ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا عصر دوشنبه به وقت محلی در نشستی با خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره اظهارات همتای ایرانی خود مبنی بر اینکه واشنگتن سیاست تاخیر را در پیش گرفته است، مدعی شد ما از ابتدا بیان کرده ایم که آماده ایم به اجرایی شدن کامل برجام بازگردیم.
وی افزود، ما همچنین برای تلاش های دیپلماتیک گسترده تر برای حل مسائل در خارج از برجام آماده هستیم. "انریکه مورا" (هماهنگ کننده اروپایی مذاکرات وین) همچنان پیام های ایران را به آمریکا منتقل می کند و در حال تلاش برای به پایان رساندن موفقیت آمیز این مذاکرات است.
ند پرایس بدون اشاره به زیاده خواهی های کشورش ادعا کرد: اگر ایران می خواهد لغو تحریم ها فراتر از برجام باشد، باید به نگرانی های ما نیز که فراتر از برجام است، رسیدگی کند.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تصریح کرد: اگر آنها نمی خواهند از این مذاکرات برای حل سایر مسایل دوجانبه استفاده کنند، ما اطمینان داریم که می توانیم به سرعت به یک درک مشترک در خصوص برجام برسیم و اجرایی کردن آن را آغاز کنیم.
وی در تداوم ادعاهایش گفت که این ایران است که باید این تصمیم گیری را انجام دهد. همه طرف ها که به صورت مستقیم در این مذاکرات شرکت داشته اند، می دانند چه کسی پیشنهادات سازنده ارائه کرده و چه کسی با حسن نیت مذاکره نکرده است.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا آمریکا در خصوص حذف سپاه از فهرست موسوم به سازمان های تروریستی تصمیمی گرفته است، اظهار داشت که ما در مورد این مسائل علنی صحبت نمی کنیم. ایرانی ها از مواضع ما در مورد مسائل مختلف آگاهی دارند.
وی مدعی شد ما به دنبال یک بازگشت مشترک به پایبندی به برجام هستیم. اگر آنها می خواهند در خصوص مسائل خارج از برجام مذاکره کنند ما می توانیم آن را انجام دهیم اما آنها باید با حسن نیت و به صورت اقدام متقابل وارد این مذاکرات شوند.
ند پرایس در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری که با توجه به اظهارات سخنگوی وزارت خارجه ایران مبنی بر اینکه در حال حاضر جو وین منفی نیست، از او پرسید آیا وی فضای مذاکرات را مثبت ارزیابی می کند، ادعا کرد، اینکه بخواهیم در مورد فضای مذاکرات صحبت کنیم، کمکی به ما نمی کند، تنها مساله ای که اهمیت دارد این است که ما می توانیم به پایبندی مشترک به برجام بازگردیم یا خیر.
وی ادامه داد، در این مرحله ما نمی دانیم که خواهیم توانست به این مرحله برسیم. ما در مورد پیشرفت های مهمی که بدست آمده صحبت کرده ایم اما اکنون چند هفته است دروضعیت متفاوتی هستیم به همین دلیل ما درحال آماده سازی خود برای هر دو شرایط دستیابی به پایبندی مشترک به برجام یا عدم دستیابی به آن هستیم.
ند پرایس ادعا کرد ما بازگشت به پایبندی به برجام را ترجیح می دهیم.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به سوال دیگری درباره زندانیان دو تابعیتی در ایران، با تکرار ادعاها درباره پیشرفت های برنامه هسته ای صلح آمیز ایران مدعی شد ما چندین نگرانی در ارتباط با ایران داریم و نگرانی اول برنامه هسته ای این کشور است که از سال ۲۰۱۸ توانسته است پیشرفت کند و اکنون به یک چالش امنیتی برای جهان و منطقه تبدیل شده است.
وی در ادامه درباره چهار زندانی دو تابعیتی در ایران، این موضوع را نیز یکی از نگرانی ها واشنگتن بیان کرد و بازداشت آنها را ناعادلانه خواند و گفت که همه تلاش خود را برای بازگشت آنها به خانواده هایشان انجام خواهیم داد.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا پیش از این نیز اعلام کرد دو مسیر مذاکره با ایران برای بازگشت به برجام و نیز آزادی زندانیان دو تابعیتی در حال پیگیری است.
به گزارش ایرنا، دور هشتم مذاکرات رفع تحریمها که از ششم دیماه سال گذشته آغاز شد، ۲۰ اسفند ۱۴۰۰ به پیشنهاد مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا وارد یک دوره تنفس شد و مذاکره کنندگان برای مشورتهای سیاسی به پایتختهای خود بازگشتند. قریب به اتفاق کشورهای مشارکت کننده در گفت وگوها، خواهان جمعبندی سریعتر مذاکرات هستند اما دستیابی به توافق نهایی در انتظار تصمیمات سیاسی ایالات متحده آمریکا در خصوص چند موضوع باقیمانده مهم و کلیدی است.
جمهوری اسلامی ایران میگوید که اگر طرف آمریکایی واقعبینانه عمل کند، امکان دستیابی به توافق در وین وجود دارد. توافق مد نظر ایران سندی است که تحریم ها به صورت حداکثری رفع شود و منطقه هم از اجرای آن بهرهمند شود.
سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت خارجه ایران روز دوشنبه در جمع خبرنگاران در تهران گفت: در حال حاضر جو وین منفی نیست، چراکه ایران و ۱+۴ همه کارهای خود را انجام دادهاند و منتظر پاسخ مناسب از سمت واشنگتن هستند تا نگرانیها را برطرف کنند، واشنگتن سیاست تاخیر را در پیش گرفته است و وین همچنان جو مناسبی برای احیای برجام است.
واکنش به هشدار رئیس جمهوری ایران علیه رژیم صهیونیستی
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به سوال دیگری درخصوص هشدار رئیس جمهوری اسلامی ایران به رژیم صهیونیستی با تکرار ادعاها و لفاظی ها در راستای سیاست هراس از نفوذ منطقه ای ایران، تهران را متهم به حمایت از تروریسم کرد.
وی در تکرار لفاظی هایش بدون کوچکترین اشاره به حمایت واشنگتن از گروههای تروریستی و نیز جنایات بیش از چند دهه رژیم صهیونیستی و اقدامات تروریستی این رژیم از جمله در سرزمین های اشغالی مدعی شد حمایت ایران از تروریسم، امنیت بین المللی و شرکای ما در منطقه از جمله اسرائیل و فراتر از آن را تهدید می کند.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با تاکید بر تعهد واشنگتن بر تامین امنیت رژیم اسرائیل، در تداوم تهدیدها و لفاظی های ضد ایرانی و علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی افزود: ما این تعهد را به روش های مختلف نشان داده ایم. ما به همراه شرکا و همکاران منطقه ای خود از جمله اسرائیل از همه ابزار مناسب برای مقابله با نقش بی ثبات کننده سپاه در منطقه استفاده خواهیم کرد.
به گزارش ایرنا، آیتالله سید ابراهیم رییسی رییس جمهور صبح امروز در مراسم رژه ۲۹ فروردین گرامیداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران که در جوار مرقد مطهر بنیانگذار کبیر جمهوری اسلامی ایران برگزار شد، با بیان اینکه پیوستگی ارتش و سپاه، برادری و صمیمت و همراهی این دوسازمان به عنوان دو بازوی توانمند فرمانده معظم کل قوا مثالزدنی است، گفت: نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران توانمندیهای بسیاری دارند که محوریترین توانمندی آن برخورداری از نیروهای مخلص و معنویت محور و انسانهای خطرپذیر است.
رییس جمهوری ادامه داد: ارتش از فرصت تحریمها استفاده کرد و توانمند شد و امروز صنایع نظامی ما در بهترین شرایط در کشور قرار دارد به طوری که باید در صنایع کشور از صنایع نظامیمان بهره ببریم.
آیتالله رییسی با تاکید بر اینکه کوچکترین تحرکی از سوی دشمنان با واکنش ما مواجه خواهد شد، تصریح کرد: پیام به رژیم صهیونیستی این است که اگر به دنبال عادیسازی روابط با کشورهای منطقه هستید، بدانید که کوچکترین تحرک شما از دید نیروهای مسلح و نیروهای اطلاعاتی و امنیتی ما مخفی نیست و بدانید اگر کوچکترین تحرکی از جانب شما علیه ملت ما رخ دهد، مقصد نیروهای مسلح ما مرکز رژیم صهیونیستی خواهد بود و قدرت نیروهای مسلح ما شما را آرام نخواهد گذاشت.
نظر شما