۳۰ فروردین ۱۴۰۱، ۹:۵۱
کد خبرنگار: 1285
کد خبر: 84722198
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تراکم لاله‌های واژگون کوهرنگ با قُرق بهبود یافت

۳۰ فروردین ۱۴۰۱، ۹:۵۱
کد خبر: 84722198
تراکم لاله‌های واژگون کوهرنگ با قُرق بهبود یافت

شهرکرد- ایرنا- رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان کوهرنگ با بیان اینکه قُرق دشت لاله‌های واژگون این شهرستان سه ساله شد، گفت: این اقدام در افزایش تراکم این گونه گیاهی نادر موثر بوده است.

منصور نجفی روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: از سه سال گذشته ورود گردشگران و افراد بومی به دشت لاله‌های واژگون شهرستان ممنوع اعلام شد و این موضوع اگر چه در افزایش مساحت دشت لاله تاثیر زیادی نداشته اما تراکم لاله‌ها را بهبود بخشیده است.

وی ادامه داد: در راستای قُرق دشت لاله‌های واژگون در شهرستان کوهرنگ یک ایستگاه ثابت با سه نیروی حفاظتی به طور شبانه‌روزی از ۱۰ فروردین مستقر شده است و از ورود گردشگران به دشت لاله‌ها، بوته‌کنی و کندن پیاز لاله‌ها جلوگیری می‌شود.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان کوهرنگ تصریح کرد: این ایستگاه تا ۲۵ اردیبهشت زمان پایان گلدهی لاله‌ها فعال است و از ورود گردشگران و همچنین ورود دام جلوگیری می‌کند.

نجفی با بیان اینکه تراکم دشت لاله‌های واژگون شهرستان کوهرنگ طی سه سال اخیر بهبود یافته است، اظهار داشت: طی بازدیدی که از دشت لاله صورت گرفته لاله‌هایی در دشت رشد کرده که عمر یک ساله و ۲ ساله دارند.

وی بر ضرورت واگذاری مدیریت دشت لاله‌ها به نهادهای مردمی و بخش خصوصی مشخص تاکید کرد و گفت: قرق دشت لاله‌ها یک راهکار موقتی است و طبیعی است که نمی‌توان آن را برای سال‌های طولانی ادامه داد از همین رو پیشنهاد می‌شود بحث ورود گردشگر به دشت لاله‌ها مدیریت شده باشد تا هم از لاله‌ها حفاظت شود و هم بتوان از این ظرفیت برای رونق گردشگری شهرستان بهره‌گیری کرد.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان کوهرنگ، خشکسالی را از دیگر تهدیدهای فراروی حیات لاله‌های واژگون این شهرستان عنوان کرد و گفت: در فروردین امسال بارش موثری در شهرستان شکل نگرفت و از همین رو لاله‌ها تا قبل از بارندگی اخیر شادابی و طراوت لازم را نداشتند.

نجفی خاطرنشان کرد: همچنین آفات و بیماری‌های گیاهی، تغییر کاربری اراضی، کشت زیر اشکوب و چرای مفرط دام این گونه گیاهی نادر و ارزشمند را در رویشگاه‌های مرتعی و جنگلی تهدید می‌کند.

به گزارش ایرنا، دشت لاله‌های واژگون کوهرنگ رویشگاه اصلی گونه‌های گیاهی لاله واژگون و یکی از جاذبه‌های دیدنی و گردشگری ایران است.

لاله‌های واژگون از خانواده سوسنیان با اسم علمی 'Fritillaria imperialis' است و نوع 'ایمپسریال فرتیال' آن در برخی مناطق جهان وجود دارد، اما گونه 'پرسیکال ' آن مختص ایران بویژه منطقه چهارمحال و بختیاری است.
لاله واژگون که در زبان محلی گل بگریو (گل گریان)، اشک مریم و گل افسانه‌ای شهرت دارد، در اواخر فروردین ماه به گل می نشیند و معمولا تا اواخر اردیبهشت گل‌های خود را حفظ می‌کند.

محدوده‌ای از دشت لاله شهرستان کوهرنگ در منطقه دوآب صمصامی این شهرستان قرار گرفته و طی مصوبه شماره ۱۵۰ شورای عالی محیط‌زیست در تاریخ ۲۷ بهمن ۱۳۷۵ با هدف حفاظت از این گونه گیاهی ارزشمند به عنوان یک اثر طبیعی ملی به مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط‌زیست پیوسته است.

به گفته مسئولان منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری مساحت دشت لاله‌های کوهرنگ از سه هزار و ۶۰۰ هکتار در سالهای گذشته به ۴۰۰ هکتار در سالجاری کاهش یافته است و در این میان بوته‌کنی و تخریب انسانی، خشکسالی، آفات و بیماری‌های گیاهی، تغییر کاربری اراضی، کشت زیراشکوب و چرای مفرط دام این گونه گیاهی نادر و ارزشمند را تهدید می‌کند.

دشت لاله‌های کوهرنگ در ۲ منطقه رویش دارد، یک منطقه در ارتفاعات زردکوه و نزدیکی روستای فخرآباد قرار دارد که ثبت ملی شده است و منطقه دیگر که برای بازدید عموم آزاد است در ۱۲ کیلومتری شهر چلگرد و در مجاورت روستای دیمه قرار دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha