک زمور یا ژان لوک ملانشون از چپ افراطی در گذشته موضع طرفداری از روسیه را داشتند.

بنیاد کارنگی اروپا در ادامه با اشاره به رقابت مکرون با لوپن در روز ۲۴ آوریل (۴ اردیبهشت) در دور دوم، افزود: "ظاهراً لوپن علیرغم نزدیکی طولانی مدت سیاسی، ایدئولوژیکی و مالی خود با کاخ کرملین تحت تاثیر جنگ روسیه در اوکراین قرار نگرفته است. واقعیت این است که رای دهندگان به ندرت بر اساس ملاحظات سیاست خارجی رای خود را به صندوق می اندازند. با اینحال بحران اوکراین در میان سه مشغله فعلی رای دهندگان فرانسوی قرار دارد، اما اولین مورد نیست (اولین مورد قدرت خرید است) و در واقع برجستگی آن در هفته های گذشته کاهش یافته است. مهم‌تر از آن، به نظر می‌رسد که نگرانی‌های رای‌دهندگان نسبت به جنگ بیشتر به پیامدهای اقتصادی آن مربوط می‌شود تا تشدید هسته ای یا قاره ای. "

irna.ir/xjJ7Wh

**سازمان ملل از طالبان خواستار پایبندی به معاهدات بین‌المللی شد

ریچارد بنت گزارشگر ویژه شواری حقوق بشر سازمان ملل متحد در افغانستان از طالبان خواست که به معاهدات جهانی پایبند بماند و این به سود حکومت کنونی این کشور است.

از بازتاب گسترده هشدار رئیس جمهور به رژیم صهیونیستی تا زنگ خطر برای اقتصاد آمریکا

بنت گزارشگر ویژه سازمان ملل در گفت وگوی ویژه با شبکه طلوع نیوز، متعهد بودن طالبان به معاهدات بین المللی را مهم و به سود افغانستان خواند.

وی در ادامه از برنامه خود برای سفر به افغانستان گفت و اعلام کرد که در سفرش به موارد نقض حقوق بشر به گونه جدی خواهد پرداخت.

بنت در ادامه افزود که ادعاهای شکنجه، ناپدید شدن ها و بازداشت‌ها در افغانستان از جمله قتل کارمندان دولت پیشین را از نزدیک بررسی خواهد کرد و یافته هایش را با سازمان ملل متحد به اشتراک خواهد گذاشت.

وی در این گفت وگوی ویژه همچنین از بسته ماندن مدارس دختران در افغانستان اظهار نگرانی کرد و گفت؛ برای از میان برداشتن چنین چالش هایی با مسؤولان طالبان گفت وگو خواهد کرد.

irna.ir/xjJ7jq

**دیدار سفیر ایران در کابل با رئیس حزب اسلامی افغانستان

دفتر رسانه ای حزب اسلامی افغانستان اعلام کرد که رهبر این حزب طی دیدار با بهادر امینیان سفیر جمهوری اسلامی ایران در کابل در مورد موضوعات مختلف گفت وگو کرده است.

از بازتاب گسترده هشدار رئیس جمهور به رژیم صهیونیستی تا زنگ خطر برای اقتصاد آمریکا

گلبدین حکمتیار رهبر این حزب امروز با بهادر امینیان سفیر جمهوری اسلامی ایران در کابل در مورد موضوعات سیاسی، اجتماعی و مسایل مربوط به مهاجرین افغان در ایران مذاکره و گفت وگو کرد.

حکمتیار سال گذشته و پیش از سقوط کابل از طالبان خواسته بود تا با حزبش برای پایان به بحران افغانستان یک ائتلاف تشکیل دهد.

رئیس حزب اسلامی افغانستان گفته بود که طالبان و حزب اسلامی منافع و ارزش‌های مشترک دارند، بنابراین با ائتلاف برای پایه گذاری یک نظام اسلامی به طور مشترک فعالیت‌های سیاسی خودشان را آغاز کنند.

irna.ir/xjJ6Yd

**اوکراین:بمباران لویو ۶ کشته بر جای گذاشت

مقامات محلی اوکراینی اعلام کردند که دست کم ۶ تن در حملات موشکی روسیه به شهر لویو در غرب اوکراین کشته شدند.

از بازتاب گسترده هشدار رئیس جمهور به رژیم صهیونیستی تا زنگ خطر برای اقتصاد آمریکا

ماکسیم کوزیتسکی فرماندار لویو امروز دوشنبه با اعلام این خبر افزود که شلیک ۵ موشک پرقدرت روسیه به سمت لویو ۸ تن را نیز زخمی کرده است.

این یک حمله بی سابقه به شهر لویو در ۶۵  کیلومتری مرز با لهستان است که تا کنون از زمان آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین در ۲۴ فوریه (۵ اسفند) از حملات نظامی در امان مانده بود.

کوزیتسکی مدعی است که در میان تلفات ناشی از این حمله مرگبار، یک کودک نیز جان باخته است.

پاولو کیریلنکو فرماندار دونتسک نیز اعلام کرد که در حملات روز دوشنبه به شهرهای مارینکا و نووپول در غرب دونتسک دو نفر کشته و چهار نفر زخمی شدند و یک کارخانه تسلیحات در کی یف هدف قرار گرفت.

در خارکیف دومین شهر بزرگ اوکراین، بر اثر مجموعه حملاتی در ۲۰ کیلومتری مرز با روسیه دست کم ۵ تن کشته و ۲۰ نفر زخمی شدند.

خبرگزاری تاس به نقل از وزارت دفاع روسیه گزارش کرد که چهار انبار تسلیحات و تجهیزات نظامی در اوکراین را شب گذشته با موشک‌های اسکندر منهدم کرده است. طبق اعلام این وزارتخانه، نیروهای روسیه در مجموع ۳۱۵ هدف اوکراینی را در طول شبانه روز هدف قرار دادند.

irna.ir/xjJ82b

**درخواست کره جنوبی از کره شمالی برای ازسرگیری مذاکرات

دولت کره جنوبی یک روز پس از انتشار گزارش آخرین آزمایش سلاح های کره شمالی بار دیگر خواستار توقف تنش های فزاینده و بازگشت به میز مذاکرات از سوی پیونگ یانگ شد.

از بازتاب گسترده هشدار رئیس جمهور به رژیم صهیونیستی تا زنگ خطر برای اقتصاد آمریکا

ارتش کره جنوبی دیروز اعلام کرد کره شمالی روز شنبه ۲ پرتابه موشکی را به سوی دریای شرق پرتاب کرده است. رسانه های دولتی کره شمالی نیز پیش‌تر گزارش کرده بودند یک سلاح راهنمایی شونده تاکتیکی جدید را با موفقیت آزمایش کردند که موجب بهبود کارایی عملیات هسته ای تاکتیکی خواهد شد. 

«شا دوک شول» سخنگوی وزارت اتحاد کره جنوبی در مصاحبه رسانه‌ای گفت: «کره شمالی باید فورا فعالیت‌هایش را که موجب افزایش تنش در شبه جزیره کره  و بی‌ثباتی در شرایط سیاسی منطقه‌ای می شود متوقف کند. ما بار دیگر کره شمالی را به بازگشت به میز مذاکرات برای صلح و آرامش ترغیب می کنیم.» 

وی در ادامه سخنانش افزود: این وزارتخانه که امور داخلی کره را مدیریت می کند از نزدیک اقدامات کره شمالی را دنبال می کند و هرگونه تلاشی را برای مدیریت شرایط انجام می دهد. دو کشور کره شمالی و جنوبی تماس های تلفنی از طریق خطوط اضطراری را امروز دوشنبه مانند قبل انجام دادند. 

آخرین آزمایش موشکی کره شمالی، سیزدهمین شلیک پرتابه سال جاری و نخستین شلیک از زمان آزمایش موشک قاره پیمای بالستیکی «هواسونگ ۱۷» در ماه گذشته می باشد. این آزمایش همچنین پیش از شروع عملیات مشترک آزمایشی ارتش کره جنوبی و آمریکا انجام شد.

irna.ir/xjJ7Rg

**ادعای انگلیس: مقاومت در ماریوپول، پیشروی روسیه در سایر مناطق اوکراین را کُند کرده است

در تازه‌ترین ارزیابی وزارت دفاع انگلیس ادعا شده است که مقاومت هماهنگ اوکراین پیشروی روسیه را در مناطق دیگر کُند کرده است.

از بازتاب گسترده هشدار رئیس جمهور به رژیم صهیونیستی تا زنگ خطر برای اقتصاد آمریکا

وزارت دفاع انگلیس در بیانیه‌ای که روز دوشنبه منتشر شد افزود: تلاش روسیه برای تصرف ماریوپل هزینه قابل توجهی را برای ساکنان آن به همراه داشته است. مناطق وسیعی از زیرساخت های شهر ویران و مردم متحمل تلفات قابل توجهی شده اند.

این بیانیه می‌افزاید: هدف قرار دادن مناطق پرجمعیت در ماریوپل، با رویکرد روسیه علیه چچن در سال ۱۹۹۹میلادی همسو است و علیرغم ادعای ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ وزارت دفاع این کشور مبنی بر این است که روسیه نه به شهرها حمله و نه جمعیت اوکراین را تهدید خواهد کرد.

بیش از یک ماه از آغاز عملیات ویژه روسیه در اوکراین می‌گذرد؛ سیل واکنش‌های جهانی به این رویداد همچنان ادامه دارد و فشارهای دیپلماتیک و تهدیدها و تحریم‌های بین‌المللی علیه روسیه در حال افزایش است.

تنش‌های مرزی میان روسیه و اوکراین به تازگی به دنبال افزایش تحرکات نظامی مسکو در حالی با فشار و نفوذ غرب تشدید شده که کاخ کرملین بارها اعلام کرده است که این فعالیت‌هایش در مسیر تامین امنیت ملی روسیه و در خاک این کشور بوده و تهدیدی برای هیچ کشوری محسوب نمی‌شود.

irna.ir/xjJ7Xy

**اولین مرگ‌های کرونایی در شانگهای چین از زمان تشدید بیماری

سه فرد مسن مبتلا به کووید-۱۹ در شانگهای چین بر اثر این بیماری جان خود را از دست دادند که نخستین مورد اعلام مرگ ناشی از کرونا در این شهر است.

از بازتاب گسترده هشدار رئیس جمهور به رژیم صهیونیستی تا زنگ خطر برای اقتصاد آمریکا

«وو کیانیو» یک مقام بهداشتی شانگهای گفت که این سه نفر ۸۹ و ۹۱ سال سن داشتند و هیچ یک واکسن کووید – ۱۹ نزده بودند، ضمن اینکه به بیماری های زمینه ای جدی همچون دیابت، فشار خون بالا و عوارض آنفارکتوس مغزی مبتلا بودند.

وی تاکید کرد که شرایط این افراد پس از پذیرش در بیمارستان، رو به وخامت گذاشت و علت مستقیم مرگشان، بیماری های زمینه ای بوده است.

براساس این گزارش، از ۲۶ فوریه (۷ اسفند ۱۴۰۰) تا دیروز (۲۸ فروردین)، ۲۴ هزار و ۵۲۹ مورد ابتلا به کووید – ۱۹ در شانگهای گزارش شد که از این تعداد ۴ هزار و ۶۷۵ نفر از بیمارستان مرخص شدند و ۱۹ هزار و ۸۵۱ نفر همچنان بستری هستند.
تا روز جمعه، نزدیک به ۳.۶ میلیون تن از ساکنان شانگهای که ۶۰ سال یا بیشتر سن داشتند، واکسیناسیون کامل را انجام دادند و نرخ واکسیناسیون در این شهر ۶۲ درصد گزارش شده است. همچنین ۲.۱۸ میلیون نفر از این افراد دُزهای تقویتی را دریافت کرده اند.

«وو جینگلی» مدیر کمیسیون بهداشت شهرداری شانگهای گفت که بررسی ها نشان داده است سویه اومیکرون، خطری قابل توجه را متوجه افراد مسن به ویژه کسانی که واکسن نزده اند و بیماری های حاد زمینه ای دارند، می کند.

وی یادآور شد که واکسیناسیون به طور کامل روند انتقال ویروس را متوقف  نمی کند، اما در جلوگیری از بیماری حاد و مرگ بسیار موثر است.

مقام های بهداشتی شانگهای اعلام کردند موارد ابتلای روزانه به بیماری در این شهر با ۲ هزار و ۴۱۷ مورد تائید شده محلی و ۱۹ هزار و ۸۳۱ ناقل محلی بدون علامت، همچنان رقم بالایی است.

irna.ir/xjJ7XV

**فشارها بر بایدن برای دیدار از اوکراین افزایش یافت

هیل نوشت: به دنبال اعلام دولت آمریکا درباره بررسی اعزام یک مقام ارشد این کشور به اوکراین، فشارها بر بایدن برای دیدار از اوکراین افزایش یافته است.

از بازتاب گسترده هشدار رئیس جمهور به رژیم صهیونیستی تا زنگ خطر برای اقتصاد آمریکا

این رسانه افزود: ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور و دیمترو کولِبا وزیر خارجه اوکراین روز یکشنبه نسبت به دیدار بایدن از اوکراین ابراز تمایل کردند.

پیشتر در اوایل ماه جاری میلادی نیز بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس به اوکراین سفر کرده بود.

زلنسکی در برنامه «وضعیت اتحادیه» شبکه خبری سی ان ان گفت انتظار دارد رئیس جمهوری آمریکا نیز مانند جانسون از کشورش دیدار کند.

زلنسکی گفت بایدن رئیس جمهوری آمریکا است و به همین دلیل باید خودش به اوکراین بیاید و اوضاع را نظاره کند.

کولبا نیز گفته است دیدار بایدن حاوی پیام مهمی برای حمایت از ما خواهد بود.

وی در مصاحبه با  شبکه سی بی اس آمریکا خاطرنشان کرد دیدار رئیسان جمهوری آمریکا و اوکراین می تواند راه را برای تامین بیشتر سلاح و مذاکره درباره یافتن راه حلی سیاسی برای پایان دادن به درگیری ها هموار کند.  

اما دولت بایدن اشاره کرده که اعزام بایدن به اوکراین در دستور کار نیست. جن ساکی سخنگوی مطبوعاتی کاخ سفید این هفته گفت بایدن آماده است به اوکراین برود اما ما رئیس جمهور را به این کشور نمی فرستیم.

هیل نوشت: این رسانه نتوانسته با کاخ سفید برای اظهارنظر درباره تازه ترین مواضع رهبران اوکراینی درباره سفر بایدن به کشورشان ارتباط برقرار کند.

irna.ir/xjJ7TC

**زنگ خطر برای اقتصاد آمریکا

اقتصاددانان با توجه به تورم بی سابقه در آمریکا، بر این باور هستند که زنگ خطر برای اقتصاد این کشور به صدا در آمده و این امر می تواند به قیمت شکست دموکرات‌ها در انتخابات میان دوره‌ای پیش رو تمام شود.

از بازتاب گسترده هشدار رئیس جمهور به رژیم صهیونیستی تا زنگ خطر برای اقتصاد آمریکا

زنگ خطر برای اقتصاد ایالات متحده به صدا درآمده است.

تارنمای این رادیو در گزارش خود آورده است: در پی افزایش شدید نرخ بهره از سوی بانک مرکزی آمریکا (فدرال رزرو) با هدف مقابله با تورم بی سابقه در ۴۰ سال گذشته، بسیاری از اقتصاددانان بر این باور هستند که رکود اقتصادی در آمریکا دور از انتظار نیست.

به باور ناظران از آنجا که کارفرمایان با هدف استخدام نیروی کار در شرایط کمبود کارگر، دستمزدها را افزایش می دهند، تورم بیشتر از آنچه که فدرال رزرو در نظر داشت (نرخ تورمی مدنظر بانک مرکزی آمریکا ۲ درصد است)، افزایش یافته است.   

«متیو لوزتی» اقتصاددان معتقد است که فدرال رزرو چاره ای جز فشار بیشتر و بالابردن نرخ بهره ندارد. وی پیش‌بینی کرد که این افزایش تهاجمی نرخ‌ها، اقتصاد آمریکا را تا اواخر سال آینده وارد رکود خواهد کرد.

این اقتصاددان ارشد آمریکایی "دویچه بانک" می‌گوید: «احتمالا با توجه به شتابی که به ‌ویژه در بازار کار شاهد آن بوده‌ایم، صحبت درباره رکود در این مقطع تعجب‌آور باشد. اما باید تاکید کرد که ما رشد بسیار قوی تورمی داریم.

رادیو ملی آمریکا در ادامه گزارش خود با بیان اینکه سایر اقتصاددانان نیز نسبت به وضعیت کنونی دچار سردرگمی شده اند، نوشت: اقتصاددانان وال استریت ژورنال احتمال رکود در ۱۲ ماه آینده سال را ۲۸ درصد اعلام کرده اند که این میزان نسبت به سال گذشته ۱۳ درصد افزایش داشت.

فدرال رزرو سال گذشته معتقد بود که ریشه اولیه تورم در پی همه گیری کووید-۱۹ به دلیل انفصال در زنجیره تامین است و این مشکل پس از کاهش همه گیری، خود به خود حل می شود. اما با کاهش گسترش ویروس، آمریکا همچنان شاهد افزایش قیمت ها است.

بر اساس داده‌های روز سه‌شنبه هفته گذشته، قیمت‌ها برای مصرف‌کننده در ماه مارس (اسفند و فروردین) ۸.۵ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است که شدیدترین نرخ تورم از دسامبر ۱۹۸۱ تاکنون بشمار می رود.

به عقیده تحلیلگران، تسهیل عرضه بیش از آنچه که بسیاری از اقتصاددانان فکر می کردند زمان می برد ضمن آنکه حمله روسیه به اوکراین بر این اختلال افزوده و صادرات مواد غذایی و انرژی را به خطر انداخته است.

لذا تحلیلگران نگران هستند که بالاماندن تورم به تقاضا برای دستمزد بیشتر بینجامد؛ موضوعی که دلیل تورم بالای دهه ۷۰ میلادی در آمریکا شد.  

irna.ir/xjJ7TW

**وقوع انفجار در استانبول

منابع خبری از وقوع انفجار در منطقه «بی‌اوغلو» شهر استانبول خبر دادند.

از بازتاب گسترده هشدار رئیس جمهور به رژیم صهیونیستی تا زنگ خطر برای اقتصاد آمریکا

صبح امروز (دوشنبه) انفجاری مهیب منطقه «بی‌اوغلو» در شهر استانبول را لرزاند.

منابع خبری ترکیه گزارش دادند که به دنبال وقوع این انفجار، یک ساختمان در منطقه بی‌اوغلو تخلیه شده است.

تا این ساعت گزارش و اطلاعات دقیقی درباره تلفات احتمالی ناشی از وقوع این انفجار و خسارت های وارده منتشر نشده است.

 irna.ir/xjJ7T5

**شمار کشته‌شدگان حمله هوایی پاکستان به دو ولایت افغانستان به ۴۷ نفر رسید

مقام‌های رسمی افغانستان اعلام کردند، آمار کشته‌شدگان حمله هوایی پاکستان و ولایت های «خوست» و «کنر» واقع در شرق این کشور به ۴۷ نفر افزایش یافت.

از بازتاب گسترده هشدار رئیس جمهور به رژیم صهیونیستی تا زنگ خطر برای اقتصاد آمریکا

«شبیر احمد عثمانی» مدیر اطلاعات و فرهنگ ولایت خوست در گفت و گو با خبرنگاران گفت در حمله هوایی نیروهای پاکستانی نزدیک «دوراند» در ولایت خوست ۴۱ نفر کشته و ۲۲ نفر مجروح شدند. ۲ مقام رسمی دیگر افغان نیز این آمار را تائید کردند. 

همچنین یک مقام رسمی دیگر افغان نیز اعلام کرد، روز شنبه ۶ نفر در ولایت کنر کشته شدند. 

بدین ترتیب آمار کشته‌شدگان  در مجموع تا کنون به ۴۷ نفر رسیده است.

irna.ir/xjJ7Q6

**استراتژیست ارشد ترامپ: بایدن را استیضاح می کنیم

یکی از مقام های ارشد دولت دونالد ترامپ وعده داد که جمهوریخواهان در صورت پیروزی در انتخابات آتی کنگره، رئیس جمهوری دموکرات آمریکا را استیضاح خواهند کرد.

از بازتاب گسترده هشدار رئیس جمهور به رژیم صهیونیستی تا زنگ خطر برای اقتصاد آمریکا

استیو بنن استراتژیست ارشد دولت ترامپ در گفت و گو با شبکه انگلیسی اسکای نیوز ضمن طرح این ادعا که اطلاعات لپ تاپ هانتر فرزند رئیس جمهوری کنونی آمریکا جاسوسی چین از وی را ثابت می کند، گفت: پس از آنکه در انتخابات میاندوره ای کنگره (نوامبر ۲۰۲۲/میانه پائیز امسال) مجلس نمایندگان را فتح کردیم، بایدن استیضاح خواهد شد.

وی افزود که اگر جمهوریخواهان کنگره را پس بگیرند بر اساس اطلاعات لپ تاپ هانتر، بایدن را استیضاح خواهند کرد.

بنن در مورد احتمال نامزدی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا گفت: به نظرم از سخنرانی های مشخص است که قطعاً داوطلب شرکت در انتخابات خواهد شد. ترامپ شرکت می کند و پیروز خواهد شد.

این استراتژیست ارشد دولت ترامپ در زمینه استیضاح بایدن گفت: اطلاعات (هانتر) نشان می دهد که حزب کمونیست چین و دیگر کشورها از جمله اوکراین به اطلاعات بایدن دسترسی داشته اند. بینندگان شما از میزان جزئیات فساد خانواده تبهکار بایدن شوکه خواهند شد.

irna.ir/xjJ7S2

**تسلیحات اتمی گزینه احتمالی مسکو در جنگ با اوکراین است

«نینا خروشچوف» نوه رهبر فقید شوروی سابق نسبت به استفاده روسیه از تسلیحات هسته ای در اوکراین هشدار داد و آن را از گزینه های احتمالی مسکو برای پیروزی در این جنگ دانست.

از بازتاب گسترده هشدار رئیس جمهور به رژیم صهیونیستی تا زنگ خطر برای اقتصاد آمریکا

«نینا خروشچوف» نوه «نیکیتا خروشچوف» از رهبران شوروی سابق و استاد روابط بین‌الملل در "نیواسکول" (یک دانشگاه خصوصی در آمریکا) نیویورک نسبت به استفاده «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه از تسلیحات هسته ای تاکتیکی برای اعلام پیروزی در اوکراین ابراز نگرانی کرد.  

وی در گفت‌وگو با نیوزویک افزود: از آنجا که تاکنون پرسش های بسیاری بر سر اینکه روسیه تا چه زمان به همین منوال برای رسیدن به پیروزی در اوکراین پیش می رود، مطرح شده و سلاح‌های هسته‌ای بخشی از گفت‌وگوی هر دو طرف روس و غرب بوده است، گزینه استفاده از تسلیحات اتمی  تاکتیکی به طور بالقوه‌ای قابل تصور است. وی در عین حال تاکید کرد که اظهاراتش پیش بینی نیستند ولی یکی از گزینه های محتمل روس هاست.

وی پیشتر به "بی‌بی‌سی" گفته بود که جنگ اوکراین همان جنگی است که پوتین قصد دارد به هر قیمتی در آن پیروز شود.

خروشچوف این بار نیز در مصاحبه اش خاطرنشان کرد: چنانچه پوتین قصد پیروزی داشته باشد احتمالا به استفاده از سلاح‌های هسته‌ای تاکتیکی نیاز داشته باشد.

اندکی قبل از آغاز حمله روسیه به اوکراین، پوتین به کشورهای غربی هشدار داد که از مداخله در این جنگ دوری کنند و همزمان نیروهای هسته‌ای خود را در حالت آماده‌باش قرار داده است. وی اخطار داد هر کشور مداخله جو در جنگ با اوکراین با پیامدهایی روبرو می شود که هرگز کسی آن را در تاریخ تجربه نکرده است.

به تازگی نیز رهبران روسیه فهرستی از دلایل مسکو برای استفاده از تسلیحات هسته ای در جنگ اوکراین را اعلام کردند.

«دیمیتری» مدودف رئیس‌جمهوری پیشین روسیه که اکنون به عنوان معاون رئیس شورای امنیت روسیه فعالیت می‌کند، ماه گذشته فهرستی ارائه کرد که براساس آن روسیه می‌تواند حق استفاده از زرادخانه هسته‌ای خود را داشته باشد، حتی علیه کشورهایی که فقط از سلاح‌های متعارف استفاده می‌کنند.

از سوی دیگر، «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهوری اوکراین اوایل این هفته اعلام کرد که جهان باید برای استفاده احتمالی روسیه از سلاح‌های شیمیایی یا هسته‌ای آماده باشد.

irna.ir/xjJ7PL

**ایتالیا: تلاش های دیپلماتیک غرب با پوتین بی نتیجه‌ بود

ماریو دراگی نخست وزیر ایتالیا گفت که تلاش های دیپلماتیک غرب برای متقاعد کردن ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه برای توقف جنگ در اوکراین، تاکنون هیچ دستاوردی نداشته است.

از بازتاب گسترده هشدار رئیس جمهور به رژیم صهیونیستی تا زنگ خطر برای اقتصاد آمریکا

دراگی در مصاحبه با روزنامه ایتالیایی "کوریر دلا سرا" گفت: من کم کم دارم فکر می کنم حق با آن افراد است که می گویند صحبت کردن با او (پوتین) بی فایده و فقط وقت تلف کردن است.

نخست وزیر ایتالیا در ادامه افزود، او همیشه احساس می‌کرد امانوئل ماکرون رئیس‌جمهوری فرانسه که در حال حاضر ریاست دوره‌ای اتحادیه اروپا را بر عهده دارد، درست می گوید که باید هر راه ممکن برای گفت‌وگو را آزمایش کرد اما من این تصور را دارم که وحشت جنگ با کشتار آن کاملاً مستقل از صحبت ها و تماس های تلفنی است.

دراگی در ادامه افزود: هدف پوتین تا کنون جستجوی صلح نبوده است، بلکه تلاش برای نابودی مقاومت اوکراین، اشغال کشور و سپردن آن به یک دولت دوست بوده است.

مانند بسیاری دیگر نخست وزیر ایتالیا در آغاز درگیری فکر می کرد که یک پیروزی سریع برای روس ها محتمل است اما وی بعد از گذشت یک ماه از جنگ گفت: پیروزی به دست نیامد و ما نمی دانیم که آیا هرگز خواهد آمد یا نه؟ مقاومت اوکراین قهرمانانه است.

اظهارات دراگی پس از آن بیان شد که ایتالیا اعلام کرد سفارت اوکراین خود را از روز دوشنبه در کیف بازگشایی خواهد کرد.

"لوئیجی دی مایو" وزیر خارجه ایتالیا پیش از این از بازگشت سفیر این کشور در کی یف و بازگشایی سفارت ایتالیا خبر داده بود.

irna.ir/xjJ7js

**داعش اروپا را به از سرگیری حملات تهدید کرد

گروه تروریستی داعش با انتشار اطلاعیه ای از حامیان خود خواست تا با استفاده از فرصت موجود، حملات خود را در اروپا از سر بگیرند.

از بازتاب گسترده هشدار رئیس جمهور به رژیم صهیونیستی تا زنگ خطر برای اقتصاد آمریکا

داعش وعده گرفتن انتقام خون رهبر سابق خود را داد و از حامیان خود خواست؛ از جنگ در اوکراین برای انجام حملات در اروپا استفاده کنند.

داعش در صفحه خود در تلگرام اعلام کرد: ما با اتکال به خدا یک کمپین پربرکت برای انتقام از مرگ ابو ابراهیم القرشی و سخنگوی سابق این گروه اعلام می کنیم.

ابوعمر المهجیر سخنگوی جدید گروه تروریستی داعش در ادامه از حامیان خواست تا با استفاده از فرصت موجود، حملات خود را در اروپا از سر بگیرند.

وزارت دفاع آمریکا در ۱۴ بهمن از عملیات موفق یگان‌های ضدترور علیه مواضع شبه‌نظامیان استان ادلب در شمال غربی سوریه و در نزدیکی مرز ترکیه خبر داد.

در پی این عملیات، جو بایدن رئیس جمهوری ایالت متحده نیز با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که ابراهیم الهاشمی القرشی رهبر داعش (دولت اسلامی) در یورش کماندوهای آمریکایی کشته شده است.

۲۵ روز بعد از عملیات ویژه آمریکا، داعش ۱۹ اسفند با انتشار یک پیام صوتی، مرگ رهبر پیشین خود، ابراهیم الهاشمی القرشی را تأیید کرد.

irna.ir/xjJ7jz

**جانسون در گرداب بحران قانونی

بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس به دلیل نقض قانون، فریب پارلمان و نادیده گرفتن اصول رفتاری، در یک بحران جدی قانونی قرار دارد و افکار عمومی در این کشور به طور فزاینده‌ای خواستار کناره‌گیری او از قدرت هستند.

از بازتاب گسترده هشدار رئیس جمهور به رژیم صهیونیستی تا زنگ خطر برای اقتصاد آمریکا

جانسون نخستین رهبر انگلیس است که به دلیل نقض قانون جریمه شده و تلاش‌های او طی هفته گذشته برای عادی جلوه دادن شرایط چندان کارگر نبوده است. او به دلیل برگزاری جشن تولد در ساختمان دفتر نخست وزیری و نقض محدودیت‌های کرونایی که از آن به عنوان پارتی‌گیت یاد می‌شود، ۵۰ پوند جریمه شده است. اما گفته می‌شود که دست کم پنج جریمه دیگر در همین رابطه در راه است که در قیاس با مراسم پارتی‌گیت از اهمیت بالاتری برخوردار هستند.

لرد پیتر هنسی یک تاریخ‌شناس برجسته انگلیسی می‌گویند: ما در شدیدترین بحران قانون اساسی با یک نخست‌وزیر مواجه هستیم. وی در گفت‌وگو با شبکه بی‌بی‌سی افزود؛ زمانی که بوریس جانسون از سوی پلیس جریمه شد، او در دفتر خاطرات خود اینگونه نوشته است «سه‌شنبه ۱۲ آوریل ۲۰۲۲ برای همیشه به‌عنوان یک روز تاریک برای عموم مردم و در عرصه سیاست در خاطره خواهد ماند».

این تاریخ شناسی انگلیسی با بیان اینکه بوریس جانسون به یک افتضاح بزرگ در عصر معاصر تبدیل شده است افزود: نخست وزیر جایگاه خود را در تاریخ بریتانیا به عنوان اولین رهبر قانون شکن تثبیت کرده است.

هنسی ادامه داد که جانسون موقعیت خود را به "زمین بازی ماجراجویی برای غرور خودشیفته" تبدیل کرده است. وی نخست‌وزیرانگلیس را متهم کرد که «قانون را زیر پا گذاشته، پارلمان را گمراه کرده و در واقع قوانین وزارتی را پاره کرده است» در حالی که «باید نگهبان قانون باشد».

انتظار می رود که نخست وزیر انگلیس فردا (سه‌شنبه) پس از پایان تعطیلات عید پاک و بازگشایی پارلمان، از سوی نمایندگان مجلس تحت فشار قرار گیرد. احزاب مخالف او را به گمراه کردن مجلس عوام متهم کرده و خواستار کناره‌گیری او از قدرت هستند.

جانسون ضمن عذرخواهی از مردم گفته که حاضر به کناره‌گیری از قدرت نیست. اما لرد هنسی می‌گوید که تصمیم نخست وزیر در این زمینه نشان دهنده "بی احترامی کامل و مطلق او نسبت به کنوانسیون های قانون اساسی" است.

این تاریخ شناس برجسته انگلیسی تصریح کرد که بوریس جانسون بدون شک یک رهبر «سرکش» است که شایسته رهبری کشور، حکومت بر مردم و عضویت در پارلمان نیست. وی افزود: «نمی‌توانم روزی را به یاد بیاورم که نسبت به نقض قانون بیشتر ترسیده باشم.» لرد هنسی هشدار داد که اگر جانسون از مقام خود کناره‌گیری نکند و خود را در قبال قانون مستثنی بداند، کشور دچار هرج و مرج می‌شود.

irna.ir/xjJ84d

**پاپ در مراسم عید پاک به طور تلویحی از روسیه انتقاد کرد

پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک های جهان به طور تلویحی از روسیه به دلیل آنچه وی کشاندن پای اوکراین به جنگی «بی رحمانه و بی معنی» از سوی مسکو خواند، انتقاد کرد و از مقام های مربوطه خواست برای صلح تلاش کنند.

از بازتاب گسترده هشدار رئیس جمهور به رژیم صهیونیستی تا زنگ خطر برای اقتصاد آمریکا

فرانسیس ۸۵ ساله در مراسم عید پاک در میدان سن پیتر واتیکان سخن می گفت. این اولین مراسم عید پاک از سال ۲۰۱۹ بود که جمعیت اجازه داشتند در جریان آن، برای شنیدن موعظه های پاپ از زمان اعمال محدودیت های کرونایی در این میدان گردهم آیند.

فرانسیس بخش اعظم سخنرانی خود را به اوکراین اختصاص داد و شوک جنگی درگیر در اروپا را با شوک حواریون مقایسه کرد که انجیل می گوید حضرت عیسی رستاخیز کرده را مشاهده کردند.

پاپ گفت: چشمان ما در این عید پاک، نگاهی حاکی از ناباوری دارد. ما شاهد ریخته شدن خون های بسیار و خشونت های بیش از حدی بوده ایم. قلب ما نیز مملو از ترس و اضطراب است، زیرا بسیاری از برادارن و خواهران ما مجبور شده اند در جای امن پناه بگیرند تا از بمباران در امان باشند.

وی افزود: امید است که صلح برای اوکراین جنگ زده ببار آید که با خشونت و ویرانگری این جنگ بی رحمانه و بی معنی که به آن کشیده شده، آزموده شده است.

مسکو از عبارت عملیات ویژه نظامی برای اقدام خود استفاده کرده اما فرانسیس که قبلا این واژگان را رد کرده بود، بدون نام بردن از روسیه، آن را جنگ نامید و پیشتر نیز در مورد حمله روسیه از کلمات تهاجم و تجاوز غیرموجه استفاده کرده است.

پاپ ضمن تشکر از کشورهایی که پذیرای پناهجویان اوکراینی بوده اند، افزود: اجازه دهید برای صلح تصمیم گیری شود. باشد که قدرت نمایی به پایان رسد در شرایطی که مردم رنج می کشند.

وی پیشتر در ماه جاری در کشور مالت به طور تلویحی از ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه انتقاد کرد و گفت که یک فرمانروای قدرتمند به درگیری برای منافع ملی گرایانه دامن می زند.

فرانسیس بار دیگر شبح جنگ منتهی به درگیری هسته ای را مطرح کرد، مساله ای که وی چندین بار از زمان آغاز تهاجم روسیه به اوکراین از آن سخن گفته است.

وی گفت: لطفا اجازه ندهید به جنگ عادت کنیم. بیایید همه خودمان را از بالکن ها و خیابان هایمان متعهد به عجز و لابه برای صلح کنیم، باشد که رهبران کشورها، درخواست مردم برای صلح را بشنوند.

irna.ir/xjJ85S

**۲۰۰ هزار شهروند مسکو در معرض بیکار شدن هستند

شهردار مسکو اعلام کرد که دست کم ۲۰۰ هزار شغل در پایتخت روسیه به دلیل خروج یا توقف فعالیت شرکت‌های خارجی در پی حمله روسیه به اوکراین در خطر است.

از بازتاب گسترده هشدار رئیس جمهور به رژیم صهیونیستی تا زنگ خطر برای اقتصاد آمریکا

سرگی سوبیانین (Sergueï Sobianine) روز دوشنبه اعلام کرد: بر اساس برآوردهای ما حدد ۲۰۰ هزار نفر در این شهر در معرض خطر از دست دادن شغل هستند.

وی اضافه کرد: هفته گذشته طرح کمکی به مبلغ سه میلیارد و ۶۰۰ میلیون روبل ( معادل حدود ۳۸ میلیون یورو به نرخ فعلی) برای کمک به شهروندان مسکو که در معرض خطر اخراج هستند، تصویب شده است.

شهردار مسکو ادامه داد: این برنامه در درجه نخست مربوط به کارمندان شرکت‌های خارجی که به طور موقت فعالیت‌های خود را به حالت تعلیق درآورده‌اند یا تصمیم به ترک روسیه گرفته‌اند، اختصاص می‌یابد.

پیشتر نیز وزیران اقتصاد و دارایی روسیه در پیش‌بینی جدیدی درباره رشد اقتصادی این کشور اعلام کردند تولید ناخالص داخلی (GDP) در سال جاری به میزان بیش از ۱۰ درصد کاهش خواهد یافت.

بر اساس برآوردهای سازمان ملل متحد، از زمان آغاز جنگ روسیه با اوکراین در ۲۴ فوریه، بسیاری از کشورهای جهان تحریم‌های گسترده‌ای در حوزه‌های مالی علیه مسکو وضع کرده‌اند و این تحریم‌ها را به تدریج به بخش انرژی روسیه گسترش می‌دهند.

irna.ir/xjJ87b

**رئیس جمهور عراق توسعه همکاری‌های بغداد و تهران را با اهمیت دانست

رئیس جمهور عراق، امروز دوشنبه در دیدار پایانی سفیر ایران در بغداد، توسعه همکاری های کشورش با جمهوری اسلامی ایران در زمینه‌های مختلف را با اهمیت دانست و مورد تاکید قرار داد.

از بازتاب گسترده هشدار رئیس جمهور به رژیم صهیونیستی تا زنگ خطر برای اقتصاد آمریکا

«برهم صالح» رئیس جمهور عراق امروز (دوشنبه) در دیدار خداحافظی «ایرج مسجدی» سفیر سابق جمهوری اسلامی ایران در عراق که به مناسبت پایان ماموریتش در کاخ صلح بغداد برگزار شد، با اشاره به روابط عمیق دو کشور و همکاری‌های دوجانبه بین دو کشور و دو ملت دوست، افزود: کار بر روی توسعه این همکاری‌ها و سرمایه‌گذاری در زمینه‌های مختلف به گونه‌ای که منافع مشترک دو کشور را تامین کند، با اهمیت است.  

رئیس جمهور عراق در این دیدار از تلاش‌های «ایرج مسجدی» سفیر سابق ایران در عراق در دوران ماموریتش که برای توسعه روابط دو کشور انجام شد، قدردانی و برای وی در ماموریت کاری آینده‌اش آرزوی موفقیت  کرد.  
«ایرج مسجدی» سفیر پیشین ایران در بغداد نیز بر حمایت جمهوری اسلامی ایران از امنیت و ثبات عراق و توسعه و تحکیم روابط اقتصادی و اجتماعی که دو کشور و ملت همسایه را متحد می‌کند، تاکید کرد. 

ایرج مسجدی ۲۶ دی ۱۳۹۵ به عنوان سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق معرفی شد و کار خود را از اوایل فروردین ۱۳۹۶ در بغداد آغاز و تا  ۲۲ فروردین ۱۴۰۱ در این سمت انجام وظیفه کرد.  

با پایان ماموریت «ایرج مسجدی» سفیر ایران در عراق، «محمد کاظم آل صادق» معاون اول سفیر، جانشین وی در بغداد شد. 

محمد کاظم آل صادق سفیر جدید ایران در بغداد برای بسیاری از شخصیت‌های سیاسی، دینی و اجتماعی عراق شناخته شده است.  

irna.ir/xjJ875

**۲ نفر در مناطق تحت کنترل ارتش سوریه کشته شدند

تارنمای «العربی جدید» امروز دوشنبه خبر داد که در پی حملات جداگانه در درعا و حلب، ۲ نفر در مناطق تحت کنترل ارتش سوریه کشته و سه نفر دیگر زخمی شدند.

از بازتاب گسترده هشدار رئیس جمهور به رژیم صهیونیستی تا زنگ خطر برای اقتصاد آمریکا

این حادثه در زمانی رخ داد که نیروهای دمکراتیک شروع به کاهش محاصره در شهر قامشلی کرده بودند.

به گفته منابع محلی، «حسن قدور» رئیس جمعیت اقلیت ترکمن سوریه مورد حمایت ترکیه، در پی بمب گذاری در خودروی شخصی‌اش در منطقه قباسین در نزدیکی شهر الباب در حومه شمال شرقی حلب کشته شد.

در شرایطی که هیچ گروهی مسوولیت این حملات را به عهده نگرفته است، به نوشته این رسانه عربی، انگشت اتهام به سوی یگان‌های مدافع خلق کرد از حزب اتحاد دموکراتیک نشانه رفته است.

پیشتر و در دهم فروردین، حمله تروریستی در حومه درعا به کشته شدن دو نیروی امنیتی سوریه منجر شد.

irna.ir/xjJ86F

**نماینده مجلس عراق از دولت این کشور به دادگاه عالی فدرال شکایت کرد

نماینده مجلس عراق از دولت موقت این کشور به دلیل اجرای پروژه خط لوله انتقال نفت بصره - عقبه شکایت کرد.

از بازتاب گسترده هشدار رئیس جمهور به رژیم صهیونیستی تا زنگ خطر برای اقتصاد آمریکا

«حنان الفتلاوی» از نمایندگان مجلس عراق امروز (دوشنبه) تاکید کرد که دو شکایت از دولت موقت به دادگاه فدرال این کشور ارائه است تا تمام مراحل پروژه خط لوله انتقال نفت بصره - عقبه متوقف شود.  

وی گفت:  امروز من دو شکایت از دولت تکمیل و به دادگاه عالی فدرال ارسال کردم. 

این نماینده مجلس عراق اظهار داشت: در این شکایت نامه‌ها از دادگاه عالی فدرال خواستم که در خصوص پروژه خط لوله انتقال نفت بصره - عقبه، حکم ولایی (حکم حکومتی) صادر و تمام اقدامات دولت در مورد پروژه خط لوله یاد شده را متوقف کند. 

الفتلاوی افزود: این اقدام به این دلیل است که دولت [ فعلی ] یک دولت موقت است و صلاحیت انجام چنین پروژه‌هایی را ندارد. 

خط انتقال نفت بصره به بندر عقبه اردن به طول ۱۶۶۵کیلومتر و ظرفیت انتقال آن روزانه یک میلیون بشکه است، براساس توافق، اردن اجازه خرید روزانه ۱۵۰هزار بشکه نفت رابه نرخی پایینتر از بازارهای جهانی خواهد داشت. هزینه اجرای این خط انتقال نفت حدود ۹ میلیارد دلار است که قسمت عمده آن را شرکت مجری طرح تامین می‌کند. 

حمله داعش به عراق موجب متوقف شدن این طرح شد ولی درسال ۲۰۱۷ در دوره حیدر العبادی فعالیت آن از سر گرفته شد و العبادی اعلام کرد هیاتی در وزارت نفت عراق برای این کار تشکیل شده است. در سال گذشته نیز دولت مصطفی الکاظمی  در پایان نشست سه جانبه با مصر و اردن براین طرح صحه گذاشت و اعلام کرد این طرح یکی از برنامه‌های استراتژیک عراق در حوزه انرژی است.

irna.ir/xjJ882

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha