ولی ضیغمی روز جمعه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بی تردید برگزاری این رقابت ها با حضور آلیش کاران صاحب عنوان سراسر کشور نقش موثری در معرفی آلیش کاران نخبه استان در سطوح ملی و بین المللی خواهد داشت.
وی افزود: خراسان شمالی نیز دارای آلیش کاران مطرحی است که همیشه برای استان و کشور افتخارآفرینی داشته اند.
ضیغمی با اشاره به کسب ۲ نشان طلا و نقره آلیش کاران استان در انتخابی تیم ملی، گفت: عیسی روایی در وزن ۱۰۰ کیلوگرم و مصطفی پرویزی در وزن ۸۰ کیلوگرم در مسابقات انتخابی تیم ملی با کسب این دو نشان ارزشمند به اردوی تیم ملی راه یافتند.
وی افزود: این رقابت ها به منظور مشخص شدن نفرات اعزامی به مسابقات آسیایی کشتی آلیش در قرقیزستان از ۲۵ فرودین سالجاری به مدت سه روز به میزبانی تهران برگزار شد.
ضیغمی یادآور شد: سه نماینده دیگر از استان در وزن های ۷۰، ۹۰ و ۱۰۰ کیلوگرم در این رقابت ها حضور داشتند ولی موفق به کسب عنوان نشدند.
بیش از ۱۰۰ آلیش کار استان، زیر نظر هیات ورزشی کشتی خراسان شمالی به شکل ساماندهی شده فعالیت می کنند.
آلیش در زبان ترکی به معنای شروع کردن و گرفتن بوده و نام نوعی کشتی به نام «کشتی باشال» هم هست که این رشته در کشورهای آسیای میانه مانند قرقیزستان، ازبکستان، لیتوانی و قزاقستان دارای ریشه ای کهن است و در ایران نیز در استان های خراسان، گلستان، مازندران، سمنان و چند منطقه دیگر طرفداران بسیاری دارد.
فعالیتهای بینالمللی این ورزش از سال ۱۹۹۰ آغاز شده و در سال ۱۹۹۵ نخستین دوره مسابقات بینالمللی آلیش با قوانین همگن در کشور قرقیزستان در بخش مردان و زنان برگزار شد
نظر شما