به گزارش روز پنجشنبه ایرنا ، همزمان با ۱۹ رمضان و ضربت خوردن امیر المومنین علی(ع)، مراسم شب زندهداری و احیای اولین شب قدر با حضور جمع زیادی از مومنان در مساجد ، تکایا ، حسینیه ها ، صحن مطهر امامزادگان و بقاع متبرکه خلخال برگزار شد و شرکت کنندگان با قرائت دعای جوشن کبیر قرآن را بر سر خود گذاشته و تا پاسی از شب با خدای خود راز و نیاز کرده و از خداوند طلب آمرزش گناهان خود را کردند.
در این آیینها مردم نوای "الغوث الغوث خلصنا من النار یا رب" سر داده و آیین عزاداری شب ضربت خوردن اولین امام شیعیان را به جای آوردند.
در مراسم احیای نخستین شب قدر که با حضور جمع زیادی از مومنان در مساجد مختلف خلخال و همزمان با شب ضربت خوردن پناه درماندگان امیرالمومنین حضرت علی (ع) برگزار شد، علاوه بر برگزاری مراسم احیا مراسم عزاداری نیز در مساجد این شهر برگزار شد.
امام جمعه خلخال در مراسمی که در مسجد جمعه شهر خلخال برگزار شد با پرداختن به اهمیت شبهای قدر و شب های نزول قرآن مردم خلخال را به استفاده حداکثری از فیوضات این شب های پرفیض فراخواند.
حجت الاسلام کریم اسدی از حضرت امام علی (ع) به عنوان پناه بیچارگان و فقرا یاد کرد که همواره وقت خود را صرف دستگیری از درماندگان جامعه می کرد.
مشابه این مراسم در مساجد شهری و روستایی شهرستان خلخال برگزار و مردم در کنار برگزاری مراسم احیا و شب زنده داری در شب ضربت خوردن اولین امام شیعیان بر سر و سینه زده و اشک ماتم ریختند.
رییس اداره تبلیغات اسلامی در حاشیه برگزاری نخستین شب قدر و احیا در گفت و گو با ایرنا گفت: مراسم احیای نخستین شب از لیالی قدر ماه رمضان امسال با رعایت موارد مربوط به دستورالعملهای ستاد مقابله با کرونا برگزار شد.
حجتالاسلام صابر طهماسبی با بیان اینکه جولان دو ساله کرونا مانع از اجرای ویژه برنامههای شبهای قدر درسالهای گذشته شد، اظهار داشت: آیین مذهبی ویژه شبهای قدر امسال با توجه به بهبود وضعیت کرونایی جامعه بسیار باشکوهتر و با حضور مردم مومن و متعهد بهتر از سالهای گذشته برگزار شد .
لیلهالقدر شب نزول قرآن و مقدر شدن امور یک ساله انسانهاست، قرآن در سورههای قدر و دخان از این شب سخن گفته و ارزش شب قدر بیش از هزار ماه توصیف شده است.
نظر شما