به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از تارنمای گلوبال تایمز، رشد اقتصادی چین در سه ماهه نخست سال ۲۰۲۲ از نرخ رشد ۴ درصدی ثبت شده در سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۱ بالاتر رفت .
ناظران تخمین زدند که اوضاع در شانگهای مرکز اصلی مالی چین و اثرات منفی آن احتمالا تولید ناخالص داخلی سه ماهه نخست را به میزان ۵ دهم درصد کاهش داده باشد و این تاثیر بر رشد می تواند در ماه های آوریل و می (فروردین و اردیبهشت) تشدید شود.
براساس داده های منتشر شده از سوی اداره آمار ملی چین در روز دوشنبه، تولید صنعتی این کشور در سه ماهه نخست سال جاری میلادی در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۶.۵ درصد رشد داشته است.
خرده فروشی ها در این مدت بر مبنای سالانه ۳.۳ درصد رشد داشته در حالی که تنها در ماه مارس (اسفند ۱۴۰۰) این رقم نسبت به سال گذشته ۳.۵ درصد کاهش یافته که اولین انقباض از ژوئیه ۲۰۲۰ بوده است.
رشد سرمایه گذاری دارایی های ثابت در سه ماهه نخست ۹.۳ درصد بود و سرمایه گذاری در زیرساخت ها نسبت به سال قبل ۸.۵ درصد افزایش نشان داد.
این گزارش در ادامه حاکی است که اقتصاد چین در دو ماه نخست سال جاری میلادی، شاهد گشایش قابل توجهی بوده است. با این حال، با ورود به ماه سوم، شنژن مرکز فناوری چین به مدت یک هفته تحت تدابیر شدید ضد همه گیری قرار گرفت و شانگهای که قطب مالی، تجاری و تولید چین است نیز در پایان ماه مارس (فروردین ۱۴۰۱) با اوج گرفتن موارد ابتلا به کووید – ۱۹ وارد مدیریت راکد و غیرمتحرک شد.
روز شنبه، شانگهای اولین نسخه از دستورالعمل های پیشگیری از همه گیری را برای شرکت های صنعتی این شهر صادر کرد تا تولید را از سر گیرند و برخی از بزرگترین شرکت های صنعتی شانگهای از روز دوشنبه فعالیت خود را از سر گرفتند.
کارشناسان مسائل اقتصادی تاکید دارند هزینه کوتاه مدت بر اقتصاد چین، برای حفظ امنیت جان مردم ضروری است و کشور را از مبانی درست اقتصادی و سرعت توسعه ملی منحرف نخواهد کرد.
https://www.globaltimes.cn/page/۲۰۲۲۰۴/۱۲۵۹۵۷۶.shtml
نظر شما