به گزارش ایرنا، همزمان با شب بیست و یکم ماه رمضان و شب شهادت مولای متقیان حضرت علی(ع)؛ مومنان و روزه داران با حضور در حرم عبدالعظیم حسنی، مساجد و حسینیهها با رعایت دستورالعمل های بهداشتی از فضایل و معنویات شبهای قدر بهرهمند شدند.
در این شب نورانی، صحن ها و رواق های این آستان ملکوتی شاهد حضور دلدادگانی بود که دست نیاز به درگاه بی کران رحمت حق برداشته و برای شفای بیماران، رهایی جهانیان از ویروس کرونا و تعجیل در ظهور حضرت ولیعصر (عج) دعا کردند.
بند بند وجود مسلمانان و به خصوص ایرانیان با ماه مهمانی خدا و ماه نزول قرآن عجین است و خداوند وعده داده که تمام گناهان انسان را در این شبها میبخشاید؛ همین وعده نشان دهنده عظمت و اهمیت این شبهاست؛ در روایات آمده که شب قدر یکی از ۲ شب «بیستویکم یا نوزدهم» است.
شهر در این شبها رنگ و بوی دیگری گرفته و عفو، بخشش و مهربانی را میتوان با تمام وجود حس کرد، به خصوص مساجد و حسینیهها که میزبان عزادران علی(ع) هستند.
حرم عبدالعظیم حسنی(ع) یکی از مکانهایی است که از دیرباز میزبان مردم دیندار برای احیای این شبها بوده و امسال نیز با وجود بیماری کرونا دَر به روی زائرین گشوده است.
مردم با رعایت پروتکلهای بهداشتی باز به این مکان مقدس آمدهاند تا تن از گناهان خود بشویند و به خالقشان نزدیکتر شوند.
نوای «الغوث الغوث؛ خلصنا منالنار یا رب» مردم فضای حرم را پر کرده و هر گوشه را که نگاه میکنید پر است از چشمانی اشکبار که به درگاه باریتعالی استغفار میکنند.
حال و هوایی عجیب فضای حرم را پر کرده و آدمی بی اختیار چشمانش پر از اشک میشود؛ اشکهایی که برای مظلومیت علی(ع) از چشمها سرازیر میشود.
هرچه از عظمت و شکوه این شبها بگوییم کم است و انسان گویی دوست ندارد این شبها تمام شوند تا از معنویت آن بیبهره نماند.
در شب قدر برنامههای یک سال هر شخصی مقدر میشود؛ در این شب ملائکه و روح که اعظم ملائکه است به اذن پروردگار خدمت امام زمان (ع) مشرف میشوند و مقدرات هر شخص را به امام عرضه میکنند.
در روایات اهل بیت (ع) آمده است که فرشتگان درگاه الهی در شب قدر فرود میآیند و در زمین پخش میشوند، بر مجالس مومنان میگذرند، بر آنان سلام میدهند و برای دعای آنان آمین میگویند تا زمانی که سپیدهدم طلوع کند و در این شب دعای کسی رد نمیشود، مگر دعای کسی که عاق والدین شده یا قطع کننده رحم، کسی که شراب بنوشد یا کسی که دشمنی مومنی در دلش باشد.
شب قدر به دلیل نزول قرآن شبی با شکوه است، شبی که والاترین و پربرکتترین شب سال به شمار میرود، شبی که پیامبر (ص) آن را ستوده و درباره آن فرموده است «ماه رمضان، سرور ماهها و شب قدر، سرور شبهاست».
از ویژگیهای مهم این شب احیا و نیایش به درگاه الهی است؛ امام موسی بن جعفر (ع) در اینباره میفرمایند: «من اغتسل لیلة القدر واحیاها الی طلوع الفجر خرج من ذنوبه» کسی که در شب قدر غسل کند، تا طلوع صبح بیدار بماند و مشغول عبادت و نیایش الهی باشد از گناهانش پاک میشود.
به گزارش ایرنا، اعمال شبهای قدر دو نوع است؛ نوع اول که در هر سه شب مشترک است باید انجام شود و دیگری آنهایی که در شب مخصوص خود باید انجام شوند.
اعمالی مشترکی که در این سهشب باید انجام شود عبارتاند از، غسل، احیا، زیارت، نماز «هفت توحید»، قرآن بر سر گرفتن، ۱۰۰ رکعت نماز و «دعای جوشن کبیر»؛ در روایات آمده که شب قدر یکی از این ۲ شب است.
نظر شما