شهرام محمدی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه تپه اژدهاگولی در دامنه جنوبی کوه آتشفشان سبلان در ناحیه کوهستانی بکر و دور افتادهای در جوار روستای سقزچی واقع شده است، اظهار کرد: در این چشمه تراورتنی، گودالی به عمق ۳ و نیم متر، طول ۹ متر و عرض ۸ متر دیده میشود که در ۳۰ متری آن چشمه آب گرمی واقع شده است.
وی این اثر را بقایای چشمه آبگرمی دانست که از مجرای دیگری خارج شده و به صورت یک گودال خشک شده تراورتنی باقی مانده است و ادامه داد: منطقه اژدهاگولی که در جوار آن چشمه آبگرم سقزچی واقع شده است در صورت معرفی مطلوب و بهینه میتواند یکی از مقاصد گردشگری کشور باشد.
او خاطرنشان کرد: لوح ثبت اژدها گولی شهرستان نیر پس از طی تشریفات قانونی با امضای وزیر میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی صادر و ابلاغ خواهد شد.
محمدی خاطرنشان کرد: ثبت آثار طبیعی و فرهنگی با هدف صیانت از مواریث طبیعی و فرصتی برای معرفی هرچه بیشتر این آثار در سطح ملی و بینالمللی انجام میشود.
وی با اشاره به ثبت ملی آثار منقول ، غیرمنقول ، طبیعی و ناملموس در این شهرستان گفت: پیشنهادهای مختلفی از شهرستان نیر برای ثبت ملی ارسال شده و در زمینه ثبت جهانی برخی آثار نیز اقداماتی انجام شده و پیگیر این امر هستیم.
وی با بیان اینکه شهرستان نیر سرشار از ظرفیتهای متنوع و متعدد در حوزه آثار طبیعی است، افزود: تلاش میشود آثار منحصر بفرد منطقه را در این حوزه به ثبت ملی رسانده و در فهرست میراث طبیعی کشور قرار دهیم.
محمدی ادامه داد: با ثبت آثار در فهرست میراث طبیعی قوانین حاکم و جاری کشور بهعنوان چتر حمایتی این آثار قرار گرفته و در کنار دیگر دستگاههای متولی به حفاظت و ماندگاری آثار ثبت شده کمک خواهد شد.
شهرستان نیر با آثار فراوان باستانی و تاریخی در ۳۰ کیلومتری جنوب غربی اردبیل و در مسیر جاده ترانزیتی اردبیل ، سراب واقع شده است.
پل تاریخی قرمز (قرمیزی کورپی) بر روی رودخانه آغلاغان یا نیرچائی مربوط به دوره صفوی در بافت مرکزی شهر ، بقعه کورائیم در روستای کورائیم متعلق به قرن هفتم هجری ، کاروانسرای شاه عباسی یا رباط سنگی در کنار جاده قدیم نیر - سراب ، دهکدههای صخرهای اباذر و گلستان با فضاهای معماری خاص ، غار فرهاد یا فرهاد کهلی و آیی قالاسی از جمله آثار تاریخی شهرستان نیر است.
نظر شما