مرحله نخست مبارزه با آفت پروانه برگ خوار جنگل‌های زاگرس در فارس انجام شد

شیراز-ایرنا-مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان فارس گفت: مرحله نخست مبارزه بیولوژیکی با آفت پروانه برگ خوار سفید بلوط جنگل‌های زاگرس در وسعت هزار هکتار در شهرستان رستم در غرب استان فارس انجام شد.

عبدالحسن صمدنژاد چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: آفت پروانه برگ خوار سفید بلوط برای دومین سال پیاپی بعد از حدود یک دهه  در جنگل های زاگرس طغیانی شده که خشکسالی و کم بارشی در این وضعیت تاثیرگذار بوده است.

وی ادامه داد: آفت پروانه برگ خوار سفید بلوط در جنگل های زاگرس منطقه دلیرسالاری شهرستان رستم استان فارس طغیان کرده است.

 مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان فارس با بیان اینکه این آفت در سال گذشته حدود ۴۰۰ هکتار از جنگل های بلوط زاگرس را آلوده کرد،گفت: این آفت پنج نسل دارد و جزو آفت های شدید محسوب می شود؛ در سال گذشته محلول پاشی انجام و آفت مهار شد.

وی با اشاره به اینکه این آفت در طول سال، پنج نسل دارد،گفت: زمستان گذرانی این آفت زیر پوست درختان بلوط است و از ابتدای سال ۱۴۰۱ مجددا این آفت در جنگل های بلوط شهرستان ممسنی مشاهده شد.

وی ادامه داد: وضعیت شیوع این آفت از سوم فروردین امسال پایش شد که از ۸ فروردین طغیان آن را شاهد بودیم و در نهایت، کار مبارزه از ۹ فروردین ۱۴۰۱ آغاز شد.

صمدنژاد عنوان کرد: مبارزه با این آفت با استفاده از یک نوع باکتری و به روش میکروبیولوژیکی و محلول پاشی بر روی برگ درختان انجام می شود.

وی با بیان اینکه کار مبارزه بیولوژیکی با این آفت از نهم فروردین ماه امسال آغاز شده،گفت: نزدیک هزار هکتار از جنگل های زاگرس در استان فارس به این آفت آلوده شده که کار مبارزه با آن در مرحله اول انجام و وضعیت کنترل شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان فارس افزود: به دلیل اینکه این آفت ۵ نسل دارد ممکن است مجددا نیاز به مبارزه و محلول پاشی مجدد باشد.

وی با بیان اینکه این آفت مانع فتوسنتز درخت می شود و اگر چند سال پشت سر هم این آفت طغیانی شود درخت رو به زوال می رود،اظهار داشت: در حال حاضر این آفت در هزار هکتار از اراضی آلوده و منابع طبیعی فارس مهار شده است.

صمدنژاد عنوان کرد: محلول های مورد نیاز مبارزه با این آفت خریداری و با استفاده از ۶ تراکتور در سطح جنگل های استان پخش شده است.

او با بیان اینکه کنترل این آفت در نسل های بعدی نیازمند حمایت مدیریت بحران استانداری فارس دارد،گفت: در استان های همجوار مثل کهگیلویه و بویراحمد و خوزستان برای مبارزه با این آفت همه دستگاه ها ازجمله مدیریت بحران این استان‌ها وارد عمل شده اند و درخواست می شود که در فارس نیز این اقدام عملی شود.

وی عنوان کرد: برای مبارزه میکروبیولوژیکی مرحله دوم و مبارزه با آفت پروانه برگ خوار سفید بلوط نیازمند یک تا دو میلیارد تومان اعتبار در سطح استان فارس برای حفظ جنگل های بلوط زاگرس که میراث ملی‌ هستند، هستیم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha